Koken met tabak
mei 16, 2016 1657 Views

Koken met tabak

Laat de titel U niet op het verkeerde been zetten, want koken met tabak bestaat in het geheel niet, de tabaksplant is niet eetbaar. Het bevat stoffen zoals nitraten, nicotine en is meer verslavend dan in gerechten te gebruiken ! Nee waar het om draait in de keuken is juist GEEN tabak te gebruiken.

Hygiëne in de keuken is een van de voorwaarden voor een lekkere maaltijd, daarom zijn rookwaren in de keuken ten strengste verboden. Het is nogal smerig als men in het eten een peuk aantreft, tabaksresten in een toetje kan toch zeker niet. Ook voor de bereider van de maaltijd is niet roken heel belangrijk.

we hadden het over de hygiene, maar andere zaken spelen een rol:

  • Betere smaak
  • Beter reukvermogen
  • Gezonder voorkomen

Om enige punten te noemen.

Iedereen die “Married with Children” Gevolgd heeft kent de leader waar Peggy Bundy een salade staat aan te maken met een sigaret in de mond. Op het eind van het filmpje zit de buurvrouw Marcie, ontzet de kijken naar de nog brandende peuk van de sigaret in de saladeschaal.

pegy bundy

koken en roken, NEE BEDANKT !

U begrijpt het natuurlijk, de thuiskok die rookt, rookt NIET in de keuken ! Nu ikzelf ook rook ben en tot de conclusie gekomen ben dat roken veeeeeels te duur geworden is ben ik maar overgestapt naar de E(lektronische) Sigaret.

De bijkomstigheid is dat ik geen vuur meer nodig heb, geen asbak en hetzelfde gevoel heb als ik aan die “mini-waterpijp”lurk. De omgeving is er erg blij mee ! Geen tabakslucht meer in de huiskamer, de op tafel gerechten zijn lekkerder doordat kruiden beter gedoseerd zijn.

Een goede kok proeft altijd en voegt toe, of verdunt enigszins ! Zoals ik al zei, ik ben niet van plan te stoppen met roken ! De kosten moesten gewoon omlaag. De investering ?

Ben naar de winkel ( niet zijnde internetwinkel)  gehuppeld ( nou ja meer gestrompeld ) Heb daar een starterspakket gekocht voor € 18.–, dit bevatte 2 flesjes vloeistof ( die slechts € 4.– kosten) een batterij en een lader (USB) en natuurlijk het rookgedeelte waar die vloeistof in kan. Uiteraard zat er een duidelijke gebruiksaanwijzing bij in het Nederlands en andere talen. 3 Weken geleden heb ik even mogen “lurken” aan de E-Sigaret van een ander en het is inderdaad het gevoel dat je rookt, de nicotine in de vloeistof wordt verdampt en zorgt voor de “prikkel” in de keel. De andere schadelijk en vieze stoffen zijn niet aanwezig. Je blaast dus waterdamp uit, geurloos !

zensations-zensations-angel-navulbare-e-sigaret

 

Na 1 week het ding gebruikt te hebben, kan ik zeggen dat het zijn prijs al opgebracht heeft. Het scheelde mij 2 pakjes drum ad € 9.30, 2 pakjes vloe ad € 0.35. Geen asbakken om te legen en aanstekers, die kleine kinderen in de tengeltjes nemen, die altijd zoek zijn ! 😉 1 flesje vloeistof is leeg en de  daar de hele week mee gedaan !

Hoesten is over ‘s-ochtends en langzaam begin ik weer geur te ontwikkelen in de neus, wat het eten voor het gezin ten goede komt. Roken in de keuken heb ik nooit gedaan want dat is zo smerig een asbak in de keuken. In restaurants en cafés is het ten strengste verboden om met een sigaret of shag in de keuken te komen ! Het waarom ? Nu U ziet de foto bovenaan staan, daarom dus !

De enige min puntjes aan de e-sigaret zijn: Het gewicht, niet tussen de vingers kunnen houden en een accu die er mee stopt als men vergeten is te laden. Dat  laatste is te verhelpen door de sigaret ‘s-nachts bij te laden. Het is even wennen maar als men dan toch wil stoppen dan liever zo ! En wil je niet stoppen ? Dan is dit een fijn alternatief.

Wil je iets anders roken ? Dan kan dat, een oude techniek in een nieuw jasje. Bezoek deze link en je bent de e-sigaret weer vergeten ! Klik hier voor een gedroogt VISSIE !

Maar voor degene die een vis willen roken, hier een uitgebreid filmpje hoe dat te doen

Culinada

 

 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Maak je los van de industriële voedselproductie door permacultuur tuinieren
Next Lavendel beter dan antidepressiva

About author

You might also like

Algemeen

Hij deed ijsklontjes in de droger. Waarom? Dit ga ik morgen meteen uitproberen!

Het zal vast niet bij je opkomen om ijsklontjes in de droger te doen… Maar eigenlijk is dit hartstikke handig. Waarom? Lees snel verder! Er zijn maar weinig mensen die

Algemeen

Dit Chinese product zit in elke snee brood die jij eet.. Dit is echt bizar.. Bah!

Je hoort wel vaker van die rare geruchten over producten die rare voedingsstoffen bevatten. Zo ging altijd het gerucht dat er mensenhaar in brood zou zitten. Echte onzin als je

Algemeen

Down? Van vanille yoghurt word je gelukkig

Een ontspannen zondagse brunch met vrienden en familie onder het genot van een glaasje bubbels, meer heb je toch niet nodig om gelukkig te zijn? Tenzij een potje vanille yoghurt