10 huismiddeltjes voor het behandelen van diabetes

10 huismiddeltjes voor het behandelen van diabetes

Luister naar dit artikel

Diabetes, ook wel diabetes mellitus genoemd, is een veel voorkomend gezondheidsprobleem geworden. Er zijn twee hoofdtypen diabetes type 1 diabetes waarbij het lichaam geen insuline produceert en type 2 diabetes waarbij het lichaam onvoldoende insuline produceert of de geproduceerde insuline niet goed werkt.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Enkele veel voorkomende symptomen van diabetes zijn vermoeidheid, gewichtsverlies (ook al eet u meer), overmatige dorst, meer plassen, snijwonden en kneuzingen die langzaam genezen en wazig zien.

Hoewel er geen remedie is voor diabetes, kun je, met je bloedsuikerspiegel onder controle, een heel normaal leven leiden. Er zijn verschillende natuurlijke remedies voor diabetes die u zullen helpen uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Hier zijn de top 10 huismiddeltjes voor diabetes. Onnodig te zeggen dat u ook een arts moet raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling.

1. Bittere kalebas

Bittere pompoen, ook bekend als bittere meloen, kan nuttig zijn voor het beheersen van diabetes vanwege de bloedglucoseverlagende effecten. Het heeft de neiging het glucosemetabolisme over uw hele lichaam te beïnvloeden in plaats van een bepaald orgaan of weefsel.

Het helpt de insulinesecretie van de pancreas te verhogen en voorkomt insulineresistentie. Aldus is bittere pompoen gunstig voor diabetes type 1 en type 2. Het kan echter niet worden gebruikt om de insulinebehandeling volledig te vervangen.

Drink elke ochtend wat bittere kalebasensap op een lege maag. Verwijder eerst de zaden van twee tot drie bittere kalebassen en gebruik een sapcentrifuge om het sap te extraheren. Voeg wat water toe en drink het dan op. Volg deze behandeling dagelijks ‘s ochtends gedurende ten minste twee maanden.
Ook kunt u dagelijks één gerecht van bittere pompoen in uw dieet opnemen.

2. Kaneel

Kaneelpoeder kan de bloedsuikerspiegel verlagen door de insulineactiviteit te stimuleren. Het bevat bioactieve componenten die diabetes kunnen helpen voorkomen en bestrijden.

Bepaalde onderzoeken hebben aangetoond dat het kan werken als een effectieve optie om de bloedsuikerspiegel te verlagen in geval van ongecontroleerde diabetes type 2.

Kaneel moet echter niet teveel worden ingenomen, omdat we vaak Cassia-kaneel gebruiken (te vinden in de meeste supermarkten) die een stof bevat die coumarine wordt genoemd. Het is een giftige stof die het risico op leverschade verhoogt.

Er is een andere variëteit van dit kruid bekend als Ceylon-kaneel of ‘echte kaneel’. Het wordt als veiliger beschouwd voor de gezondheid, maar de effecten ervan op de bloedsuikerspiegel zijn niet voldoende onderzocht.

Meng een halve tot een theelepel kaneel in een kop warm water. Drink het dagelijks.
Een andere optie is om twee tot vier kaneelstokjes in een kop water te koken en 20 minuten te laten trekken. Drink deze oplossing dagelijks tot je verbetering ziet.
Je kunt ook kaneel toevoegen aan warme dranken, smoothies en gebak.

3. Fenegriek

Fenegriek is een kruid dat ook kan worden gebruikt om diabetes te beheersen, glucosetolerantie te verbeteren en de bloedsuikerspiegel te verlagen vanwege zijn hypoglykemische activiteit. Het stimuleert ook de secretie van glucose-afhankelijke insuline. Omdat het rijk is aan vezels, vertraagt ​​het de opname van koolhydraten en suikers.

Week twee eetlepels fenegriekzaden een nacht in water. Drink het water samen met de zaden in de ochtend op een lege maag. Volg deze remedie zonder een paar maanden om uw glucosespiegel te verlagen.
Een andere optie is om dagelijks twee eetlepels poedervormige fenegriekzaden met melk te eten.

4. Indiase kruisbes (Amla)

Indiase kruisbes, ook bekend als Amla, is rijk aan vitamine C en Indiase kruisbessensap bevordert de goede werking van uw alvleesklier.

Neem twee tot drie Indiase kruisbessen, verwijder de zaden en maal het tot een fijne pasta. Doe de pasta in een doek en pers het sap eruit. Meng twee eetlepels sap in een kopje water en drink het dagelijks op een lege maag.
Je kunt ook een eetlepel Indiaas kruisbessensap mengen in een kopje bittere kalebasensap en dit gedurende enkele maanden dagelijks drinken.
5. Zwarte pruim of Indische zwarte bes (Jambul)
Zwarte pruim of jambul, ook bekend als jamun, kan veel helpen bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel omdat het anthocyanen, ellaginezuur, hydrolyseerbare tannines, enz. Bevat.

Elk deel van de Jambul-plant, zoals de bladeren, bessen en zaden, kan worden gebruikt door mensen met diabetes. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat de vruchten en zaden van deze plant hypoglycemische effecten hebben omdat ze helpen de bloedsuikerspiegel snel te verlagen.

De zaden bevatten met name glycoside jamboline en alkaloïde jambosine die de bloedsuikerspiegel reguleren.

Wanneer dit seizoensfruit op de markt verkrijgbaar is, probeer het dan in je dieet op te nemen, omdat het zeer effectief kan zijn voor de alvleesklier. Anders kun je een poeder van gedroogde zaden van Jambul-fruit maken en dit poeder twee keer per dag met water eten. Deze vrucht komt oorspronkelijk uit India en zijn buurlanden, maar je kunt het vinden op Aziatische markten en kruidenwinkels.

6. Mangobladeren

De delicate en zachte mangobladeren kunnen worden gebruikt om diabetes te behandelen door het insulineniveau in het bloed te reguleren. Ze kunnen ook helpen bij het verbeteren van bloedlipidenprofielen.

Week 10 tot 15 zachte mangobladeren een nacht in een glas water. Filter ‘s morgens het water en drink het op een lege maag.
Je kunt de bladeren ook in de schaduw drogen en malen. Eet twee keer per dag een halve theelepel gepoederde mangobladeren.

7. Currybladeren

Currybladeren zijn nuttig bij het voorkomen en beheersen van diabetes omdat ze antidiabetische eigenschappen hebben. Er wordt aangenomen dat kerriebladeren een ingrediënt bevatten dat de snelheid vermindert waarmee zetmeel wordt afgebroken tot glucose bij diabetici.

Je kunt dus ‘s ochtends dagelijks ongeveer 10 verse currybladeren kauwen. Voor de beste resultaten, zet deze behandeling drie tot vier maanden voort. Het helpt ook om een ​​hoog cholesterolgehalte en obesitas te verminderen.

8. Aloë Vera

Aloë vera-gel helpt de nuchtere bloedsuikerspiegel te verlagen. Het bevat fytosterolen die mogelijke anti-hyperglycemische effecten hebben voor diabetes type 2.

De combinatie van aloë vera-gel, laurierblaadjes en kurkuma is nuttig voor het beheersen van de bloedsuikerspiegel. Om dit kruidengeneesmiddel te maken:

Meng een halve theelepel elk van gemalen laurierblaadjes en kurkuma en een eetlepel aloë vera-gel.
Consumeer het twee keer per dag, vóór lunch en diner.

9. Guave

Vanwege de vitamine C en het hoge vezelgehalte kan het eten van guave echt nuttig zijn bij het handhaven van het bloedsuikergehalte. Het is het beste voor diabetici om de schil van het fruit niet te eten, dus schil het eerst. Teveel consumptie van guave op een dag wordt echter niet aanbevolen.

10. Okra

Okra, ook wel damesvinger genoemd, heeft bestanddelen zoals polyfenolische moleculen die kunnen helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen en diabetes te beheersen.

Een studie uit 2011, gepubliceerd in het Journal of Pharmacy and BioAllied Sciences, toonde aan dat okrazaad- en schilpoeder antidiabetisch en antihyperlipidemisch potentieel heeft.

Snijd de uiteinden van een paar okra’s af en prik ze op verschillende plaatsen met een vork. Week de okra’s een nacht in een glas water. Gooi ‘s ochtends de okra’s weg en drink het water op een lege maag. Doe dit dagelijks gedurende enkele weken.
Neem ook okra op in uw dieet.

Aanvullende tips

Blijf uw bloedsuikerspiegel controleren.
Volg een gezond eetplan en oefen regelmatig.
Krijg veel vezels in uw dieet.
Een paar minuten dagelijkse blootstelling aan zonlicht kan ook helpen diabetes onder controle te houden, omdat het helpt vitamine D te produceren, wat essentieel is voor de productie van insuline.
Drink de hele dag door veel water. Vervang in feite uw gewone frisdranken en zoete sappen door water. Water zorgt niet alleen voor hydratatie, maar helpt ook suikers af te breken.
Probeer diep ademhalen, meditatie, luister naar je favoriete muziek of werk aan je hobby om stress te verlichten, omdat dit je bloedsuiker kan verhogen.

Bronnen:

www.ncbi.nlm.nih.gov

www.hindawi.com

www.sciencedirect.com

www.ncbi.nlm.nih.gov

www.top10homeremedies.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Zet 's nachts een schijfje citroen naast je bed voor deze geweldige voordelen
Next Je vet- en hersenweefsel zit vol met kanker veroorzakende toxines - hier is hoe ze te verwijderen

You might also like

Natuurlijk genezen

Saprecepten voor hoge bloeddruk

Luister naar dit artikel 50% van de mensen die medicijnen gebruiken om hun bloeddruk te beheersen, hebben hun druk niet echt onder controle. Of u nu medicijnen gebruikt of niet,

Natuurlijk genezen

Doktoren waren sprakeloos toen ze de gecombineerde werking zagen van deze ingrediënten.

Luister naar dit artikel Honing en kaneel zijn twee geweldige producten en hebben bijzondere eigenschappen. Ze maken het immuunsysteem sterken en kunnen ziektes helpen voorkomen. Ze helpen beiden ook tegen

Natuurlijk genezen

Natuurlijk recept dat het verlangen naar sigaretten wegneemt. Wist ik dit maar eerder!

Luister naar dit artikel Roken verhoogt het risico op hart- en vaatziekten en andere aandoeningen. Van alle rokers overlijdt uiteindelijk 1 op de 2 aan de gevolgen van roken. Hoe