10 voedingsmiddelen die de haargroei helpen bevorderen

10 voedingsmiddelen die de haargroei helpen bevorderen


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Sterk, gezond haar is iets dat de meeste mensen willen. Meestal groeit haar ongeveer een halve centimeter per maand, hoewel de groeisnelheid varieert, afhankelijk van vele factoren. De gezondheid van het haar kan worden beïnvloed door leeftijd, genetica, stress, hormonen, hygiëne, stijlgewoonten en dieet. Een dieet zonder de juiste voedingsstoffen kan zich op de hoofdhuid manifesteren.

Hoewel haaruitval pijnlijk kan zijn, is het goede nieuws dat je je dieet onder controle kunt houden, en aanpassingen daaraan kunnen nuttig zijn bij het bevorderen van haargroei. Een gezond haardieet bevat met name veel eiwitten, omdat haarzakjes meestal uit eiwitten bestaan. Anderen die belangrijk zijn, zijn essentiële vetzuren en vitamine A, B, C, D en E. Hieronder staan ​​10 voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze voedingsstoffen die het haar helpen lang, dik en sterk te groeien.

1. Eieren
Eieren zijn een van de beste voedingsmiddelen voor de gezondheid van het haar omdat ze eiwitten en een B-vitamine bevatten die biotine wordt genoemd. Biotine is nodig om een ​​haareiwit te produceren dat keratine wordt genoemd. Eieren zijn ook een bron van zink en selenium, beide zijn gezonde haarmineralen.

2. Bessen
Bessen zijn een uitstekende bron van vitamine C, die antioxiderende eigenschappen heeft. Antioxidanten helpen de haarzakjes te beschermen tegen schadelijke moleculen, vrije radicalen genaamd, die van nature in het lichaam en in de omgeving voorkomen. Vitamine C wordt ook gebruikt om collageen te produceren, een eiwit dat voorkomt dat het haar breekt of broos wordt. Vitamine C helpt het lichaam ook ijzer te absorberen, waarvan een tekort verband houdt met haaruitval.

3. Spinazie
Spinazie bevat vitamine A, wat helpt bij de productie van talg, een olieachtige stof die de hoofdhuid hydrateert om het haar gezond te houden. Vitamine A kan ook de haargroei verhogen en de dikte bevorderen. Naast vitamine A bevat spinazie ook vitamine C en ijzer.

4. Vette vis
Vette vis bevat zalm, haring en makreel, allemaal uitstekende bronnen van omega-3-vetzuren. Omega-3-vetzuren zijn gekoppeld aan haargroei. Bovendien zijn vette vis bronnen van eiwitten en B-vitamines.

5. Zoete aardappelen
Zoete aardappelen zijn een geweldige bron van bètacaroteen, een stof die het lichaam omzet in vitamine A en het consumeren van een medium zoete aardappel levert meer dan genoeg van deze voedingsstof. Beta-caroteen kan ook worden gevonden in andere oranje voedingsmiddelen zoals wortelen, pompoen, meloen en mango’s.

6. Avocado’s
Avocado’s bevatten essentiële vetzuren. Een tekort aan essentiële vetzuren is gekoppeld aan haarverlies. Avocado’s zijn ook een uitstekende bron van vitamine E, die, net als vitamine C, helpt beschermen tegen de negatieve effecten van vrije radicalen. Het houdt ook de huid op de hoofdhuid gezond. Beschadigde hoofdhuid kan leiden tot slechte haarkwaliteit en minder haarzakjes.

7. Paprika’s
Paprika’s zijn een uitstekende bron van vitamine A en C, die beide essentieel zijn voor de gezondheid van het haar.

8. Oesters
Oesters zijn een van de beste voedselbronnen van zink, een mineraal dat de haargroei en reparatie helpt bevorderen. Zinkgebrek wordt geassocieerd met haaruitval. Aan de andere kant kan het innemen van te veel zink bijdragen aan haarverlies, daarom is het misschien beter om het in kleine, gezonde doses van voedingsmiddelen zoals oesters te krijgen dan op supplementen te rekenen om het te verstrekken.

9. Garnalen
Garnalen zijn rijk aan eiwitten, zink, ijzer, omega-3-vetzuren en vitamine D, die allemaal bijdragen aan de haargroei.

10. Bonen
Bonen bevatten eiwitten, ijzer, biotine en folaat. Foliumzuurgebrek is gekoppeld aan haarverlies. Naast het bevorderen van de haargroei, kan folaat ook helpen bij het onder controle houden van voortijdige grijsheid.

Previous Tekenen van artritis waar u op moet letten en wat u vervolgens moet doen
Next Stop hoofdpijn zonder pillen

You might also like

Natuurlijk genezen

De zachtste lippen krijg je door deze 2 doodgewone producten te combineren! Wat een uitvinding!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Chemotherapie verspreidt kanker. Health Ranger ontmaskert in deze video de corrupte kankerindustrie

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Dit gebeurt er met je lichaam als je iedere dag gember eet!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar