Zo eenzaam dat ik kan sterven…

Zo eenzaam dat ik kan sterven…

Sociale isolatie, eenzaamheid kan een grotere bedreiging vormen voor de volksgezondheid dan obesitas, zeggen onderzoekers.

Eenzaamheid en sociale isolatie kunnen een groter gevaar voor de volksgezondheid vertegenwoordigen dan obesitas, en hun impact is aan het groeien en zal blijven groeien, volgens onderzoek dat werd gepresenteerd bij het 125e jaarlijkse verdrag van de American Psychological Association.

“Om sociaal verbonden te zijn, wordt algemeen beschouwd als een fundamentele menselijke behoefte die van cruciaal belang is voor zowel welzijn als overleving. Extreme voorbeelden laten de baby in de bewarende zorg zien die bij gebrek aan menselijk contact, niet opbloeit en vaak sterft, en inderdaad is sociale isolatie of eenzame opsluiting gebruikt als een vorm van straf, “zegt Julianne Holt-Lunstad, promovendus psychologist bij de Brigham Young Universiteit. “Toch ervaart een steeds groter gedeelte van de Amerikaanse bevolking isolatie op regelmatige basis.”

Ongeveer 42,6 miljoen volwassenen ouder dan 45 jaar in de Verenigde Staten worden geschat te lijden aan chronische eenzaamheid, volgens de AARP’s Eenzaamheidsstudie. Bovendien tonen de meest recente Amerikaanse censusgegevens aan dat meer dan een kwart van de bevolking alleen leeft, meer dan de helft van de bevolking is ongehuwd en sinds de vorige volkstelling zijn huwelijkscijfers en het aantal kinderen per huishouden afgenomen.

“Deze trends suggereren dat Amerikanen minder sociaal verbonden worden en meer eenzaamheid ervaren,” zei Holt-Lunstad.

Ter illustratie van de invloed van sociale isolatie en eenzaamheid op het risico op voortijdige sterfte, presenteerde Holt-Lunstad data uit twee meta-analyses. De eerste betrof 148 studies, die meer dan 300.000 deelnemers vertegenwoordigen, en constateerde dat een grotere sociale connectie geassocieerd wordt met een 50 procent lager risico op een vroege dood. De tweede studie, waarbij 70 studies van meer dan 3,4 miljoen personen, voornamelijk uit Noord-Amerika, maar ook uit Europa, Azië en Australië, werden onderzocht, onderzocht de rol die sociale isolatie, eenzaamheid of alleen leven zou kunnen hebben op sterfte. Onderzoekers vonden dat alle drie een significant en gelijk effect hadden op het risico op een voortijdige dood, die gelijk was aan of hoger dan andere goed geaccepteerde risicofactoren zoals obesitas.

“Er is sterk bewijs dat sociale isolatie en eenzaamheid het risico op voortijdige sterfte aanzienlijk verhogen, en de omvang van het risico is groter dan die van veel belangrijke gezondheidsindicatoren,” zei Holt-Lunstad. “Met een toenemende vergrijzing wordt verwacht dat het effect op de volksgezondheid alleen maar toe zal nemen. Inderdaad, veel landen over de hele wereld stellen dat we geconfronteerd worden met een ‘eenzaamheidspidemie’. De uitdaging waarmee we nu geconfronteerd worden, is wat er aan kan worden gedaan. ‘

Holt-Lunstad adviseerde een grotere prioriteit te geven aan onderzoek en middelen om deze bedreiging voor de volksgezondheid van het maatschappelijk tot het individuele niveau aan te pakken. Bijvoorbeeld, meer nadruk kan worden gelegd op een sociale vaardigheden opleiding voor kinderen in scholen en artsen moeten worden aangemoedigd om sociale verbondenheid in de medische screening op te nemen, zei ze. Daarnaast moeten mensen sociale en financiele pensioenen voorbereiden, aangezien veel sociale banden verband houden met de werkplek, merkt zij op en eraan toe te voegen dat gemeenschapsplanners moeten zorgen voor gedeelde sociale ruimten die aanmoediging en interactie stimuleren, zoals recreatiecentra en Gemeentelijke tuinen.

Bron: newswise.com

Previous Het wordt beschouwd als de meest dodelijke drank in de wereld, en het kan je leven in minder dan 45 minuten beëindigen!
Next 7 voordelen van het in balans brengen van uw chakra's, en hoe dit te doen

About author

You might also like

Algemeen 0 Comments

Hoe Vitamine B12-deficiëntie u moe en zwak maakt en 4 voedingsmiddelen die u zullen helpen om deze niveaus te verhogen!

Vitamine-inname is erg belangrijk voor het lichaam, maar bepaalde vitaminen en het ontbreken ervan kunnen je moe en zwak laten voelen. Hier zijn een aantal voedingsmiddelen die je lichaam kunnen

Algemeen 0 Comments

Kaas Die Gevaarlijke Bacteriën Doodt En U Beschermt!

Persoonlijk ben ik nooit een grote kaaskenner geweest, maar sommigen smaken heel goed. Mij was altijd verteld dat kaas was dikmakend en slecht voor je hart is, maar nu blijkt

Algemeen 0 Comments

PLAATST U TOILETPAPIER OP DE TOILETBRIL? GROTE FOUT!

Wanneer ze zich in een openbaar toilet of een koffieshop bevinden, leggen de meeste mensen toiletpapier op de toiletbril, en denken dat ze daarmee hun gezondheid beschermen, maar in feite

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply