Gebruik uw vakantie om een nieuw, gezond slaapprogramma in te stellen

Gebruik uw vakantie om een nieuw, gezond slaapprogramma in te stellen

Op vakantie en weg van de stress van het dagelijks leven is een geweldige periode om wat broodnodige rust te krijgen en de “batterijen” weer op te laden. Het is echter ook de perfecte tijd om een nieuwe slaaphygiëne routine in te voeren waarmee u kunt doorgaan als u thuis bent. Door een gezonder slaapschema in te stellen, wordt de slaapsterkte niet alleen verbeterd, maar ook de kwaliteit, die uw algemene psychische en lichamelijke gezondheid het hele jaar door zal versterken.

Schakel alle schermen uit

Met de stijging van het gebruik van sociale media en het gebruik van tablets en andere beeldschermen voor het slapen gaan, hebben veel recente onderzoeken naar hun effect op slaap gekeken, en het nieuws is niet goed.

Te veel schermtijd voor het slapen gaan kan de afgifte van melatonine beïnvloeden, het hormoon dat u helpt in slaap te vallen en kan niet alleen de hoeveelheid, maar ook de kwaliteit van uw slaap verminderen. Vermijd dus het controleren van Facebook, e-mails of een Netflix-sessie gedurende minstens twee uur voor het slapen gaan, en neem in plaats daarvan de tijd voor uw zomervakantie literatuur om een rustigere nachtrust te bevorderen.

Krijg wat zachte oefening

Onderzoek heeft aangetoond dat een van de vele voordelen van regelmatige lichaamsbeweging een betere nachtrust is. Als uw hotel een fitnessruimte heeft, kunt u daarheen gaan om uw reguliere fitness-training te voltooien, of u kunt zwemmen in het zwembad of op of bij het strand. Zelfs gewoon rondwandelen gaat u helpen om u actief te maken en u helpen om vroegtijdig uit te rusten.

Gebruik uw hotelkamer

Gebruik het comfort van uw hotelkamer en de faciliteiten om de juiste sfeer in te stellen voordat u gaat slapen. Sluit de gordijnen om de kamer te verduisteren, gebruik dimmer schakelaars om de verlichting te verzachten en pas de airco aan om een koelere temperatuur in te stellen.

Zodra u weer thuis bent breng dan dezelfde ideeën in de praktijk met een slaapmasker of investeer in zogeheten “blackout blinds”, gebruik ventilatoren en open ramen om de temperatuur koel te houden als u geen airco in huis hebt.

Neem slechts korte siestas

Als u ontspannen op het strand ligt of bij het zwembad, kan het verleidelijk zijn om veel te slapen tijdens uw vakantie. Probeer echter uw siesta-tijd tot een minimum te beperken, omdat korte dutjes je zullen verfrissen, maar ze kunnen de slaap van de nacht verstoren. Deskundigen suggereren dat een korte 15 tot 30 minuten netslaap tussen 1 uur en 3 uur voldoende is als u denkt dat u een klein dutje nodig heeft.

Vroeg naar bed vroeg opstaan

Het is verleidelijk om in de weekenden uit te slapen, vooral na een drukke en vaak slapeloze week. Maar uit onderzoek blijkt dat het aanhouden van een regelmatig slaappatroon, met inbegrip van vroeg naar bed en vroeg op, eigenlijk beter is voor de gezondheid. Vakanties kunnen een geweldige tijd zijn om in deze goede gewoonte te komen, er zijn niet zo veel afleidingen om je ’s avonds laat wakker te houden, het gevoel dat je meer ontspannen voelt, kan je vroeger laten weg dromen, en zonnige ochtenden en dagen van sightseeing maken het makkelijker en motiveren om het alarm in te stellen.

Previous 7 voordelen van het in balans brengen van uw chakra's, en hoe dit te doen
Next Zelf gember kweken

About author

You might also like

Gezonde recepten 0 Comments

Kaas Die Gevaarlijke Bacteriën Doodt En U Beschermt!

Persoonlijk ben ik nooit een grote kaaskenner geweest, maar sommigen smaken heel goed. Mij was altijd verteld dat kaas was dikmakend en slecht voor je hart is, maar nu blijkt

Algemeen 0 Comments

Breaking!!! – Succesvol voltooide missie: vernietiging van borstkankertumoren zonder chemotherapie

Deze missie vereist elke dag actie. De strijd tegen kanker is dagelijks en veel mensen zijn geïnfecteerd met deze dodelijke ziekte. Velen verliezen zelfs de strijd. Echter, veel proberen een

Algemeen 0 Comments

Zo eenzaam dat ik kan sterven…

Sociale isolatie, eenzaamheid kan een grotere bedreiging vormen voor de volksgezondheid dan obesitas, zeggen onderzoekers. Eenzaamheid en sociale isolatie kunnen een groter gevaar voor de volksgezondheid vertegenwoordigen dan obesitas, en

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply