10 voedingsmiddelen die de haargroei helpen bevorderen

10 voedingsmiddelen die de haargroei helpen bevorderen

Luister naar dit artikel

Sterk, gezond haar is iets dat de meeste mensen willen. Meestal groeit haar ongeveer een halve centimeter per maand, hoewel de groeisnelheid varieert, afhankelijk van vele factoren. De gezondheid van het haar kan worden beïnvloed door leeftijd, genetica, stress, hormonen, hygiëne, stijlgewoonten en dieet. Een dieet zonder de juiste voedingsstoffen kan zich op de hoofdhuid manifesteren.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hoewel haaruitval pijnlijk kan zijn, is het goede nieuws dat je je dieet onder controle kunt houden, en aanpassingen daaraan kunnen nuttig zijn bij het bevorderen van haargroei. Een gezond haardieet bevat met name veel eiwitten, omdat haarzakjes meestal uit eiwitten bestaan. Anderen die belangrijk zijn, zijn essentiële vetzuren en vitamine A, B, C, D en E. Hieronder staan ​​10 voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze voedingsstoffen die het haar helpen lang, dik en sterk te groeien.

1. Eieren
Eieren zijn een van de beste voedingsmiddelen voor de gezondheid van het haar omdat ze eiwitten en een B-vitamine bevatten die biotine wordt genoemd. Biotine is nodig om een ​​haareiwit te produceren dat keratine wordt genoemd. Eieren zijn ook een bron van zink en selenium, beide zijn gezonde haarmineralen.

2. Bessen
Bessen zijn een uitstekende bron van vitamine C, die antioxiderende eigenschappen heeft. Antioxidanten helpen de haarzakjes te beschermen tegen schadelijke moleculen, vrije radicalen genaamd, die van nature in het lichaam en in de omgeving voorkomen. Vitamine C wordt ook gebruikt om collageen te produceren, een eiwit dat voorkomt dat het haar breekt of broos wordt. Vitamine C helpt het lichaam ook ijzer te absorberen, waarvan een tekort verband houdt met haaruitval.

3. Spinazie
Spinazie bevat vitamine A, wat helpt bij de productie van talg, een olieachtige stof die de hoofdhuid hydrateert om het haar gezond te houden. Vitamine A kan ook de haargroei verhogen en de dikte bevorderen. Naast vitamine A bevat spinazie ook vitamine C en ijzer.

4. Vette vis
Vette vis bevat zalm, haring en makreel, allemaal uitstekende bronnen van omega-3-vetzuren. Omega-3-vetzuren zijn gekoppeld aan haargroei. Bovendien zijn vette vis bronnen van eiwitten en B-vitamines.

5. Zoete aardappelen
Zoete aardappelen zijn een geweldige bron van bètacaroteen, een stof die het lichaam omzet in vitamine A en het consumeren van een medium zoete aardappel levert meer dan genoeg van deze voedingsstof. Beta-caroteen kan ook worden gevonden in andere oranje voedingsmiddelen zoals wortelen, pompoen, meloen en mango’s.

6. Avocado’s
Avocado’s bevatten essentiële vetzuren. Een tekort aan essentiële vetzuren is gekoppeld aan haarverlies. Avocado’s zijn ook een uitstekende bron van vitamine E, die, net als vitamine C, helpt beschermen tegen de negatieve effecten van vrije radicalen. Het houdt ook de huid op de hoofdhuid gezond. Beschadigde hoofdhuid kan leiden tot slechte haarkwaliteit en minder haarzakjes.

7. Paprika’s
Paprika’s zijn een uitstekende bron van vitamine A en C, die beide essentieel zijn voor de gezondheid van het haar.

8. Oesters
Oesters zijn een van de beste voedselbronnen van zink, een mineraal dat de haargroei en reparatie helpt bevorderen. Zinkgebrek wordt geassocieerd met haaruitval. Aan de andere kant kan het innemen van te veel zink bijdragen aan haarverlies, daarom is het misschien beter om het in kleine, gezonde doses van voedingsmiddelen zoals oesters te krijgen dan op supplementen te rekenen om het te verstrekken.

9. Garnalen
Garnalen zijn rijk aan eiwitten, zink, ijzer, omega-3-vetzuren en vitamine D, die allemaal bijdragen aan de haargroei.

10. Bonen
Bonen bevatten eiwitten, ijzer, biotine en folaat. Foliumzuurgebrek is gekoppeld aan haarverlies. Naast het bevorderen van de haargroei, kan folaat ook helpen bij het onder controle houden van voortijdige grijsheid.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Tekenen van artritis waar u op moet letten en wat u vervolgens moet doen
Next Stop hoofdpijn zonder pillen

You might also like

Natuurlijk genezen

Masseer deze 2 dingen in je grijze haren en ze krijgen hun oude kleur weer terug!

Luister naar dit artikel Op den duur krijgen we er allemaal mee te maken: grijze haren. De een krijgt ze eerder dan de ander; omgevingsfactoren zoals stress, roken of ongezonde

Natuurlijk genezen

Het recept dat het hele lichaam geneest en zelfs kanker bestrijd!

Luister naar dit artikel Dit is een recept om he hele lichaam te genezen. Het zuivert de bloedcellen, geneest het hart, regenereert het immuunsysteem, de lever, nieren, secretiesysteem en reinigt

Natuurlijk genezen

Gebrek aan vitamine C kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Hier zijn 9 vroege waarschuwingen dat uw lichaam tekort heeft aan vitamine C

Luister naar dit artikel Vitamine C (ascorbinezuur) is belangrijk voor je immuunsysteem en je lichaam heeft er voldoende van nodig om tal van gezondheidsproblemen te voorkomen. Uit statistieken blijkt dat