Maca Poeder: Het Perfecte voedsel Voor Hormoon Onbalans, Angst, Energie, Slaap En Libido

Maca Poeder: Het Perfecte voedsel Voor Hormoon Onbalans, Angst, Energie, Slaap En Libido

Maca komt uit de familie Brassica (mosterd), vergelijkbaar met Raap, Kool en Waterkers. Dit superfood werd voor het eerst gebruikt door de Inca’s die deze stevige plant kweekten hoog in het Andesgebergte van Peru. De Inca’s hechtten grote waarde aan maca, die zij vaak Peruaanse ginseng noemden, voor hun ongelooflijke bronnen van vitaminen, mineralen, eiwitten, vezels, koolhydraten, tannines en aminozuren, evenals een aantal complexe alkaloïden en tot 20 essentiële vetzuren, samen met Talrijke andere fytochemicals. Ik denk echt dat je verbaasd wordt wanneer we je vertellen dat de keizerlijke strijders van de Inca’s regelmatig maca aten om hun vechtlust, kracht, uithoudingsvermogen en libido te vergroten. Hoewel het relatief klein was, was deze plant zo sterk dat het gebruik ervan hoofdzakelijk was beperkt tot royalty en hun aanhang. Inca’s respecteerden de waarde van deze plant zoveel dat ze het zelfs als betaalmiddel gebruikten.

Tot op heden gebruiken veel atleten en zelfs bodybuilders nog maca om hun kracht, uithoudingsvermogen en algemene prestaties op te bouwen. Maar beste lezer, je moet weten dat maca nog een minder bekend voordeel heeft die onderzoekers nu pas begrijpen. Deze krachtige plant heeft het vermogen om hormonen te balanseren, waardoor het in alle levensfasen van onschatbare waarde is voor zowel mannen als vrouwen. Volgens de experts is maca bijzonder goed voor vrouwen tijdens de menopauze. Kijk eens naar het onderstaande artikel en kom hier meer over weten.

Maca voor vrouwen

Regelt Hormonale Onevenwichtigheden
Allereerst moet u weten dat maca wordt beschouwd als een endocrien adaptogeen. Maca bevat geen hormonen, maar bevat wel de nodige voedingsstoffen om de normale hormoonproductie in het lichaam te ondersteunen. Een van deze voedingsstoffen is DIM (Diindolylmethaan), een fytochemical die voorkomt in veel kruisachtige groenten zoals broccoli, spruitjes en kool. Van DIM is in talrijke studies geconstateert dat het zowel hormoonbalans (zowel oestrogeen als testosteron) in zowel mannen als vrouwen kan verbeteren. Maca is ook effectief tegen sommige vormen van kanker. Een recente studie heeft aangetoond dat maca kan bijdragen tot het normaliseren van hormoon niveaus door te werken met het endocriene systeem. Voor vrouwen kan maca een levensredder zijn, vooral wanneer de meeste conventionele opties gewoonlijk synthetische vormen van hormonen bevatten die gevaarlijk zijn, waardoor onder meer ovariale kanker, beroerte en astma kan worden voorkomen.

Bottom line – maca biedt de voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om vanzelfsprekend haar eigen hormonen te produceren om het evenwicht effectief te herstellen. De conventionele hormoonbehandelingen introduceren synthetisch vervaardigde chemicaliën die grote schade aan uw endocriene systeem kunnen veroorzaken. Hormoonregeling is van vitaal belang omdat deze stoffen verantwoordelijk zijn voor vrijwel elk proces in het lichaam.

Vermindert de symptomen van de menopauze
Zoals gezegd kan maca u helpen bij het evenwicht van uw hormonen in balans te brengen, wat betekent dat het erg nuttig is voor vrouwen om de typische symptomen die verband houden met de menopauze te verminderen. Een recente studie heeft ontdekt dat maca kan helpen om de negatieve fysiologische en psychologische symptomen ervaren door vrouwen in de perimenopauze, zoals de frequentie van opvliegers te verlichten, de incidentie van nachtelijk zweten, onderbroken slaap, zenuwachtigheid, depressie, en hartkloppingen.

De hoofdonderzoeker zei:

“Het lijkt erop dat Maca-GO kan fungeren als een toner van hormonale processen, die leiden tot vermindering van ongemak gevoeld door overgangsklachten bij vrouwen, dus het potentiële gebruik als niet-hormonaal alternatief voor HRT-programma is zeker aanwezig.”

uit een andere studie bleek dat maca in staat is om met succes hormoonbalans te herstellen. De onderzoekers hebben geconcludeerd dat de veranderingen in hormoon niveaus gepaard gaan met een aanzienlijk verminderd gevoel van ongemak in verband met de menopauze. Helaas klagen veel vrouwen van over “een gevoel van licht in het hoofd” tijdens de menopauze, wat is gekoppeld aan fluctuerende hormoon niveaus. Maca kan deze vorm van ongemak verbeteren en is een krachtig neurobeschermend middel, waardoor het een potentiële behandeling is om te helpen bij het voorkomen of vertragen ven vaatziekten, zelfs in het geval van een blessure, door het verlies van neuronen te remmen of zelfs te voorkomen.

Verlaagt cholesterolgehalte
Maca zit vol met plant sterolen, waaronder sitosterol, campestrol, ergosterol, brassicasterol en ergostadienol. Volgens de deskundigen zijn deze chemicaliën in wezen het equivalent van cholestero. Deze sterolen helpen bij het vormen van de celmembranen in planten. Ja, er zijn verschillende soorten plant sterolen, maar ze hebben allemaal een soortgelijke chemische structuur en zijn door onderzoekers aangetoond om LDL (slecht) cholesterol bij mensen te helpen verlagen, evenals om drie van de meest voorkomende vormen van kanker te bestrijden.

Verlaagt glucoseniveau’s
Een studie heeft aangetoond dat na slechts twee weken testpersonen die maca hebben genomen aanzienlijk verbeterde glucosetolerantie ondervonden en verlaagde glucosegehaltes in hun bloed lieten zien.

Vermindert hoge bloeddruk
Een studie bevestigt – maca kan het hypertonie relevante angiotensine I-converting enzyme (ACE) aanzienlijk remmen.

Maca voor vrouwen … en mannen?

Vermindert de prostaatgrootte
Zoals gezegd, is dit super gezonde poeder ook voor mannen erg gunstig. Een studie toonde aan dat een specifiek type maca (rode maca) prostaatgroei kan onderdrukken en zelfs prostaatgrootte kan verminderen, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor goedaardige prostaathyperplasie (BPH), een probleem waarmee oudere mannen vaak geconfronteerd worden. Een groep deskundigen heeft aangetoond dat maca net zo sterk kan zijn als finasteride (een populair geneesmiddel dat gebruikt wordt om BPH te behandelen) bij het verminderen van de prostaatgrootte.

Verhoogt de vruchtbaarheid
Maca kan ook een mogelijke behandeling zijn voor mannelijke onvruchtbaarheid, vooral als het een gevolg is van blootstelling aan lood. Maca kan effectief de productie van sperma en beweeglijkheid verbeteren.

Previous Pillen tegen brandend maagzuur beschadigen je hart, nieren en botten ... Zo kun je dit oplossen
Next 5 manieren om appelcider azijn te gebruiken voor sinusinfectie

About author

You might also like

Natuurlijk genezen 0 Comments

Zeg vaarwel tegen schimmel infecties: Week je voeten in …

Gedurende de zomer zweten je voeten veel. Of we kunnen zeggen dat ze meer dan normaal zweten of meer dan in elk ander seizoen zweten. Daarom is er in de

Natuurlijk genezen 0 Comments

4 kruiden die je hersenen kunnen beschermen tegen Alzheimer, depressie, angst en nog veel meer!

Het mooie van kruidengeneeskunde is dat ze geen bijwerkingen veroorzaken, en niet te vergeten dat ze goedkoop en zeer toegankelijk zijn. Om onze hersenen te beschermen, probeer deze vier kruiden

Natuurlijk genezen 0 Comments

3 eenvoudige trucs om je sinussen thuis te ontstoppen

Een zere keel, een verstopte neus en pijn rond de ogen en het gezicht zijn de meest voorkomende signalen voor een sinusinfectie. Deze infectie gebeurt wanneer een bacterie die in

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply