Natuurlijke antioxidant voorkomt ernstige griep

Natuurlijke antioxidant voorkomt ernstige griep

Microben die in de darm leven, verteren niet alleen voedsel. Ze hebben ook verreikende effecten op het immuunsysteem. Zo blijkt uit een nieuwe studie dat een bepaalde darmmicrobe kan voorkomen dat ernstige griepinfecties voorkomen, waarschijnlijk door natuurlijk voorkomende verbindingen, genaamd flavonoïden, vaak te vinden in voedingsmiddelen zoals zwarte thee, rode wijn en bosbessen.

Sterk bewijsmateriaal uit verschillende studies heeft aangetoond dat individuen die vruchten en groenten consumeren die rijk zijn aan verschillende flavonoïden, een lager risico hebben op algemene sterfte en verschillende chronische ziekten.

Het onderzoek, uitgevoerd door wetenschappers aan de Washington University School of Medicine in St. Louis, geeft ook aan dat deze strategie effectief is om ernstige griep schade te voorkomen wanneer de interactie optreedt vóór infectie met het influenzavirus.

Dit werk kan ook helpen bij het verklaren van de grote variatie in menselijke reacties op influenza infectie.

“Vaak worden flavonoïden beschouwd als beschermende eigenschappen die het immuunsysteem helpen reguleren om infecties te bestrijden,” aldus de eerste auteur Ashley L. Steed, MD, PhD, een instructeur in kindergeneeskunde die intensieve zorgpatiënten behandelt bij het St. Louis Children’s Hospital.

“Flavonoïden zijn gebruikelijk in onze diëten, dus een belangrijke implicatie van onze studie is dat het mogelijk is dat flavonoïden samenwerken met darmmicroben om ons te beschermen tegen griep en andere virale infecties. Natuurlijk is meer ondrzoek nodig, maar onze resultaten zijn intrigerend.”

Influenza, gekenmerkt door koorts, hoest en lichaamspijn, is een vaak voorkomende en soms dodelijke virale infectie van de bovenste luchtwegen. Oudere volwassenen, zwangere vrouwen, jonge kinderen en mensen met chronische gezondheidsproblemen zoals astma en hartziekten zijn het meest vatbaar voor ernstige complicaties van de griep.

Sinds 2004 zijn gemiddeld 113 kinderen per jaar overleden aan influenza alleen al in de VS, volgens het Center for Disease Control and Prevention. Over de hele wereld schat de Wereldgezondheidsorganisatie jaarlijks 250.000 tot 500.000 griepgerelateerde sterfgevallen.

Eerdere aanwijzingen suggereren dat de darmmicrobiomen belangrijk zijn bij het beschermen tegen ernstige influenza infecties. In deze studie waren de onderzoekers er dan ook op gericht te identificeren welke darmmicroben deze bescherming zouden kunnen bieden.

Daarnaast hebben voedingsdeskundigen al jaren de potentiële gezondheidsvoordelen verbonden aan voedingsmiddelen die vol zitten met flavonoïden.

“Het is niet alleen een dieet dat rijk is aan flavonoïden, onze resultaten tonen aan dat u ook de juiste microben in de darm nodig heeft om die flavonoïden te gebruiken om de immuunrespons te beheersen,” aldus de senior auteur van het onderzoek, Thaddeus S. Stappenbeck, MD, PhD, de Conan Professor van pathologie en immunologie.

“We waren in staat om ten minste één type bacteriën te identificeren die deze voedingsstoffen kan gebruiken om interferon te stimuleren, een signaalmolecuul dat de immuunrespons helpt.

Dit voorkomt griepverwante longschade in muizen. Het is dit soort schade die vaak significante complicaties zoals longontsteking bij mensen veroorzaakt.”

Als onderdeel van de studie, screenden de onderzoekers menselijke darm microben op zoek naar een die flavonoïden metaboliseerde.

Stappenbeck en Steed identificeerden een dergelijke microbe, waarvan zij vermoeden dat deze zouden kunnen beschermen tegen griepschade.

De microbe, genaamd Clostridium orbiscindens, degradeert flavonoïden om een metaboliet te produceren die interferon signalering verbetert.

“De metaboliet heet desaminotyrosine, anders bekend als DAT,” zei Steed. “Toen we DAT aan muizen gaven en vervolgens met griep infecteerden, hebben die muizen veel minder longschade ervaren dan muizen die niet met DAT werden behandeld.”

Hoewel de longen van DAT-behandelde muizen niet zo veel griepschade hadden opgelopen, waren hun niveaus van virale infectie identiek aan die van muizen die de behandeling niet kregen.

“De infecties waren in principe hetzelfde,” zei Stappenbeck. “De microben en DAT hebben de griep-infectie zelf niet voorkomen, de muizen hebben nog steeds het virus. Maar de DAT heeft het immuunsysteem beschermd tegen longweefsel beschadiging.”

Dat is belangrijk omdat jaarlijkse griepvaccins niet altijd effectief zijn om infecties te voorkomen.

“Maar met DAT, kan het mogelijk zijn dat mensen niet zo ziek worden als ze besmet raken,” zei Steed. “Deze strategie richt zich niet op het virus. In plaats daarvan richt het zich op de immuunrespons op het virus.

Dat kan waardevol zijn omdat er uitdagingen zijn met therapieën en vaccins die zich op het virus richten door veranderingen in het influenzavirus die zich voordoen.”

Volgende stappen omvatten het identificeren van andere darmmicroben die ook flavonoïden kunnen gebruiken om het immuunsysteem te beïnvloeden, evenals het verkennen van manieren om de niveaus van die bacteriën te verhogen bij mensen waarvan de darm niet voldoende gekoloniseerd is met die microben.

Terwijl deze toekomstige studies worden gepland, zeiden de onderzoekers dat het misschien geen slecht idee is om zwarte thee te drinken en voedsel te eten dat rijk is aan flavonoïden voordat het volgende griepseizoen begint.

 

Previous Kokosolie voor het terugdringen van de ziekte van Alzheimer, nu klinisch bestudeerd
Next Neem Watermeloen Zaden En Kook Ze: De resultaten zullen je schokken! (RECEPT)

About author

You might also like

Natuurlijk genezen 0 Comments

Glutathion – De sleutel tot het ondersteunen van uw immuunsysteem en ontgifting

Onderzoekers en wetenschappers hebben het ‘de meester antioxidant’ genoemd, ” het voornaamste antioxidant van het lichaam ” en zelfs ‘de moeder van alle anti-oxidanten’. En hoe goed de labels ook

Natuurlijk genezen 0 Comments

Een eenvoudige oplossing voor duizeligheid

Een dokter van het University of Colorado Hospitaal is een YouTube-sensatie geworden na het onthullen van een eenvoudige manoeuvre die duizeligheid gewoon in je eigen huis kan verlichten. Uiteraard hebben

Natuurlijk genezen 0 Comments

5 voedingsmiddelen die je lever natuurlijk helpen te ongiften

Het is nooit een slechte tijd om je lever natuurlijk door midel van je dieet te ontgiften. Immers, dit belangrijke orgaan verwerkt voortdurend toxines die de prestaties en je algemene

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply