Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Een natuurlijke benadering voor de behandeling van Gastro-esophageal terugvloeiingsziekte (GERD)

Een natuurlijke benadering voor de behandeling van Gastro-esophageal terugvloeiingsziekte (GERD)

Gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) is een chronisch spijsverteringsprobleem dat wordt gekenmerkt door vaak terugkerende symptomen zoals zure reflux en brandend maagzuur. Spijsverteringsproblemen, zoals GERD, worden vaak veroorzaakt door een probleem met de spijsverteringszuren in uw maag. Als zodanig kunnen veel mensen ervoor kiezen hun spijsverteringsproblemen met zuurremmende medicatie te behandelen. Deze zuurblokkers hebben echter de neiging om geen effectieve oplossing te bieden en kunnen allen resulteren in een aantal ongewenste bijwerkingen. Gelukkig zijn er manieren om GERD op natuurlijke wijze te behandelen. U kunt elk van deze natuurlijke remedies gebruiken om de symptomen van GERD te verlichten zonder het risico van nadelige bijwerkingen:

Het elimineren van de natuurlijke oorzaken van GERD

Een van de beste manieren om een gezondheidsprobleem op te lossen, is de oorzaak ervan aan te pakken. Voordat u iets anders probeert, is het belangrijk om een gezonde levensstijl te veranderen. Dit elimineert de redenen waarom GERD in de eerste plaats optreedt. Sommige van deze oorzaken kunnen onder meer zijn: te veel eten, te snel eten en te veel ongezond voedsel consumeren, zoals snoep, gefrituurd voedsel, koolzuurhoudende en cafeïne houdende dranken of alcohol. In plaats daarvan kunt u proberen de grootte van uw maaltijdporties te verkleinen, langzaam te eten in een kalme omgeving, voedsel grondig te kauwen en uw inname van ongezond voedsel te beperken. U moet ook voorkomen dat u binnen twee uur voor bedtijd eet of zelfs vlak na het eten gaat liggen. Dit kan de inhoud van uw maag weer omhoog duwen en druk uitoefenen op uw slokdarm.

Zuiveringszout

U kunt stijgende maagzuren neutraliseren met een beetje zuiveringszout en wat water. Het enige wat u hoeft te doen is een mengsel van acht liter water en een theelepel baking soda drinken. Drink een glas van deze oplossing wanneer u de eerste tekenen van een brandend gevoel in uw slokdarm of andere symptomen van GERD voelt. Het is echter belangrijk om deze remedie te beperken tot maximaal zeven doses per dag; anders kan het hoge zoutgehalte de voordelen voor de gezondheid teniet doen die u van deze oplossing zou kunnen verkrijgen.

Kauwgom

Verlicht de symptomen van GERD door 30 minuten na het eten op wat suikervrije kauwgom te kauwen. In een studie gepubliceerd in het Journal of Dental Research, concludeerden de onderzoekers dat kauwen op een stukje kauwgom de speekselproductie kan verhogen door de speekselklieren te stimuleren. Het extra speeksel kan ongewenste maagzuren wegspoelen.

Veel fruit eten met natuurlijke antizuur-eigenschappen

Sommige mensen zouden GERD kunnen proberen te behandelen door het spijsverteringsproces te blokkeren met antacida, maar er is een gezondere manier om dit te doen. Een natuurlijk alternatief zou zijn om veel fruit te consumeren dat al natuurlijke zuurbindende eigenschappen heeft. Enkele voorbeelden van deze vruchten zijn bananen, appels, honingdauw, meloenen en watermeloenen. Tegelijkertijd wilt u fruit met een hoog zuurgehalte vermijden, zoals sinaasappels, grapefruits, ananas en andere citrusvruchten.

Gember en kamille thee drinken

Gember staat bekend als een veel voorkomende folk remedie voor de behandeling van misselijkheid en andere maagaandoeningen. Chronische zure reflux vormt daarop geen uitzondering. Om de symptomen van GERD te verminderen, kunt u een paar plakjes gemberwortel in water laten roeren gedurende ongeveer 30 minuten om een rustgevende thee te maken. Drink deze thee voor het eten van uw maaltijden. Chronische stress kan ook leiden tot brandend maagzuur. Kamille thee is nuttig voor het verlichten van stress en het balanceren van de zuurgraad van uw maag. Indien u wat kamille bloemblaadjes kunt krijgen, kunt u zelf kamille-thee maken door de bloemblaadjes ongeveer 45 seconden in kokend water te laten sudderen. Drink deze thee ongeveer een uur voor het slapengaan.

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Ontstekingsremmende voedingsmiddelen die borstkanker voorkomen
Next Voedingsmiddelen waardoor je er jonger uit ziet

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Dit zijn 5 gezondere redenen waarom je meer avocado’s zou moeten eten. Wist ik dit maar eerder!

Hoe gezond is avocado precies? De avocado is een uniek fruitsoort. De meeste fruitsoorten bestaan vooral uit koolhydraten, maar avocado is rijk aan gezonde vetten. Vele studies tonen aan dat

Natuurlijk genezen

Ze drukt haar nek en rug tegen een tennisbal. Minuten later? Dit ga ik METEEN proberen!

Veel mensen hebben tegenwoordig last van pijn en spanningen in het gebied tussen schouders en nek, vaak als gevolg van overbelasting en een slechte houding. Meestal helpt een goede massage

Natuurlijk genezen

8 voedingswaren die razendsnel opkomende kaalheid terugdraaien

Als je onder de douche merkt dat je haar uitvalt, geen paniek. De meeste mensen verliezen dagelijks 50 tot 100 haartjes. Dit veroorzaakt doorgaans geen significant haarverlies, want tegelijk groeit