Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Last van pijnlijke handen en gewrichten bij het opstaan? DIT helpt tegen de pijn!

Last van pijnlijke handen en gewrichten bij het opstaan? DIT helpt tegen de pijn!

Kurkuma is een gele specerij die uit india komt. Je zult het vast wel kennen als je is Indiaanse curry’s hebt gemaakt. Maar wat je misschien ontgaan is dat kurkuma al meer dan 4.500 jaar als medicijn gebruikt wordt. Ja je hoort het goed: al 4.500 jaar! Het werd gebruikt bij onder andere wonden, blauwe plekken of andere huidaandoeningen, inclusief pokken en gordelroos.

Kurkuma is lekker in combinatie met rijst, soepen, ei en smoothies. Maar daar gaat het vandaag niet om! Je kan het mengen met andere huishoudelijke ingrediënten om zalfjes te maken voor de behandeling van acné tot ontstekingsremmers!

1. Wondjes en sneetjes genezen
Kurkuma is een kruid die bacteriële infecties bij open wonden voorkomt net als ontstekingen en kan zelfs je pijn verlichten! Het helpt ook bij de vorming van nieuwe huidcellen, Zo kan je huid sneller genezen en laat het minder snel een erge litteken achter. Om dit zo te gebruiken kan je kurkuma direct in poeder vorm op de wond aanbrengen.

2. Gezichtsreiniging en behandeling van acné
Om van kurkuma een gezichtsreinger te maken heb je dit nodig:
– 1/4 theelepel kurkuma,
– 1/4 theelepel neemolie (gemaakt van een tropische boom uit India), maar ter vervanging kan je ook organische melk gebruiken en 1 tot 3 druppels kokosolie of lavendelolie.

Je kan dit masker vooral gebruiken tegen acné. Dit komt omdat kurkuma een anti-bacteriële werking heeft, wat goed tegen acne helpt. Er wordt aanbevolen deze pasta 30 minuten op je gezicht te laten zitten voor het volle effect.

3. Ontstekingen afremmen
Het actieve element Curcumine is gekend voor zijn anti-inflammatoire eigenschappen. Doordat dit de actieve element is kan je kurkuma goed gebruiken voor de behandelijk van reuma tot de ziekte van Crohn. Er word dan aangeraden om thee op basis van kurkuma te drinken om ontstekingen af te remmen. Om deze thee te maken, kook je vier kopjes water en voeg je een theelepel kurkuma toe. Laat het geheel tien minuten trekken en dan is de thee klaar om gedronken te worden.

4. Eczeem behandelen
Wat je nodig heb om eczeem tegen te gaan is een mix van kokosolie en kurkuma. AL na 1 dag zie je resultaat en na 5 dagen zal de eczeem in de meeste gevallen weg zijn.

7. Orale hygiëne en gezondheid bevorderen
Deze kruid kan zelfs je mondhygiëne verbeteren! misschien geloof je dit niet maar toch is het zo! Vooral in de strijd tegen cariës en gaatjes blijkt het zeer goed te werken!. MAak je eigen mondspoeling doormiddel van het mengen van kurkumapoeder met warm water. Je kan wat mint toevoegen voor een prettige smaak.

8. Ouderdomsverschijnselen tegengaan
Helpt je huid jong en vitaal te blijven door middel van dit mengsel. Een eetlepel kikkererwtenbloem met 1/4 theelepel kurkuma en 2 theelepels melk. Meng dit vervolgens goed samen tot een mooi mengsel.De melk verstevigt de huid en vertraagt de vorming van rimpels. Wrijf het mengsel op de huid en laat het tien minuten drogen. Daarna spoel je het masker af met lauw water.

Deel deze tip met je familie en vrienden op Facebook.

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Boter maakt van koffie een toverdrank
Next Met DEZE tips voorkom je die vervelende muggenbulten!

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Wist jij dat de kleur van je menstruatiebloed kan wijzen op eventuele ziektes!

Onze maandelijkse periode, de meeste vrouwen zitten hier niet enthousiast op te wachten. Ongesteldheid gaat vaak samen met pijn, kwaaltjes en eventuele beperking op je activiteiten ( zoals sex), snacks

Natuurlijk genezen

Als je van bananen houdt, moet je deze 10 schokkende feiten zeker lezen (Nr. 6 is heel belangrijk).

Bananen zijn wellicht een van de gezondste voedingsmiddelen op aarde, met een overvloed aan mineralen en vitaminen. Deze heerlijke vruchten hebben een uniek zoete smaak en een mild aroma. Dit

Natuurlijk genezen

Mudra’s: De genezende kracht van je handen

Wist u dat uw handen een aangeboren helende kracht herbergen die eeuwenlang is gebruikt ? Mudra’s zijn posities van de handen, waarvan wordt gezegd dat ze de energie van je