*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


10 voedingsmiddelen die de haargroei helpen bevorderen

10 voedingsmiddelen die de haargroei helpen bevorderen

Sterk, gezond haar is iets dat de meeste mensen willen. Meestal groeit haar ongeveer een halve centimeter per maand, hoewel de groeisnelheid varieert, afhankelijk van vele factoren. De gezondheid van het haar kan worden beïnvloed door leeftijd, genetica, stress, hormonen, hygiëne, stijlgewoonten en dieet. Een dieet zonder de juiste voedingsstoffen kan zich op de hoofdhuid manifesteren.

Hoewel haaruitval pijnlijk kan zijn, is het goede nieuws dat je je dieet onder controle kunt houden, en aanpassingen daaraan kunnen nuttig zijn bij het bevorderen van haargroei. Een gezond haardieet bevat met name veel eiwitten, omdat haarzakjes meestal uit eiwitten bestaan. Anderen die belangrijk zijn, zijn essentiële vetzuren en vitamine A, B, C, D en E. Hieronder staan ​​10 voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze voedingsstoffen die het haar helpen lang, dik en sterk te groeien.

1. Eieren
Eieren zijn een van de beste voedingsmiddelen voor de gezondheid van het haar omdat ze eiwitten en een B-vitamine bevatten die biotine wordt genoemd. Biotine is nodig om een ​​haareiwit te produceren dat keratine wordt genoemd. Eieren zijn ook een bron van zink en selenium, beide zijn gezonde haarmineralen.

2. Bessen
Bessen zijn een uitstekende bron van vitamine C, die antioxiderende eigenschappen heeft. Antioxidanten helpen de haarzakjes te beschermen tegen schadelijke moleculen, vrije radicalen genaamd, die van nature in het lichaam en in de omgeving voorkomen. Vitamine C wordt ook gebruikt om collageen te produceren, een eiwit dat voorkomt dat het haar breekt of broos wordt. Vitamine C helpt het lichaam ook ijzer te absorberen, waarvan een tekort verband houdt met haaruitval.

3. Spinazie
Spinazie bevat vitamine A, wat helpt bij de productie van talg, een olieachtige stof die de hoofdhuid hydrateert om het haar gezond te houden. Vitamine A kan ook de haargroei verhogen en de dikte bevorderen. Naast vitamine A bevat spinazie ook vitamine C en ijzer.

4. Vette vis
Vette vis bevat zalm, haring en makreel, allemaal uitstekende bronnen van omega-3-vetzuren. Omega-3-vetzuren zijn gekoppeld aan haargroei. Bovendien zijn vette vis bronnen van eiwitten en B-vitamines.

5. Zoete aardappelen
Zoete aardappelen zijn een geweldige bron van bètacaroteen, een stof die het lichaam omzet in vitamine A en het consumeren van een medium zoete aardappel levert meer dan genoeg van deze voedingsstof. Beta-caroteen kan ook worden gevonden in andere oranje voedingsmiddelen zoals wortelen, pompoen, meloen en mango’s.

6. Avocado’s
Avocado’s bevatten essentiële vetzuren. Een tekort aan essentiële vetzuren is gekoppeld aan haarverlies. Avocado’s zijn ook een uitstekende bron van vitamine E, die, net als vitamine C, helpt beschermen tegen de negatieve effecten van vrije radicalen. Het houdt ook de huid op de hoofdhuid gezond. Beschadigde hoofdhuid kan leiden tot slechte haarkwaliteit en minder haarzakjes.

7. Paprika’s
Paprika’s zijn een uitstekende bron van vitamine A en C, die beide essentieel zijn voor de gezondheid van het haar.

8. Oesters
Oesters zijn een van de beste voedselbronnen van zink, een mineraal dat de haargroei en reparatie helpt bevorderen. Zinkgebrek wordt geassocieerd met haaruitval. Aan de andere kant kan het innemen van te veel zink bijdragen aan haarverlies, daarom is het misschien beter om het in kleine, gezonde doses van voedingsmiddelen zoals oesters te krijgen dan op supplementen te rekenen om het te verstrekken.

9. Garnalen
Garnalen zijn rijk aan eiwitten, zink, ijzer, omega-3-vetzuren en vitamine D, die allemaal bijdragen aan de haargroei.

10. Bonen
Bonen bevatten eiwitten, ijzer, biotine en folaat. Foliumzuurgebrek is gekoppeld aan haarverlies. Naast het bevorderen van de haargroei, kan folaat ook helpen bij het onder controle houden van voortijdige grijsheid.

Previous Tekenen van artritis waar u op moet letten en wat u vervolgens moet doen
Next Stop hoofdpijn zonder pillen

You might also like

Natuurlijk genezen

Kankerpatiënt geneest na hoge dosering vitaminen, kurkuma

Bij Martin Lanting uit Roden was slokdarmkanker vastgesteld in een zodanig stadium dat de oncoloog niets meer voor hem zei te kunnen betekenen. In plaats van zijn dood af te

Natuurlijk genezen

Deze tropische vrucht doodt borstkankercellen

Een tropische vrucht uit Zuidoost-Azië beschermt tegen borstkanker, zo blijkt uit een nieuwe studie. Onderzoekers van de Chinese Academie van Wetenschappen hebben ontdekt dat de vruchtwand van de mangistan, die

Natuurlijk genezen

Dit gebeurt er met je lichaam als je iedere dag gember eet!

Gember is één van die ingrediënten die al van oudsher veel wordt gebruikt in de geneeskunde. De gemberwortel heeft veel positieve effecten op onze gezondheid. Toch wordt gember door slechts