5 voordelen die de wortel voor uw gezondheid brengt die u waarschijnlijk (nog) niet kent

5 voordelen die de wortel voor uw gezondheid brengt die u waarschijnlijk (nog) niet kent

Wortelen zijn geweldig, en hier kun je lezen hoe wortel je gezondheid naar hoge niveaus tilt. De wortel brengt verschillende voordelen voor de gezondheid, (heel)vroeger was men van mening dat dit voedsel niet eetbaar was, maar op het moment is het tegendeel waar, ze kunnen het afval verminderen en zelfs de bladeren zitten vol met voedingsstoffen. Hier zullen we je de 5 redenen vertellen waarom je met wortelen moet beginnen, vooral hun bladeren.

Ze zijn rijk aan chlorofyl:
Planten zijn niet de enigen die chlorofyl nodig hebben, ook mensen omdat het zeer vergelijkbaar is met bloed, het eten van meer betekent zuivering voor het bloed en hoe meer zuivering, hoe sneller je schadelijke gifstoffen kan verwijderen. Chlorofyl is ook een krachtige natuurlijke antioxidant die tegen kanker beschermt, en gevaarlijke kankerverwekkende stoffen uit het lichaam verwijdert voordat de celmutatie optreedt, in feite nemen veel mensen het als aanvulling.

Reinigt je nieren:
Als je niet genoeg water drinkt of je urine lang ophoudt, breng je de nieren in gevaar. Wortelblaadjes kunnen deze actie tegenwerken door de filtratie van onzuiverheden, ze zijn zo bitter dat ze natuurlijke, diuretische en zuiverende eigenschappen bevatten, waardoor de nieren de productie van urine en transporttoxines uit het lichaam verhogen. Op dezelfde manier kan het consumeren van de wortelbladeren je helpen het vormen van nierstenen tegen te gaan en ze zelfs oplossen als je ze krijgt.

Het verbetert de gezondheid van de dikke darm:
De dikke darm is het orgaan van het lichaam dat verantwoordelijk is voor het dragen van al het afval ervan inclusief de gifstoffen. Als het niet goed werkt, zal je gezondheid ongetwijfeld in gevaar komen, een manier om er zorg voor te dragen de werking te behouden is het verhogen van de vezel consumptie. Vezel voegt volume toe aan ontlasting en hulpvertering, wortelbladeren zijn uitstekend voor dit doel en door het bevatten van chlorofyl zal de verwijdering van puin helpen om de dikke darm te ontgiften.

Hou je botten sterk:
Wortelbladeren zijn meer voedzaam dan de wortel zelf, ze zijn hoog in mineralen zoals: kalium, calcium, vitaminen A en K. Al deze zijn van vitaal belang om sterke en gezonde botten te hebben en te houden, vooral omdat je ouder wordt, worden de botten meer breekbaar en begint de botmassa af te nemen. Het eten van wortelen kan je botten voorzien van de voedingsstoffen die nodig zijn om dichtheid te behouden, vooral voor postmenopauzale vrouwen die een verhoogd risico hebben op osteoporose.

Gezonde Ogen:
Aan wortelen wordt toegeschreven dat ze goed zijn voor de gezondheid van de ogen door de niveau’s van vitamine A in hun wortels. Het is van groot belang om goed gezichtsverogen en gezonde oogspieren te hebben, waardoor maculaire degeneratie en cataractvorming wordt voorkomen.

Hoe wortelbladeren gebruiken?

De wortelblaadjes worden zo gemanipuleerd dat de meeste mensen niet zeker zijn hoe ze te verteren of te gebruiken. Opgemerkt moet worden dat ze een sterke smaak hebben en bitter kunnen zijn. Daarom is het beter om ze gekookt te eten. Hier zijn enkele tips over hoe je ze kunt gebruiken:

– Bleek ze: om ze te witten, moet je ze toevoegen in een pot kokend water en kook ze gedurende enkele minuten, probeer het niet te overkoken, omdat ze niet zachter moeten zijn. Verwijder ze vervolgens uit het hete water en roer het in ijswater om het kookproces te vertragen.

– Soep: Soepen zijn de beste manier om keukenrestjes te gebruiken, als je wortelbladeren toevoegt aan elke soep, krijgt je meer voeding zonder de voedingsstoffen te verliezen.

-Smoothie: Als je zorgen hebt over het verliezen van de voedingsstoffen in het kookproces, kunt je ze rauw eten. Als je een liefhebber bent, voeg je een hoop wortelblaadjes toe aan je dagelijkse smoothie recept.

Previous Chemotherapie nu bewezen kankercellen te verspreiden!
Next Zes farmaceutische medicijnen die uw gezondheid onmiddellijk slechter maken

About author

You might also like

Bouwen en verbouwen 2 Comments

Het mengsel dat je huis zo heerlijk zal laten ruiken … Dat jouw buren jaloers zullen zijn!

We houden allemaal van een lekker ruikend huis. Het werkt goed op onze geest, onze energieniveaus en we genieten van meer. Toch kunnen veel mensen dat niet bereiken en ruikt

Bouwen en verbouwen 0 Comments

Leer hoe u knoflook plant en oogst in uw eigen huis

Het planten en oogsten van knoflook in uw huis is makkelijk en goedkoop, afhankelijk van de potkunt u tot 20 knoflook bollen halen. Knoflook is een groente die een verscheidenheid

Bouwen en verbouwen 0 Comments

USDA Rapport: Bijen populaties eindelijk stijgende na jaren van afname

De afname onder de bijenbevolking en de vele bedreigingen waar bijen mee zijn geconfronteerd zijn goed gedocumenteerd. Wetenschappers zijn op zoek gegaan naar oplossingen voor het probleem. Zonder bijen, verliezen

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply