*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


10 tekenen en symptomen die je kunnen waarschuwen voor maagzweer!

10 tekenen en symptomen die je kunnen waarschuwen voor maagzweer!

Je hebt waarschijnlijk weleens iemand gekend die een maagzweer heeft gehad, dan weet je dat het een zeer onaangename ervaring kan zijn. Als je denkt dat je een maagzweer hebt dan kijk je eerst naar je symptomen natuurlijk. In dit artikel laten we je de 10 meest voorkomende symptomen zien.

Maar wat is nou precies een maagzweer? 
Een maagzweer is een soort wondje in het slijmvlies van de maag. Soms zit de zweer echt in de maag zelf, maar meestal iets voorbij de uitgang van de maag, aan het begin van de twaalfvingerige darm.

Indien niet behandeld, kunnen zweren zelfs beginnen te bloeden, en ondanks dat zweren meestal niet levensbedreigend, kunnen ze extreme ongemak veroorzaken en zeer pijnlijk zijn.

1.Pijnlijke maag
Het hebben van pijn en ongemak in de maagstreek, met name rond het midden van je buik, kan mogelijk een teken zijn van een maagzweer.

Er is een snelle en eenvoudige manier om te testen of je een maagzweer hebt. Begin bij je navel en beweeg zachtjes met je vingers naar boven. Masseer eigenlijk tot 4 cm boven de navel en heb je daar pijn dan is het een duidelijke indicatie dat het een maagzweer kan zijn.

2. Voortdurende vol gevoel
Als het lijkt alsof je een constant vol gevoel hebt en je kan niet veel drinken is dit zeker een teken van een maagzweer. Dit symptoom gaat meestal samen met andere symptomen zoals een pijnlijke maag en misselijkheid.

3. Indigestie
Indigestie is een storing van de spijsvertering als gevolg van de maag. Het wordt meestal veroorzaakt door te snel eten maar kan dus ook een symptoom zijn van maagzweer.

Indigestie gaat hand in hand met het eerdergenoemde symptoom: constant vol gevoel.

4. Algehele welzijn
Mensen die lijden aan een maagzweer kunnen over het algemeen een beetje ziek zijn en het kan ook veroorzaakt worden door het gebruik van medicijnen.

Een opgeblazen gevoel, een vol gevoel als je aan het eten bent, of gewoon je niet lekker voelen zijn tekenen van maagzweer.

5. Misselijk
Het zal geen verassing zijn dat maagkwalen die maagzweer veroorzaken gepaard gaan met misselijkheid.

Misselijkheid, vooral in de ochtend na het wakker worden op een lege maag is een veel voorkomend symptoom van het hebben van maagzweer. De maag wordt verstoord door de zweer waardoor er misselijkheid ontstaat.

6. Constant uitgeput zijn
Een ander veel voortkomende symptoom van het hebben van een maagzweer is een constant gevoel van vermoeidheid. De algehele uitputting van je lichaam vertraagt alles ook je eetlust.

Dit is een symptoom die samen gaat met anderen. Het is een combinatie van een aantal symptomen en uitputting.

7. Een zwaar gevoel in de maag
Heb je weleens na het drinken gelijk gebukt? Dat volle gevoel constant hebben is een teken van maagzweer.

Een constant volle maag of in ieder geval het gevoel is een teken van maagzweer. Als je net klaar bent met drinken of het nou water is of niet en je hebt een zwaar gevoel gepaard met andere symptomen dan is het een teken van het hebben van maagzweer.

8. Griepachtige symptomen
Als je een maagzweer hebt kan je denken dat het een griep is. Dit komt omdat de symptomen van maagzweer voor een groot deel overeenkomen met de symptomen als de griep.

De symptomen van griep zijn onder andere koorts, misselijkheid en vermoeidheid echter dit zijn ook de symptomen die voorkomen bij het hebben van een maagzweer. Dus is het de griep of is het een maagzweer? Het is belangrijk om je te laten controleren door een arts, zodat je weet welke behandeling er noodzakelijk is.

9. Verlies van eetlust
Een ander veel voorkomend syndroom van het hebben van maagzweer is verlies van eetlust. Het zal geen verassing zijn dat dit gepaard gaat met de symptomen misselijkheid en indigestie.

10. Gewichtsverlies
Het constante volle of nare gevoel in je buik zorgt ervoor dat je eetlust afneemt.

Het is heel gebruikelijk om je vol en ongemakkelijk te voelen als je last hebt van een maagzweer. Als gevolg van dit alles zal je naar alle waarschijnlijkheid niet veel zin hebben om te eten. Als je last hebt van een van de bovengenoemde symptomen en je verliest gewicht dan kan je er bijna zeker van zijn dat je een maagzweer hebt. Zorg ervoor dat je altijd een arts raadpleegt.

Previous 10 natuurlijke geneesmiddelen voor een gezonde huid!
Next Gezondheidsvoordelen van bietensap die jij vast niet kent.

You might also like

Natuurlijk genezen

Zijn je nagels altijd aan het splitsen of breken? Dit is wat je lichaam je probeert te vertellen

Zijn je nagels altijd aan het splitsen of breken? Het blijkt dat dit te maken heeft met mangaan. Wist je dat mangaan afkomstig is van het Griekse woord “magie”? Blijf

Natuurlijk genezen

Nieuwe verbinding van bosbessen kan ontstekingsstoornissen behandelen

Wetenschappers laten zien hoe een polyfenolische verbinding afgeleid van bosbes inflammatoire darmaandoeningen kan behandelen Van verschillende planten en hun producten is bekend dat ze “bioactieve” ingrediënten bevatten die ziekten bij

Natuurlijk genezen

Top 5 zelfgemaakte middelen tegen skin tags!

Niet iedereen heeft er last van, maar de mensen die er wel last van hebben gehad zijn het er waarschijnlijk unaniem mee eens dat die dingen afzichtelijk zijn en het