90 procent van de mensen die aan deze te voorkomen ziekte overleden, hebben zelfs nooit geweten dat ze het hadden

90 procent van de mensen die aan deze te voorkomen ziekte overleden, hebben zelfs nooit geweten dat ze het hadden

Diverticula zijn uitstulpingen van onze darm. Artsen houden van de band analogie: hoge druk in de darm kan de darmen uit laten zetten door zwakke plekken in de darmwand heen, zoals een binnenbuis door een versleten bandenspoor uitstulpt. Deze zakken kunnen ontstoken en geïnfecteerd raken, en, om de bandanalogie verder te dragen, kunnen opblazen en fecale stof in de buik uitspoelen en tot de dood leiden. Symptomen kunnen variëren van helemaal geen symptomen, tot een beetje krampen en opgeblazen gevoel, tot alles verlammende “pijn wat leidt tot een medisch noodgeval. Negen van de tien mensen die aan de ziekte stierven, wisten zelfs niet dat ze het hadden.

Het goede nieuws is dat er een manier is om de ziekte te voorkomen. Diverticulaire ziekte is de meest voorkomende darmstoornis, die tot 70% van de mensen op de leeftijd van 60 jaar beïnvloedt. Als dat zo vaak is, is het dan een onvermijdelijk gevolg van veroudering? Nee, het is een nieuwe ziekte. In 1907 werden 25 gevallen in de medische literatuur gerapporteerd. Niet 25% van de mensen, maar 25 gevallen punt. En diverticulaire ziekte is moeilijk te missen bij een autopsie. Honderd jaar geleden, in 1916, werd het zelfs niet vermeld in medische en chirurgische handboeken. Het mysterie werd pas in 1971 opgelost.

Hoe is een ziekte die bijna onbekend was, de meest voorkomende aandoening van de dikke darm in de westerse wereld binnen één levenscyclus? Chirurgen Schilder en Burkitt suggereerden dat diverticulose een tekortziekte is, dat wil zeggen een ziekte veroorzaakt door een tekort aan vezels. In de late 1800’s werd roller milling geïntroduceerd, verder vezel uit graan verwijderend, en we begonnen het aan te vullen met andere vezel-gebrekkige voedingsmiddelen zoals vlees en suiker. Enkele decennia hiervan en diverticulose was alom vertegenwoordigd.

Dit is waar Painter en Burkitt aan dachten: net zoals het gemakkelijk zou zijn om een boterklomp door een fietsbuis te drukken, is het gemakkelijk om grote, zachte en vochtige darminhoud door de darm te verplaatsen. In tegenstelling, probeer te knijpen door een klontje teer. Wanneer we diëten eten met vezel tekorten, kan onze ontlasting klein en stevig worden, en onze darmen moeten echt hard knijpen om ze te bewegen. Deze opwekking van druk kan die bulten uitdrijven. Uiteindelijk kan een laagvezel dieet soms tot gevolg hebben dat de dikke darm zichzelf breekt.

Als deze theorie klopt, dan zouden populaties die wel voldoende vezels eten, een lage mate van diverticulose hebben. En dat is precies wat er is geconstateert. Meer dan 50% van de Afro-Amerikanen in hun jaren 50 bleek diverticulose te hebben, vergeleken met minder dan 1% bij Afrikaanse Afrikanen die traditionele plantaardige diëten eten. Met minder dan 1% spreken we nul uit een serie van 2000 autopsies in Zuid-Afrika en twee van de 4.000 in Oeganda. Dat is ongeveer duizend keer lager.

Previous Verwijder lymfeklachten en hoesten met deze geweldige oude remedie
Next Leer hoe u knoflook plant en oogst in uw eigen huis

About author

You might also like

Natuurlijk genezen 0 Comments

De olie die urinezuur uit het bloed verwijdert, angst beëindigt en alcohol en sigaretten stopt!

Mensen waren erg geobsedeerd met kruiden in de tijd van Cristopher Columbus. Ze reisden de hele wereld rond om nieuwe kruiden te vinden. Echter, het ene kruid waar ze het

Natuurlijk genezen 1Comments

Nieuw onderzoek bevestigt het elke dag eten van kurkuma draait Kanker terug!

Een rapport in het British Medical Journal illustreert hoe een vrouw bloedkanker heeft verslagen met behulp van kurkuma. In 2007 werd de 67-jarige Dieneke Ferguson gediagnosticeerd met myeloma en ze

Natuurlijk genezen 2 Comments

Pillen tegen brandend maagzuur beschadigen je hart, nieren en botten … Zo kun je dit oplossen

Volgens de laatste statistieken is maagzuur een van de meest voorkomende spijsverteringsstoornissen in de Verenigde Staten. Deskundigen waarschuwen dat je heel voorzichtig moet zijn, want als het onbehandeld blijft, kan

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply