5 voedingsmiddelen die je lever natuurlijk helpen te ongiften

5 voedingsmiddelen die je lever natuurlijk helpen te ongiften

Het is nooit een slechte tijd om je lever natuurlijk door midel van je dieet te ontgiften. Immers, dit belangrijke orgaan verwerkt voortdurend toxines die de prestaties en je algemene gezondheid kunnen beïnvloeden.

Heb je gehoord hoe belangrijk het is om je lever natuurlijk te ontgiften? Als dat zo is, dan rijst vast de vraag waarom het zo belangrijk is.

De lever is een van de grootste organen in het lichaam en heeft drie hoofdfuncties:

Detox: Het is verantwoordelijk voor het verzamelen en verwijderen van natuurlijke toxines (zoals ammoniak) en externe toxines (zoals alcohol en medicijnen) uit het lichaam.
Synthese: De lever speelt een rol in het metabolisme van koolhydraten, vetten en eiwitten. Bovendien scheidt het gal uit, wat essentieel is voor de spijsvertering.
Opslag: Vitamines A, D, E en K en glycogeen accumuleren allemaal in de lever. Deze elementen dienen als een bron van energie voor dagelijkse taken en andere eisen van het lichaam.
je moet vanzelfsprekend je lever ontgiften, omdat alles wat er doorheen gaat, problemen kan veroorzaken en je lichaam kan beschadigen.

Daarom willen wij je vandaag een lijst van voedingsmiddelen aanbieden die je zullen helpen om je lever natuurlijk te ontgiften.

1. Papayas

Dit fruit bevat een enzym genaamd papain. Het helpt om vertering te verbeteren en voedsel goed te verwerken. Daarnaast helpt het ook om ontsteking in het lichaam te verminderen. Zo wordt het sterk aanbevolen voor gewichtsverliesregimes. Met betrekking tot het ontgiften van de lever, maakt papaya de processen van de lever gemakkelijker door de vertering te verbeteren.

Het is ook de moeite waard te benadrukken dat niet alleen de pulp van dit fruit gegeten kan worden. Daarnaast zijn de zaden ook eetbaar en hebben anti-inflammatoire eigenschappen die helpen om artritis te behandelen en de lever te detoxen.

Om het vet uit de lever te elimineren, probeer het volgende recept:

Neem 20 papayazaden en hak ze of verpletter ze.
Meng met citroensap of melk.
Drink deze combinatie voor een maand.

2. Indische Kruisbes (Emblica Officinalis)

De Indiase Kruisbes, ook bekend als Amla, is een krachtige antioxidant die helpt bij het zuiveren van gifstoffen uit het lichaam.

Het eten ervan helpt niet alleen tegen een vette lever, maar ook tegen leverfibrose. Dit is de overmatige ontsteking van dit orgaan door een aandoening of ziekte.

De beste manier om Indische Kruisbes te eten is rauw. Je kunt het toevoegen aan salades, mengen met yoghurt of een kleine portie eten.

3. Citroenen kunnen helpen om je lever natuurlijk te ontgiften

Citroenen zijn een van de meest bekende en veelgebruikte citroenvruchten door hun eigenschappen.

Ze zijn rijk aan vitamine C, flavonoïden, appelzuur en essentiële oliën. Al deze geven ze eigenschappen die de spijsvertering en de lever ondersteunen. Daarnaast helpen ze ook om je bloedvaten te versterken en de gezondheid van het hart te verbeteren.

Citroenen ontgiften je lever natuurlijk omdat ze:

De spijsvertering vergemakkelijken.
Toneert de lever en stimuleert het.
Zorgt voor grote hoeveelheden anti-oxidanten, die vrije radicalen bevechten.
Voorkom voortijdige degeneratie van verschillende organen van het lichaam.
Als je een vetlever hebt, is het raadzaam om citroensap te verdunnen in een glas water (200 ml).

Door het met water te vermengen, vermijdt je ook uw tandbeschadiging door het zuur.

4. Appelcider azijn
Appelcider azijn helpt bij het evenwicht van de pH van je lichaam en bevordert de eliminatie van toxines die in de loop van de tijd zijn geaccumuleerd.

Hiermee kan de lever zijn proces uitvoeren om het lichaam beter te detoxeren en vetten correct te metaboliseren.

Het drinken van appelcider azijn dagelijks geeft je vele voordelen, waaronder:

Vitamines, mineralen en essentiële oliën.
Een vermindering van het risico op nierinfecties.
De eliminatie van constipatie.
Het voorkomen van leverproblemen.

Het wordt aanbevolen om 2 theelepels (10 ml) appelcider azijn per dag te nemen. Je kunt het zo drinken of verdund in een glas water (200 ml), afhankelijk van hoeveel je tegen de smaak kunt.

U kunt het ook als onderdeel van je salades of sauzen gebruiken.

5. Groene thee

Groene thee is rijk aan een soort antioxidant genaamd polyfenolen.

Deze antioxidanten verminderen de door het vrije radicalen veroorzaakte schade aan het lichaam. Zo vertragen zij de veroudering van cellen en complicaties in verschillende organen van het lichaam.

Hoewel groene thee altijd is aanbevolen voor haar voordelen, mag je nooit meer dan 10 kopjes per dag drinken.

Je moet er ook voor zorgen dat de thee die je drinkt natuurlijk is om te vermijden dat het elementen bevat die de effectiviteit verminderen.

Als je de smaak van groene thee niet lekker vindt, probeer dan het met je favoriete gerechten in smoothies te mengen. Meng het met groenten en fruit tot je de perfecte combinatie voor jou vindt.

Profiteer van de mogelijkheden om je lever natuurlijk te ontgiften

Er zijn verschillende natuurlijke manieren om je lever natuurlijk te ontgiften, maar het voedsel dat we noemden zijn de beste.

Het enige wat je nog moet doen is je favorieten kiezen en ze in je routine om de goede gezondheid van de lever te behouden op te nemen.

Je moet echter altijd onthouden dat als je pijn of ongemak in je lever ervaart, je medische hulp moet zoeken.

Previous Glutathion - De sleutel tot het ondersteunen van uw immuunsysteem en ontgifting
Next Begin deze 26 voedingsmiddelen te eten zodra je merkt dat je gezichtsvermogen slechter wordt!

About author

You might also like

Natuurlijk genezen 0 Comments

8 toepassingen van kamfer die je niet kent

Kamfer wordt beschouwd als een van de geneesmiddelen uit de natuur om vele ziekten te genezen en het brengt veel voordelen. Als u het regelmatig en correct gebruikt, zal het

Natuurlijk genezen 0 Comments

Zeg vaarwel tegen schimmel infecties: Week je voeten in …

Gedurende de zomer zweten je voeten veel. Of we kunnen zeggen dat ze meer dan normaal zweten of meer dan in elk ander seizoen zweten. Daarom is er in de

Natuurlijk genezen 0 Comments

Waarom dit fruit beter kan zijn dan Lipitor voor het onder controle houden van uw cholesterol

Bij een nieuwe studie waarbij een groep hartpatiënten werd verdeeld in twee groepen. Waarbij de eerste groep hun medicijnen kreeg plus een placebo en de andere groep hun medicijnen kreeg

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply