Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek


Moeder deelt urgente waarschuwing nadat dochter last heeft van hitteberoerte in haar eigen slaapkamer
juli 6, 2019 1335 Views

Moeder deelt urgente waarschuwing nadat dochter last heeft van hitteberoerte in haar eigen slaapkamer

Jennifer Amba is een alleenstaande moeder uit Canada en haar verhaal verhoogt het algemene besef van de ernst en het gevaar van een zonnesteek. Haar drie jaar oude peuter liep een zonnesteek op in de slaapkamer tijdens een dutje.

De moeder belde een ambulance en moest 20 minuten wachten. Jennifer was zich niet eens bewust van het probleem dat haar dochter had. Ze merkte niet dat de slaapkamer te warm was. Toen ze naar de peuter reikte, was het meisje doorweekt van het zweet, reageerde niet en haar gezicht was rood.
Er was geen airconditioning en de ventilator stond niet aan. Het raam was open en de jaloezieën waren gesloten.

Wist je dat alleen al in de VS meer dan 650 Amerikanen sterven aan hittegerelateerde ziekten? Elk van deze gevallen kan worden voorkomen. Je kunt overal een zonnesteek krijgen, zelfs wanneer je de dag in schaduwen doorbrengt.

Wat is een zonnesteek?

Het is een aandoening waarbij de lichaamstemperatuur zo hoog wordt als 104 graden Fahrenheit en het lichaam niet in staat is het naar beneden te brengen.

Het lichaam heeft een natuurlijk koelsysteem en regelt de temperatuur zelf. Maar als u uw dag in constante hitte doorbrengt en de behoefte aan water van uw lichaam negeert, wordt u uitgedroogd en kan het lichaam zichzelf niet koelen.
Warmte-uitputting komt eerst en wordt gevolgd door hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid en spierkrampen. Als je temperatuur niet daalt, loop je waarschijnlijk een zonnesteek op.

Wanneer gebeurt dit?

Een zonnesteek gebeurt wanneer u wordt blootgesteld aan hitte, meestal na intensieve fysieke training of buitenactiviteiten.

Het kan ook gebeuren als u geen geschikte kleding draagt ​​die uw lichaam laat zweten. Alcohol verstoort het vermogen van uw lichaam om de temperatuur in evenwicht te houden, wat extra problemen kan veroorzaken.

Kinderen en baby’s lopen een hoger risico op een zonnesteek omdat hun lichaam niet in staat is om hun temperatuur te regelen. Het komt ook vaak voor bij mensen met een bestaand medisch probleem.

Symptomen

Zoek naar vroege symptomen zoals kippenvel of tintelende huid, een doffe hoofdpijn en overgeven.

Lijders zijn verward en lusteloos. Je hart is gespannen en je kunt veel zweten. Ja, je lichaam is uitgedroogd, maar je kunt nog steeds zweten zoals bevestigd door onderzoek.

Een zonnesteek veroorzaakt ademhalingsmoeilijkheden, een snelle polsslag, desoriëntatie en een rode huid. Het kan orgaanschade en zelfs de dood veroorzaken. Zonnesteek kan ernstige schade aan uw hersenen, longen, lever en nieren veroorzaken.

Identificeer de zonnesteek

Een zonnesteek mag niet lichtvaardig worden opgevat, omdat het een noodgeval is. Bel een ambulance en ga zo snel mogelijk naar het ziekenhuis.

Let op de symptomen die we hierboven hebben genoemd en richt u niet alleen op zweten.

Hier zijn enkele extra tips:

Breng de persoon naar een koele ruimte
Verwijder alle onnodige kledinglagen
Schakel ventilatoren in of bevochtig de huid van de persoon met water
Gebruik icepacks als de patiënt een bejaarde, een kind, een chronisch zieke of iemand is die een zware training heeft gehad. Plaats de icepacks op de oksels, nek, rug en lies (de meeste bloedvaten zijn hier geconcentreerd)
Dompel de persoon onder in koel water

Vergeet de huisdieren niet!

Warmte kan ook schadelijk zijn voor dieren. De meeste dieren hebben een harige vacht en kunnen gemakkelijk oververhitten. Ze hebben meestal moeite met ademhalen, kwijlen en storten in. Als u deze symptomen opmerkt, zet u de ventilator aan en wikkel het huisdier met een natte handdoek. Wees voorzichtig, je moet geen koud water gebruiken, omdat dieren snel afkoelen.

Houd uw huisdieren in de schaduw en vermijd direct zonlicht. Geef ze veel vers water. Als uw huisdier een zonnesteek heeft, bel dan een dierenarts!

Voorkom een ​​zonnesteek

Het is een noodgeval! Zo kunt u het voorkomen:

Drink veel water
Draag niet te veel kleding en kies voor lichte en losse kleding
Vermijd alcohol
Draag een zonnebril en zonnebrandcrème

Laat niemand in uw geparkeerde auto achter, want een zonnesteek kan zelfs gebeuren als de temperatuur 70 graden Fahrenheit is
Als u niet weet hoe u uw waterinname in normale hoeveelheden kunt houden, voeg dan wat citroensap toe aan uw waterfles en geniet van de hint van citrus. Citroenwater is ongelooflijk gezond en verfrissend. Als je een zoetekauw bent, voeg dan wat honing toe. Geniet van je favoriete drankje!

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous 5 Verzachtende etherische oliën om op uw heupzenuw te wrijven voor onmiddellijke pijnverlichting
Next Nu niet schat, ik ben dood...

About author

You might also like