USDA Rapport: Bijen populaties eindelijk stijgende na jaren van afname

USDA Rapport: Bijen populaties eindelijk stijgende na jaren van afname

De afname onder de bijenbevolking en de vele bedreigingen waar bijen mee zijn geconfronteerd zijn goed gedocumenteerd.

Wetenschappers zijn op zoek gegaan naar oplossingen voor het probleem. Zonder bijen, verliezen we veel van ons eten. Zonder eten, wel … dat willen we niet. Gelukkig is er een beetje goed nieuws van het front: de honingbij populaties zijn eindelijk weer aan het opkomen.

Een rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA), gepubliceerd op 1 augustus 2017, toont aan dat er in april 2017 een geschatte 2,89 miljoen bijenkolonies bestaan in de Verenigde Staten – een stijging van 3% vanaf 2016.

Bijenhouders begonnen al jaren geleden te merken dat minder en minder honingbij kolonies de winter overleefden. Gemiddeld overleefden 28,7% bijen in de wintermaanden. Maar tijdens de winter van 2014-2015 is dit percentage naar 23,1% gedaald en daar blijven hangen.

Bronnen:

Newsweek

Bloomberg

Greenpeace USA

Vox

Previous Neem Watermeloen Zaden En Kook Ze: De resultaten zullen je schokken! (RECEPT)
Next Zalm en spinazie en noten-kruidenkorst

About author

You might also like

Bouwen en verbouwen 0 Comments

Leer hoe u knoflook plant en oogst in uw eigen huis

Het planten en oogsten van knoflook in uw huis is makkelijk en goedkoop, afhankelijk van de potkunt u tot 20 knoflook bollen halen. Knoflook is een groente die een verscheidenheid

Bouwen en verbouwen 0 Comments

Zelf gember kweken

Gember begint steeds meer aan populariteit te winnen. Dat is niet zo verwonderlijk want het smaakt niet alleen uitstekend in diverse gerechten, het is ook ontzettend goed voor je gezondheid.

Bouwen en verbouwen 0 Comments

5 voordelen die de wortel voor uw gezondheid brengt die u waarschijnlijk (nog) niet kent

Wortelen zijn geweldig, en hier kun je lezen hoe wortel je gezondheid naar hoge niveaus tilt. De wortel brengt verschillende voordelen voor de gezondheid, (heel)vroeger was men van mening dat

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply