Hoe Vitamine B12-deficiëntie u moe en zwak maakt en 4 voedingsmiddelen die u zullen helpen om deze niveaus te verhogen!

Hoe Vitamine B12-deficiëntie u moe en zwak maakt en 4 voedingsmiddelen die u zullen helpen om deze niveaus te verhogen!

Vitamine-inname is erg belangrijk voor het lichaam, maar bepaalde vitaminen en het ontbreken ervan kunnen je moe en zwak laten voelen. Hier zijn een aantal voedingsmiddelen die je lichaam kunnen helpen genezen en gezond laten blijven.

Vitamine B12, een van de belangrijkste complexe vitamines, speelt een belangrijke rol in tal van vitale lichamelijke processen. Vitamine B12-deficiëntie is een zeer ernstig probleem dat veel gezondheidstoestanden en ziekten kan veroorzaken. Daarom is het erg belangrijk om op tijd de tekenen van een tekort aan vitamine B12 op te merken en hen adequaat te behandelen.

Voordat we u de meest voorkomende (voor)tekenen van vitamine B12-deficiëntie en methoden voor het oplossen ervan uitleggen, bekijk eerst eens de volgende gezondheidsvoordelen van vitamine B12:

Beschermt uw hart

Vitamine B12 heeft de mogelijkheid om de homocysteïne niveaus in het bloed te verminderen, wat een van de grootste oorzaken is voor hart-en vaatziekten. Deze homocysteine niveaus in het bloed worden alleen geneutraliseerd door B complex vitamines. Daarom moet u altijd vitamine B12 aan uw zijde hebben.

Voorkomt zenuwschade

Vitamine B12 vult de myeline schede van de zenuwen aan die ze beschermt tegen iedere vorm van schade. Zo houdt Vitamine B12 u veilig tegen zenuwschade en afbraak, en tegelijkertijd is het een waaier aan zenuwverwante aandoeningen en ziekten.

Belangrijk voor uw botten

Uit onderzoek blijkt dat mensen die aan osteoporose lijden, lage vitamine B12-niveaus en hoge homocysteïne niveaus in hun bloed hebben. Osteoporose wordt gekenmerkt door zwakke en brose botten en verlies van botweefsel. Als u aan osteoporose lijdt, controleer dan uw vitamine B12 niveaus bij uw arts.

Houdt uw lichaam voorzien van energie

Vitamine B12 triggert de opwekking van energie in de cellen, wat betekent dat meestal vermoeide mensen worden beïnvloed door het gebrek aan vitamine B12. Deze vitamine is van essentieel belang voor uw stofwisseling omdat het koolhydraten kan omzetten in energie.

Belangrijkste symptomen van vitamine B12 tekort:

Anemie

Vitamine B12 speelt een belangrijke rol bij het aanmaken van erythrocyten, de cellen die zuurstof door het hele lichaam vervoeren. Gebrek aan deze vitamine resulteert in een tekort aan erytrocyten, een aandoening die anemie wordt genoemd, die vermoeidheid als symptoom heeft.

Gevoelloosheid in het hoofd en de voeten

Vitamine B12-deficiëntie veroorzaakt lage zuurstofgehalten in het lichaam, wat leidt tot een vreemde gevoelloosheid in de voeten en het hoofd.

Vermoeidheid

Een van de meest voorkomende tekenen van vitamine B12 tekort is de vermoeidheid. Het komt voor door het lage zuurstofgehalte in de cellen, waardoor u zich moe en slaperig kunt voelen. De slaperigheid op zichzelf geeft niet aan dat u vitamine B12 mist, maar als het door de bovengenoemde tekens wordt ondersteund, dan is het zeker.

Ontstoken en gezwollen tong

Een van de meest voorkomende symptomen van het gebrek aan vitamine B12 is het verdwijnen van papillen, dat wil zeggen de kleine stoten op het oppervlak op de tong. Zij zijn verantwoordelijk voor de smaak in onze mond, wat betekent dat als u ze kwijt bent, u het gevoel van smaak in uw mond zult verliezen. De mensen die hieraan lijden hebben gemeld dat het eten dat ze hadden geconsumeerd, niet de smaak heeft die het eerder had.

Deze voedingsmiddelen zijn de beste natuurlijke bron van vitamine B12:

Eieren – Ze zijn een goedkope bron van vitamine B12 en kunnen op verschillende manieren worden gegeten en bereid.

Mosselen – Mosselen zijn rijk aan kalium, vitamine B12 en ijzer. Slechts 3 oz. mosselen zal u voorzien van 126 calorieën en 23,8 mg. ijzer.

Rundvlees – Het is rijk aan vitamine B12 en A. Maar kies bij de aankoop altijd voor mager rundvlees.

Kip – Dit is een grote bron van vitamine B12. 1 portie kip levert 48,2 mg. op van vitamine B12.

Als u veganist bent, hebben yoghurt, kaas, granen, voedingsgist en melk op plantaardige grondstoffen een hoog gehalte aan vitamine B12.

Wij hopen dat u deze informatie nuttig vindt en u het deelt. Dank u!

Previous Hoe een broeikas te bouwen voor 150 dollar
Next Nee, Kokosolie is NIET ongezond

About author

You might also like

Algemeen 0 Comments

Het wordt beschouwd als de meest dodelijke drank in de wereld, en het kan je leven in minder dan 45 minuten beëindigen!

Ja, deze drank is erg gevaarlijk voor u en kan ernstige bijwerkingen hebben voor uw gezondheid in het algemeen. Beste lezers, we hebben het over de frisdranken. Helaas drinken veel

Gezonde recepten 0 Comments

Kaas Die Gevaarlijke Bacteriën Doodt En U Beschermt!

Persoonlijk ben ik nooit een grote kaaskenner geweest, maar sommigen smaken heel goed. Mij was altijd verteld dat kaas was dikmakend en slecht voor je hart is, maar nu blijkt

Algemeen 0 Comments

Zo eenzaam dat ik kan sterven…

Sociale isolatie, eenzaamheid kan een grotere bedreiging vormen voor de volksgezondheid dan obesitas, zeggen onderzoekers. Eenzaamheid en sociale isolatie kunnen een groter gevaar voor de volksgezondheid vertegenwoordigen dan obesitas, en

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply