17 keer het calcium van melk en 25 keer het ijzer van spinazie, Deze Machtige Boom doet wonderen voor je lichaam

17 keer het calcium van melk en 25 keer het ijzer van spinazie, Deze Machtige Boom doet wonderen voor je lichaam

Moringa oleifera is een boom die in Zuid-Azië voorkomt en tegenwoordig wordt het in de tropen gevonden. De bladeren zijn lang gebruikt voor medicinale doeleinden en de ayurvedische geneeskunde associeert het met de preventie of de genezing van meer dan 300 ziekten.

Deze snelgroeiende boom is bijzonder aantrekkelijk voor arme gebieden, en wordt wijd gebruikt voor het verhogen van de voedingsinname in India, Senegal en Malawi. In feite is het een van de voedingsmiddelen met het hoogste voedingsprofiel in deze landen.

Moringa boom gezondheidsvoordelen

1. Robuust voedingsprofiel

100 gram moringa blad bevat:

17 maal het calcium van melk
12 keer de vitamine C van sinaasappels
9 keer het eiwit van yoghurt
10 keer de vitamine A van wortelen
15 keer het kalium van bananen
25 keer het ijzer van spinazie

Zoals u kunt zien, heeft Moringa inderdaad een rijke voedingswaarde.

2. Antioxidant Inhoud

De bladeren van Moringa zijn gevuld met antioxidanten zoals bèta-caroteen, quercetine, vitamine C en chlorogeenzuur, waarvan aangetoond is dat de absorptie van suiker door cellen wordt vertraagd. Volgens een studie gepubliceerd in Asian Pacific Journal of Cancer Prevention:

“De bladeren van de Moringa oleifera boom zijn aangemerkt antioxidant activiteit te demonstreren door zijn hoge hoeveelheid polyfenolen.

Moringa oleifera extracten van zowel rijpe als zachte bladeren tonen sterke anti-oxidantactiviteit tegen vrije radicalen, voorkomen oxidatieve schade aan belangrijke biomoleculen en geven een aanzienlijke bescherming tegen oxidatieve schade. ”

3. Lagere Bloedsuiker Niveaus

Moringa bevat verbindingen die anti-diabetische eigenschappen bezitten. Volgens één studie daalde bij vrouwen die 7 gram moringa-bladpoeder dagelijks gedurende 3 maanden namen, hun bloedsuikerspiegel met 13,5%.

Een ander onderzoek heeft aangetoond dat het toevoegen van 50 gram van dit poeder aan een maaltijd de bloedsuiker piek met 21% daalt bij diabetici.

4. Vermindert ontsteking

Het fenolzuur, flavonoïden en isothiocyanaten in moringa bladeren fungeren als krachtige anti-inflammatoire middelen. Zoals gerapporteerd in de Epoch Times,

“De sterke anti-inflammatoire werking van de boom wordt traditioneel gebruikt om maagzweren te behandelen. Van moringa olie (soms Ben-olie genoemd) is aangetoond om de lever te beschermen tegen chronische ontsteking. De olie is uniek daardoor, tegenover de meeste plantaardige oliën, verzet moringa zich tegen ranzigheid.

Deze kwaliteit maakt het een goed conserveermiddel voor voedsel dat snel kan bederven. Deze zoete olie wordt gebruikt voor zowel frituren als in een salade dressing. Het wordt ook topisch gebruikt om antifungale problemen, en arthritis te behandelen en is een uitstekende huidvochtinbrengende stof. ”

5. Handhaving van gezonde cholesterolgehalten

Een dierstudie heeft aangetoond dat moringa sterke cholesterolverlagende eigenschappen vertoont. Volgens een studie in het Journal of Ethnopharmacology,

“Moringa oleifera wordt gebruikt in Thaise traditionele geneeskunde als cardiotonisch. Recente studies hebben zijn hypocholesterolemische effect aangetoond.

… bij 12 weken behandeling bij hypercholesterolgezette konijnen, verlaagde het significant (P <0,05) het cholesterolgehalte en verminderde de atherosclerotische plaqueformatie respectievelijk ongeveer 50 en 86%. Deze effecten waren in mate vergelijkbaar met die van simvastatine.

… De resultaten geven aan dat deze plant antioxidant-, hypolipidemische- en antiatherosclerotische eigenschappen bezit en therapeutisch potentieel heeft ter voorkoming van hart- en vaatziekten.

6. Voorkom de vergiftiging door arsenische stoffen

Zowel de bladeren als de zaden van deze snelgroeiende boom kunnen beschermen tegen de effecten van arseen toxiciteit, die van groot belang zijn tegenwoordig, gezien de feitelijke uitbreiding van dit probleem.

 

Previous 3 eenvoudige trucs om je sinussen thuis te ontstoppen
Next Sap om de lever natuurlijk te reinigen. Ideaal als Dessert of als Snack

About author

You might also like

Natuurlijk genezen 0 Comments

Geen spataderen, gewrichtspijn of geheugenverlies of hoofdpijn meer dankzij het gebruik van dit blad!

We weten allemaal wel dat laurier een zeer goede kruid is dat in elke keuken een speciale plek heeft. Maar we weten niet dat deze bladeren naast hun gebruik voor

Natuurlijk genezen 2 Comments

Pillen tegen brandend maagzuur beschadigen je hart, nieren en botten … Zo kun je dit oplossen

Volgens de laatste statistieken is maagzuur een van de meest voorkomende spijsverteringsstoornissen in de Verenigde Staten. Deskundigen waarschuwen dat je heel voorzichtig moet zijn, want als het onbehandeld blijft, kan

Natuurlijk genezen 0 Comments

Dit is hoe citroen en baking soda jouw leven kunnen redden!

Wanneer zuiveringszout(baking soda) in combinatie met citroen wordt gecombineerd, is het uiterst gunstig voor onze gezondheid. Het belangrijkste is dat deze combinatie nog effectiever is dan chemotherapie! Veel studies hebben

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply