Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Ben jij wel is duizelig en weetje niet hoe je dit moet oplossen? Lees dan deze tips en verhelp je duizeligheid!
juli 23, 2016 4426 Views

Ben jij wel is duizelig en weetje niet hoe je dit moet oplossen? Lees dan deze tips en verhelp je duizeligheid!

Duizeligheid is een term die vaak word gebruikt om allerlei verschillende symptomen te omschrijven, zoals slapheid, licht in het hoofd, misselijkheid of onvast zijn. Het moment dat je omgeving draait hebben wij het over vertigo of ook wel draaiduizeligheid genoemd.

Duizeligheid is vaak een aanleiding om naar de huisarts te gaan, en het is zeker vervelend, maar meestal is het geen ernstige of levensbedreigende aandoening. Er zijn een paar manieren om er thuis van af te komen.

Verminder stress en angsten.

Door stress kan je ademhaling worden beïnvloed. het kan ook een grote impact hebben op je hormoonwaarden hebben. Dit kan veroorzaken dat je duizelig of licht in je hoofd wordt. Bepaalde angststoornissen, zoals paniekaanvallen of verschillende fobieën kunnen ook duizeligheid veroorzaken. Daarom is het van belang dat je zo weinig mogelijk stress of angsten ervaart.

Drink meer water.

Duizeligheid kan ook ontstaan door langdurige uitdroging. Vooral als je je al licht in het hoofd voelt. Als je lichaam niet genoeg water binnen krijgt, bijvoorbeeld door overgeven, diarree, koorts, of niet voldoende drinken als het warm is. Dan zal je bloed dikker worden en krijg je hersenen niet voldoende zuurstof, waardoor je je duizelig kan gaan voelen. Bovendien kan uitdroging leiden tot oververhitting (hyperthermie), wat ook duizeligheid kan veroorzaken. Daarom moet je proberen meer water te drinken, vooral op warme dagen, om te zien of je dan minder duizelig wordt.

Eet iets licht verteerbaars.

Misschien heb jij wel een te laag bloedsuikerspiegel. Een lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) is een veelvoorkomend probleem bij diabetici, die te veel insuline hebben genomen, of bij mensen die het ontbijt overslaan en dan de rest van de dag ook niet goed genoeg eten. Je lichaam heeft voldoende glucose in je bloed nodig om goed te kunnen functioneren. Daarom moet je de hoeveelheid insuline die je spuit misschien aanpassen (in overleg met je huisarts) als je diabetes hebt, of iets eten wat snel verteerbaar is, om te zien of de duizeligheid verdwijnt. Bij hypoglykemie gaat de duizeligheid vaak gepaard met zweten en een verward gevoel.[

Ga langzaam staan.

We kennen het allemaal wel dat we een keertje te snel zijn opgestaan. Deze aandoening treedt op bij mensen met een relatief lage bloeddruk (vooral de bovendruk), als ze te snel opstaan uit een liggende of zittende positie. Dit komt vooraal bij ouderen voor, dit is een aandoening die orthostatische hypotensie wordt genoemd. Om het simpel uit te leggen als je lichaam te snel op staat in sommige situaties heeft je hersenen een moment te kort zuurstof. Dit resulteert in tijdelijke duizeligheid of een slap gevoel. Als dit je bekend voorkomt, neem dan voortaan wat meer tijd om op te staan.

Slaap meer.

Slaap je wel genoeg? Als je niet voldoende “goeie” slaap hebt dan kan dit ook voor duizeligheid zorgen. Als je niet goed slaapt kan dit in verband worden gebracht met chronische angsten, emotioneel/psychisch trauma, chronische pijn, cafeïne misbruik, medicijnmisbruik, rusteloze benen en veel andere problemen, zoals narcolepsie en slaapapneu. Het beste is om de tv of computer wat eerder uit te zetten en vroeger naar bed te gaan, en drink minstens 8 uur voor je naar bed gaat geen cafeïne meer.

Voorkom hoofdletsel.

Het liefste zal je nooit hoofdletsel krijgen dat is natuurlijk de goal in het leven. Daar in tegen, hoofdletsel door auto-ongelukken of sportblessures kan milde tot matige hersenbeschadiging veroorzaken, meestal een hersenschudding genoemd. De belangrijkste symptomen van een hersenschudding zijn duizeligheid, naast doffe hoofdpijn, misselijkheid, het gevoel dat je hoofd vol zit met watten, en het suizen van de oren. Nogmaals voorkom hoofdletsel maar weet wanneer je er 1 hebt als je een ongeluk hebt gehad.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en kom je van je duizeligheid af! Vind je deze tips nou handig, Vergeet ze dan niet te delen! Zeker als je vrienden hebt die dit wel eens ervaren!

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Vergroot de bloedtoevoer naar de hersenen met deze 4 tips!
Next Reken af met fruitvliegjes met deze supersnelle en simpele manier!

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Curcumine supplementen helpen bij artritis

Artritis is een veel voorkomende chronische ontsteking in de westerse wereld. Er zijn meerdere soorten, maar allemaal vertonen ze een vorm van ontsteking in het gewricht. Aangezien curcumine ontstekingsremmend werkt,

Natuurlijk genezen

Ze had van last van een bloedneus en gebruikte DEZE natuurlijke middelen ervoor!

Helaas komt het regelmatig voor dat mensen last hebben van een bloedneus. Vaak gebeurt het op de meeste ongunstige momenten. Bijvoorbeeld als je net aan het genieten bent van je

Natuurlijk genezen

Eet granaatappels en veroudering stopt

Blijf jong met granaatappels. We weten al een paar jaar dat het eten van granaatappel zaden en het drinken van granaatappelsap gezond is. Granaatappel bevat veel van de antioxidant vitamine