17 keer het calcium van melk en 25 keer het ijzer van spinazie, Deze Machtige Boom doet wonderen voor je lichaam

17 keer het calcium van melk en 25 keer het ijzer van spinazie, Deze Machtige Boom doet wonderen voor je lichaam

Moringa oleifera is een boom die in Zuid-Azië voorkomt en tegenwoordig wordt het in de tropen gevonden. De bladeren zijn lang gebruikt voor medicinale doeleinden en de ayurvedische geneeskunde associeert het met de preventie of de genezing van meer dan 300 ziekten.

Deze snelgroeiende boom is bijzonder aantrekkelijk voor arme gebieden, en wordt wijd gebruikt voor het verhogen van de voedingsinname in India, Senegal en Malawi. In feite is het een van de voedingsmiddelen met het hoogste voedingsprofiel in deze landen.

Moringa boom gezondheidsvoordelen

1. Robuust voedingsprofiel

100 gram moringa blad bevat:

17 maal het calcium van melk
12 keer de vitamine C van sinaasappels
9 keer het eiwit van yoghurt
10 keer de vitamine A van wortelen
15 keer het kalium van bananen
25 keer het ijzer van spinazie

Zoals u kunt zien, heeft Moringa inderdaad een rijke voedingswaarde.

2. Antioxidant Inhoud

De bladeren van Moringa zijn gevuld met antioxidanten zoals bèta-caroteen, quercetine, vitamine C en chlorogeenzuur, waarvan aangetoond is dat de absorptie van suiker door cellen wordt vertraagd. Volgens een studie gepubliceerd in Asian Pacific Journal of Cancer Prevention:

“De bladeren van de Moringa oleifera boom zijn aangemerkt antioxidant activiteit te demonstreren door zijn hoge hoeveelheid polyfenolen.

Moringa oleifera extracten van zowel rijpe als zachte bladeren tonen sterke anti-oxidantactiviteit tegen vrije radicalen, voorkomen oxidatieve schade aan belangrijke biomoleculen en geven een aanzienlijke bescherming tegen oxidatieve schade. ”

3. Lagere Bloedsuiker Niveaus

Moringa bevat verbindingen die anti-diabetische eigenschappen bezitten. Volgens één studie daalde bij vrouwen die 7 gram moringa-bladpoeder dagelijks gedurende 3 maanden namen, hun bloedsuikerspiegel met 13,5%.

Een ander onderzoek heeft aangetoond dat het toevoegen van 50 gram van dit poeder aan een maaltijd de bloedsuiker piek met 21% daalt bij diabetici.

4. Vermindert ontsteking

Het fenolzuur, flavonoïden en isothiocyanaten in moringa bladeren fungeren als krachtige anti-inflammatoire middelen. Zoals gerapporteerd in de Epoch Times,

“De sterke anti-inflammatoire werking van de boom wordt traditioneel gebruikt om maagzweren te behandelen. Van moringa olie (soms Ben-olie genoemd) is aangetoond om de lever te beschermen tegen chronische ontsteking. De olie is uniek daardoor, tegenover de meeste plantaardige oliën, verzet moringa zich tegen ranzigheid.

Deze kwaliteit maakt het een goed conserveermiddel voor voedsel dat snel kan bederven. Deze zoete olie wordt gebruikt voor zowel frituren als in een salade dressing. Het wordt ook topisch gebruikt om antifungale problemen, en arthritis te behandelen en is een uitstekende huidvochtinbrengende stof. ”

5. Handhaving van gezonde cholesterolgehalten

Een dierstudie heeft aangetoond dat moringa sterke cholesterolverlagende eigenschappen vertoont. Volgens een studie in het Journal of Ethnopharmacology,

“Moringa oleifera wordt gebruikt in Thaise traditionele geneeskunde als cardiotonisch. Recente studies hebben zijn hypocholesterolemische effect aangetoond.

… bij 12 weken behandeling bij hypercholesterolgezette konijnen, verlaagde het significant (P <0,05) het cholesterolgehalte en verminderde de atherosclerotische plaqueformatie respectievelijk ongeveer 50 en 86%. Deze effecten waren in mate vergelijkbaar met die van simvastatine.

… De resultaten geven aan dat deze plant antioxidant-, hypolipidemische- en antiatherosclerotische eigenschappen bezit en therapeutisch potentieel heeft ter voorkoming van hart- en vaatziekten.

6. Voorkom de vergiftiging door arsenische stoffen

Zowel de bladeren als de zaden van deze snelgroeiende boom kunnen beschermen tegen de effecten van arseen toxiciteit, die van groot belang zijn tegenwoordig, gezien de feitelijke uitbreiding van dit probleem.

 

Previous 3 eenvoudige trucs om je sinussen thuis te ontstoppen
Next Sap om de lever natuurlijk te reinigen. Ideaal als Dessert of als Snack

About author

You might also like

Natuurlijk genezen 1Comments

Bereid deze gemberolie thuis en u zult geen pijn meer hebben, geen hoest of problemen in de buik!

Nadat u de voordelen van deze fantastische olie hebt ervaren, wilt u nooit stoppen met het consumeren ervan wanneer u ongemak tegenkomt. Leer hoe het te maken zodat het van

Natuurlijk genezen 0 Comments

Chemotherapie nu bewezen kankercellen te verspreiden!

Chemotherapie is een van de primaire behandelingen tegen de groei van kankercellen in veel kankersoorten. Nu blijkt dat chemotherapie de aanwezigheid en groei van kankercellen kan verergeren, vooral bij personen

Natuurlijk genezen 0 Comments

Neem Watermeloen Zaden En Kook Ze: De resultaten zullen je schokken! (RECEPT)

De zomer is perfect voor deze traktatie. Met behulp van watermeloen afkoelen en de zaden gebruiken om de gezondheid op peil te houden is geweldig. Watermeloen is goedkoop in de

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply