Glutathion – De sleutel tot het ondersteunen van uw immuunsysteem en ontgifting

Glutathion – De sleutel tot het ondersteunen van uw immuunsysteem en ontgifting

Onderzoekers en wetenschappers hebben het ‘de meester antioxidant’ genoemd, ” het voornaamste antioxidant van het lichaam ” en zelfs ‘de moeder van alle anti-oxidanten’. En hoe goed de labels ook glutathion ook klinken, ze zijn verdient, en met glans.

Deze onontbeerlijke antioxidant helpt gifstoffen in het lichaam te neutraliseren, gevaarlijke vrije radicalen te elimineren, het ontgift de lever en ondersteunt de algemene werking van het volledige immuunsysteem.

Vandaag zullen we een nadere blik werpen op hoe deze krachtige stof werkt en, belangrijker nog, hoe het een manier is om uw niveaus in het lichaam te versterken.

Glutathion wordt natuurlijk door het lichaam geproduceerd – maar de niveaus dalen met de leeftijd.

Onderzoekers hebben sinds 1889 glutathione geïdentificeerd, maar het is pas in de laatste dertig jaar dat ze zijn begonnen de functies te begrijpen.

Een klein eiwitmolecuul, glutathion wordt in het lichaam gesynthetiseerd uit drie verschillende aminozuren: L-cysteïne, L-glutaminezuur en glycine. Hoewel het in elke cel bestaat, is de overgrote meerderheid van glutathion in de lever aanwezig.

Glutathion regelt celgroei, vecht tegen de oxidatie van circulerende vetten in de bloedbaan, synthetiseert en repareert DNA, helpt aminozuren in en uit cellen te transporteren – en heeft een heel arsenaal ontgiftende en immuun-stimulerende effecten.

Helaas beginnen de glutathion niveaus in het midden van het leven te dalen – en kunnen ze zo laag dalen als slechts 50 procent van wat het lichaam nodig heeft voor optimale gezondheid. Naast veroudering kan lage glutathion ook voortvloeien uit overconsumptie van zwaar verwerkt voedsel, samen met milieubeschadigingen, drugs, ziekte, infecties en stress.

Lage glutathion niveaus zijn gelinkt aan chronische gezondheidsproblemen

Lage glutathion niveaus verhinderen de cellulaire functie – en laat gevaarlijke vrije radicalen oxidatieve schade veroorzaken. En oxidatieve schade veroorzaakt door vrije radicalen staat aan de basis van veel chronische ziekte symptomen.

Nu constateren onderzoekers dat lage niveaus van glutathion door vrije radicalen-geïnduceerde degeneratieve aandoeningen zoals hart-en vaatziekten en kanker – respectievelijk de nummer één en nummer twee moordenaars in de Verenigde Staten kan veroorzaken. Natuurlijk tonen andere landen in de westerse wereld soortgelijke grimmige statistieken.

In een studie gepubliceerd in het New England Journal of Medicine, vonden onderzoekers dat hart-patiënten met lage bloedniveaus van glutathion 30 procent meer kans hebben op een hartaanval dan die met optimale niveaus.
Andere aandoeningen die verband houden met glutathion tekorten omvatten auto-immuunziekten, chronisch vermoeidheidssyndroom, diabetes, de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, autisme, artritis, nierfalen en leverziekte – om maar een paar te noemen.

Glutathion heeft grote immuunsysteem-stimulerende en ontgiftende effecten

Glutathion speelt zo’n belangrijke rol in detoxificatie en immuunsysteem functie dat het helemaal niet vergezocht is om het te illustreren als een drakenmoordende held, die zich haast om te vechten tegen gifstoffen en pathogenen om deze te verslaan, waar deze bedreigingen kunnen worden gevonden.

Om het immuunsysteem optimaal te laten functioneren, moet er een goede balans zijn van glutathion in de lymfoïde cellen – aangezien het cysteïne molecuul van glutathion de reproductie van T-cellen mogelijk maakt. Glutathion helpt ook macrofagen actief in de bloedbaan om pathogenen en bacteriële invasies te bestrijden, en reactieve zuurstofradikalen die door ultraviolette lichtstraling worden gecreëerd, te ontgiften.

Daarnaast helpt glutathion bij de regeneratie en recycling van andere belangrijke antioxidanten, waaronder vitamine C en vitamine E.

Als het belangrijkste ontgiftingsmiddel in het lichaam transformeert glutathion chemische stoffen, carcinogene stoffen, toxinen en drugs in onreactieve, ongevaarlijke verbindingen die kunnen worden geëlimineerd zonder dat het cel DNA wordt beschadigd. Bij zware metalen zoals kwik en lood neutraliseert glutathion ze door ze te binden.

Hoe verhoog ik mijn glutathioniveaus?

Goede bronnen van glutathion omvatten grapefruit, meloenen, perziken, spinazie en asperges. Vanzelfsprekend moeten deze levensmiddelen zo rauw (en organisch) mogelijk worden gegeten, waar mogelijk. Plus, houd in gedachten dat het verwarmen van deze voedingsmiddelen het glutathiongehalte zal afbreken.
Echter, als proteïne wordt glutathion snel verteerd en afgebroken in individuele aminozuren. In feite hebben verschillende studies aangetoond dat alleen inname van voedingsmiddelen mogelijk niet voldoende is om de circulerende glutathioniveaus te verhogen.

De beste manier om niveaus te verhogen, zeggen experts, kunnen worden aangevuld met glutathion precursoren – de aminozuren die je lichaam gebruikt als bouwstenen om glutathion te produceren.

Voedsel dat rijk is aan cysteïne – zoals koekvrije eieren, ongesoete, niet-GGO-wei-eiwitten, gemaakt van niet-gedenatureerde eiwitten, knoflook en uien – zijn een uitstekende keuze. En voedingsmiddelen die sulforaphane bevatten – organische kruisachtige groenten zoals kool, spruitjes en broccoli – kunnen ook glutathioniveaus verhogen.

Wat betreft de toevoeging, zijn van zowel N-acetylcysteïne als alfa-lipoïnezuur aangetoond dat ze leiden tot verbeterde glutathioniveaus bij tekorten. Andere stoffen die kunnen helpen bij het verhogen van glutathioniveaus omvatten curcumine, melatonine uit donkere kersen, melktistel en het minerale selenium.
Gezien alle vitale functies die door glutathion worden uitgevoerd, kan het een verstandig besluit zijn om ervoor te zorgen dat u genoeg van deze onvervangbare molecuul hebt. Je lichaam zal je daarvoor bedanken.

Previous Ontdek waarom het Ketogenische Dieet het Gezondste Dieet is dat Kanker doodt, en autisme, Migraine en Depressie behandelt
Next 5 voedingsmiddelen die je lever natuurlijk helpen te ongiften

About author

You might also like

Natuurlijk genezen 0 Comments

8 toepassingen van kamfer die je niet kent

Kamfer wordt beschouwd als een van de geneesmiddelen uit de natuur om vele ziekten te genezen en het brengt veel voordelen. Als u het regelmatig en correct gebruikt, zal het

Natuurlijk genezen 2 Comments

Pillen tegen brandend maagzuur beschadigen je hart, nieren en botten … Zo kun je dit oplossen

Volgens de laatste statistieken is maagzuur een van de meest voorkomende spijsverteringsstoornissen in de Verenigde Staten. Deskundigen waarschuwen dat je heel voorzichtig moet zijn, want als het onbehandeld blijft, kan

Natuurlijk genezen 0 Comments

Neem Watermeloen Zaden En Kook Ze: De resultaten zullen je schokken! (RECEPT)

De zomer is perfect voor deze traktatie. Met behulp van watermeloen afkoelen en de zaden gebruiken om de gezondheid op peil te houden is geweldig. Watermeloen is goedkoop in de

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply