Nee, Kokosolie is NIET ongezond

Nee, Kokosolie is NIET ongezond

Als u het mainstream gezondheidsnieuws leest om welke reden dan, zou u waarschijnlijk een artikel hebben geadviseerd die mensen aanraden om te stoppen met kokosolie en te vervangen door omega-6 rijke plantaardige oliën. Natuurlijk, voor dit artikel om waar te kunnen zijn, moet men ervan uitgaan dat verzadigd vet de vijand is en ontsteking niet de belangrijkste aandrijver van gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten. Maar net zoals dit niet meer de jaren tachtig zijn, kunnen we niet aannemen dat dit waar is.

Hoge consumptie van omega-6 vetzuren en een lage inname van omega-3-vetten kan bijdragen aan omstandigheden zoals hart- en vaatziekten, kanker en neurodegeneratieve ziekten. Koken met zogenaamde “hart gezonde” plantaardige oliën zoals canola of saffloerolie veroorzaakt een onevenredigheid in uw omega-6: 3-verhouding. Terwijl we zowel omega-6 als -3 vetzuren nodig hebben, moet hun verhouding volgens verschillende bronnen overal van 5: 1 tot 1: 1 zijn.

Maar de meesten van ons consumeren te veel omega-6 en te weinig omega-3
Deze vetzuren worden gebruikt om een soort signaalmolecuul te maken, bekend als eicosanoïden. Omega-6 vetten worden omgezet in pro-inflammatoire prostaglandines en leukotriënten (die worden gebruikt in immuunresponsen) door de enzymen cyclo-oxygenase en lipo-oxygenase. Deze enzymen zetten ook omega-3-vetten om in anti-inflammatoire prostaglandines en leukotrienen.

Waarom vertel ik u deze technische informatie? Veel voorkomende pijnstillers werken door cyclo-oxygenase te onderdrukken, hoewel het niet altijd de echte vijand is. Te veel pro-inflammatoire vetten is vaak de echte vijand.

Onderzoek heeft zelfs gevonden dat aanvulling met DHA, een omega-3 vetzuur, remissie kan verlengen en symptomen van sommige auto-immuunziekten kunnen verminderen. Het kan ook zenuwcelcommunicatie verbeteren en neuro-inflammatie remmen.

Het bewuste artikel negeert echter dit alles, in plaats focust het slechts op de mogelijkheid dat het LDL (“slecht”) cholesterol zou kunnen verhogen.

Maar de meest recente Raadgevend Comité voor voedingsrichlijnen heeft cholesterol als een zorgwekkende oorzaak verwijderd, waarin wordt verklaard dat er geen “noemenswaardige relatie is tussen dieet cholesterol en serumcholesterol of klinische cardiovasculaire gebeurtenissen in algemene populaties.” Veel studies hebben gevonden dat laag cholesterol in feite geassocieerd wordt met een hoger risico op dementie, zelfmoord, moord, ongevallen en depressie!

Kokosolie is gezond
Kokosolie is niet alleen veilig, het kan ook vele gezondheidsvoordelen bieden! In een kleine studie van 20 mensen met de ziekte van Alzheimer of een milde cognitieve stoornis, heeft de aanvulling met triglyceriden met gemiddelde keten (MCT’s), welke kokosolie rijk is, geleid tot verbeterde cognitieve prestaties. Hogere niveaus van ketonen werden geassocieerd met een betere prestatie bij recall van het lid met MCT-gebruik ten opzichte van placebo.

Verder tonen de gezondheidsvoordelen van kokosolie, in een andere studie aan, dat het nemen van kokosolie, bijdraagt aan de verlaging van gewicht, BMI, taille en nekomtrek en om een diastolische bloeddruk te bereiken. Kokosolie gaf hen ook hogere HDL (“goede”) cholesterol. Alle patiënten hadden kransslagaderziekte en hoge bloeddruk, en de meeste waren ‘ouderen’, met een gemiddelde leeftijd van 62 jaar.

Kijkend naar nieuwere en meer genuanceerde bewijzen, is er geen reden om uw kokosolie eruit te gooien! Groente-oliën behoren in de prullebak.

Previous Hoe Vitamine B12-deficiëntie u moe en zwak maakt en 4 voedingsmiddelen die u zullen helpen om deze niveaus te verhogen!
Next Chemotherapie nu bewezen kankercellen te verspreiden!

About author

You might also like

Algemeen 0 Comments

Zo eenzaam dat ik kan sterven…

Sociale isolatie, eenzaamheid kan een grotere bedreiging vormen voor de volksgezondheid dan obesitas, zeggen onderzoekers. Eenzaamheid en sociale isolatie kunnen een groter gevaar voor de volksgezondheid vertegenwoordigen dan obesitas, en

Algemeen 0 Comments

Hoe Vitamine B12-deficiëntie u moe en zwak maakt en 4 voedingsmiddelen die u zullen helpen om deze niveaus te verhogen!

Vitamine-inname is erg belangrijk voor het lichaam, maar bepaalde vitaminen en het ontbreken ervan kunnen je moe en zwak laten voelen. Hier zijn een aantal voedingsmiddelen die je lichaam kunnen

Algemeen 0 Comments

Gebruik uw vakantie om een nieuw, gezond slaapprogramma in te stellen

Op vakantie en weg van de stress van het dagelijks leven is een geweldige periode om wat broodnodige rust te krijgen en de “batterijen” weer op te laden. Het is

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply