Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


9 van de meest voorkomende buikpijn soorten en de oorzaak!

9 van de meest voorkomende buikpijn soorten en de oorzaak!

Er zijn verschillende vormen van buikpijn. Het kan scherp aanvoelen maar ook dof, opgeblazen of gespannen. Dit komt omdat er in je buik verschillende organen zijn die ieder wat anders doen.

Ook de zenuwuiteinden in je lichaam zijn op elke plek anders. Dit geeft een brede schaal aan het ongemak dat je kan ervaren van buikpijn, maar kan je ook vertellen wat er aan de hand is.
Als je de plek van je buikpijn goed weet aan te voelen dan wordt het makkelijker om er iets aan te doen. Hier onder vind je 9 van de meest voorkomende soorten pijn in je buik en wat de oorzaak daarvan is.

1. Midden links
Pijn op de hoogte van je taille aan de linkerkant? Dit kan wijzen op een nierinfectie of nierstenen! Je kan dan problemen hebben met je stoelgang en pijn ervaren met plassen.

Heb je geen last van dat laatste dan kan het ook te maken hebben met de lumbale wervelkolom.

2. Midden voor
Voel je een doffe pijn in het midden van je buik, rondom of net boven je navel? Dit kan komen door een ontsteking aan de blindedarm. Het kan ook komen door last aan je pancreatitis je merkt dan dat je ook moet overgeven.

3. Midden rechts
Bij pijn aan de rechterzijde op de hoogte van je taille kan het komen door je nieren of ontlasting. Het zouden ook divertikels kunnen zijn. Dit zijn zwellingen aan de binnenwand van je dikke darm.

4. Links onder
De meeste darmproblemen geven pijn in de onderbuik. Maar dit is ook de plek waar vrouwen menstruatiekrampen krijgen, dit kan je dan aan beide kanten voelen.

5. Onder voor
Last van pijn rondom je navel kan komen door door een urineweginfectie of een opspelende darmontsteking. Bij vrouwen kan het komen door een probleem met hun geslachtsorganen.

6. Rechts onder
Heb je maar aan één kant van de onderbuik pijn, dan kan dit komen door een geforceerde spier. Als het een pijn is die steeds scherper wordt dan kan het komen door een blindedarmonteking.

7. Links boven
Klachten die je alleen merkt aan de linker bovenkant van je buik komen meestal door je maag. Het kan ook komen dat het aan je alvleesklier ligt. Wordt de pijn intens en neemt dit snel toe, dan bestaat de kans dat het een galsteen is die vastzit in een galkanaal.

8. Boven voor
Buikpijn die midden en hoog in je buik zit wordt over het algemeen gekoppeld aan brandend maagzuur of andere maag of slokdarm problemen. Dit hangt natuurlijk wel af van de pijn die je ervaart want het kan ook komen door een zweer of galstenen.

9. Rechts boven
Een pijn die je voelt in het rechter bovendeel van je buik kan komen door een zweer in de dunne darm. Dit komt meestal door teveel maagsappen!

Als je buikpijn hebt die je niet kan plaatsen en die aanhoudt neem dan natuurlijk altijd contact op met je arts. Zij kunnen niet voelen wat jij voelt, dus geef altijd een zo duidelijk mogelijke omschrijving. Heb je het gevoel dat je arts niet helemaal omschrijft wat er met je aan de hand is, vraag dan altijd om een verwijzing. Verder onderzoek kan veel meer vertellen dan een bezoekje aan de huisarts.

En dan nog even voor de duidelijkheid. Deze tips voor zelf onderzoek vervangen natuurlijk nooit medisch advies van een arts!

Heb jij ervaring met een onverklaarbare buikpijn? Deel dit met ons op Facebook!

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous 7 voedingssoorten die giftig worden als je ze opnieuw verhit!
Next Tekenen dat je bent blootgesteld aan giftige schimmel en hoe je het kan voorkomen!!

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Zodra je dit geheim ontdekt, ga je elke avond naar bed met ui in je sokken

In de Chinese geneeskunde is men van mening dat de voeten krachtige zones zijn, en direct contact maken met alle interne organen, dankzij de zogenaamde “meridianen” hier gevestigd en deze

Natuurlijk genezen

Hoe lavendel limonade te maken om te helpen bij het verlichten van angst en hoofdpijn

Je limonade op smaak brengen met lavendel is een geweldige manier om de verbazingwekkende geneeskrachtige eigenschappen van lavendel te gebruiken. Lavendel is een prachtig aromatisch kruid dat de zintuigen kalmeert.