10 signalen van onze lichamen die we serieus moeten nemen

10 signalen van onze lichamen die we serieus moeten nemen

Luister naar dit artikel

Ons lichaam is één van de meest gecompliceerde machines ter wereld en deze machine stuurt ons constant informatie over defecten. Vaak negeren we deze signalen en daarmee begaan we een grote fout. Hier zijn 10 zorgwekkende signalen die onze lichamen kunnen afgeven en serieus genomen moeten worden.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Donkere cirkels onder de ogen

Donkere cirkels onder de ogen kunnen ontstaan wanneer je niet voldoende slaapt. Artsen raden aan om dagelijks tenminste 7-8 uur te slapen. Donkere cirkels kunnen echter ook het gevolg zijn  van iets totaal anders, zoals bloedarmoede.

Kleurverandering van je vingers

Als je opmerkt dat de kleur van je vingers regelmatig verandert, is hier mogelijk een ernstige reden voor. Dit is namelijk ook een symptoom van het Reynaud’s syndroom – een aandoening waarbij lage temperaturen spasmen in de bloedvaten veroorzaken.

Wazig zicht

Als je vaak last hebt van vermoeide ogen en je merkt dat je moeite krijgt bij het herkennen van personen of het lezen van borden langs de weg, is het mogelijk dat je last hebt van kortzichtigheid of astigmatisme.

Vlekken voor je ogen

Deze kunnen diverse vormen aannemen: het kunnen stippen of stroken zijn. Zie je ze langer dan een week? Breng dan een bezoek aan een opticien. Dit kan een vroeg signaal van staar of een ander ernstig oogprobleem zijn.

Rammelde maag

Een rammelende maag wordt veroorzaakt door diverse processen in de darmen. Als je vaak geluiden waarneemt en/of als je er pijn bij voelt, kun je het best direct contact opnemen met een arts.

Schilferige huid

Een schilferige huid is een signaal van vitaminegebrek. Een gebalanceerd dieet kan je huid weer herstellen. Als je naast een schilferige huid ook last hebt van jeuk, heb je mogelijk een schimmelinfectie.

Gedeeltelijk reukverlies 

Ben je relatief jong en merk je op dat je minder goed kunt ruiken, neem dan contact op met een arts. Dit kan het gevolg zijn van een heftige griep of een andere virale infectie.

Zenuwtrekkingen van de oogleden 

Indien je gedurende lange tijd last hebt van zenuwtrekkingen in je oogleden, kunnen je ogen oververmoeid zijn. Om dit te verhelpen, kun je je ogen bevochtigen met wattenschijven met koud water. Als dit niet helpt en de zenuwtrekkingen aanhouden, heb je mogelijk last van een ernstiger zenuwprobleem.

Oorsuizen

Tinnitus is een gevoel van ruis of geluid in je oren. De meest voorkomende oorzaak van een oorsuizen is constant geluid in bepaalde werkomgevingen.

Ontwrichting van het schoudergewricht

De schoudergewrichten van sommige mensen lijken wel los te zitten of kunnen in vreemde richtingen bewogen worden. Dit kan aangeboren zijn, maar het kan ook het gevolg zijn van letsel. Ongeacht wat de oorzaak is, het is een gevaarlijke aandoening die kan leiden tot letsel en ontwrichting.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Ook last van grove poriën? Deze tips kunnen helpen om ze te verkleinen
Next 5 manieren waarop het alleen drinken van water je lichaam verandert

You might also like

Natuurlijk genezen

Voedingstips bij wagenziekte

Luister naar dit artikel Wist je dat wagenziekte, net zoals zee- of luchtziekte een vorm is van bewegingsziekte? Wist je ook dat niet enkel aanpassingen in de rijstijl dit onaangenaam

Natuurlijk genezen

Zwarte Peper Olie: verwijdert urinezuur, vermindert angst, verlangen naar sigaretten en artritis

Luister naar dit artikel Wetenschappers hebben onlangs de talrijke gezondheidsvoordelen bevestigd die worden geboden door etherische olie van zwarte peper, waaronder pijnverlichting, lichaamsontgifting, eliminatie van overtollig urinezuur en hulp bij

Natuurlijk genezen

11 subtiele schildklierproblemen die u niet mag negeren

Luister naar dit artikel Schildklierproblemen komen veel vaker voor dan de meeste mensen zich realiseren. Volgens de Thyroid Foundation of Canada lijdt ongeveer 5 procent van de Canadezen aan een