*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


10 voedingsmiddelen die de haargroei helpen bevorderen

10 voedingsmiddelen die de haargroei helpen bevorderen

Sterk, gezond haar is iets dat de meeste mensen willen. Meestal groeit haar ongeveer een halve centimeter per maand, hoewel de groeisnelheid varieert, afhankelijk van vele factoren. De gezondheid van het haar kan worden beïnvloed door leeftijd, genetica, stress, hormonen, hygiëne, stijlgewoonten en dieet. Een dieet zonder de juiste voedingsstoffen kan zich op de hoofdhuid manifesteren.

Hoewel haaruitval pijnlijk kan zijn, is het goede nieuws dat je je dieet onder controle kunt houden, en aanpassingen daaraan kunnen nuttig zijn bij het bevorderen van haargroei. Een gezond haardieet bevat met name veel eiwitten, omdat haarzakjes meestal uit eiwitten bestaan. Anderen die belangrijk zijn, zijn essentiële vetzuren en vitamine A, B, C, D en E. Hieronder staan ​​10 voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze voedingsstoffen die het haar helpen lang, dik en sterk te groeien.

1. Eieren
Eieren zijn een van de beste voedingsmiddelen voor de gezondheid van het haar omdat ze eiwitten en een B-vitamine bevatten die biotine wordt genoemd. Biotine is nodig om een ​​haareiwit te produceren dat keratine wordt genoemd. Eieren zijn ook een bron van zink en selenium, beide zijn gezonde haarmineralen.

2. Bessen
Bessen zijn een uitstekende bron van vitamine C, die antioxiderende eigenschappen heeft. Antioxidanten helpen de haarzakjes te beschermen tegen schadelijke moleculen, vrije radicalen genaamd, die van nature in het lichaam en in de omgeving voorkomen. Vitamine C wordt ook gebruikt om collageen te produceren, een eiwit dat voorkomt dat het haar breekt of broos wordt. Vitamine C helpt het lichaam ook ijzer te absorberen, waarvan een tekort verband houdt met haaruitval.

3. Spinazie
Spinazie bevat vitamine A, wat helpt bij de productie van talg, een olieachtige stof die de hoofdhuid hydrateert om het haar gezond te houden. Vitamine A kan ook de haargroei verhogen en de dikte bevorderen. Naast vitamine A bevat spinazie ook vitamine C en ijzer.

4. Vette vis
Vette vis bevat zalm, haring en makreel, allemaal uitstekende bronnen van omega-3-vetzuren. Omega-3-vetzuren zijn gekoppeld aan haargroei. Bovendien zijn vette vis bronnen van eiwitten en B-vitamines.

5. Zoete aardappelen
Zoete aardappelen zijn een geweldige bron van bètacaroteen, een stof die het lichaam omzet in vitamine A en het consumeren van een medium zoete aardappel levert meer dan genoeg van deze voedingsstof. Beta-caroteen kan ook worden gevonden in andere oranje voedingsmiddelen zoals wortelen, pompoen, meloen en mango’s.

6. Avocado’s
Avocado’s bevatten essentiële vetzuren. Een tekort aan essentiële vetzuren is gekoppeld aan haarverlies. Avocado’s zijn ook een uitstekende bron van vitamine E, die, net als vitamine C, helpt beschermen tegen de negatieve effecten van vrije radicalen. Het houdt ook de huid op de hoofdhuid gezond. Beschadigde hoofdhuid kan leiden tot slechte haarkwaliteit en minder haarzakjes.

7. Paprika’s
Paprika’s zijn een uitstekende bron van vitamine A en C, die beide essentieel zijn voor de gezondheid van het haar.

8. Oesters
Oesters zijn een van de beste voedselbronnen van zink, een mineraal dat de haargroei en reparatie helpt bevorderen. Zinkgebrek wordt geassocieerd met haaruitval. Aan de andere kant kan het innemen van te veel zink bijdragen aan haarverlies, daarom is het misschien beter om het in kleine, gezonde doses van voedingsmiddelen zoals oesters te krijgen dan op supplementen te rekenen om het te verstrekken.

9. Garnalen
Garnalen zijn rijk aan eiwitten, zink, ijzer, omega-3-vetzuren en vitamine D, die allemaal bijdragen aan de haargroei.

10. Bonen
Bonen bevatten eiwitten, ijzer, biotine en folaat. Foliumzuurgebrek is gekoppeld aan haarverlies. Naast het bevorderen van de haargroei, kan folaat ook helpen bij het onder controle houden van voortijdige grijsheid.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Tekenen van artritis waar u op moet letten en wat u vervolgens moet doen
Next Stop hoofdpijn zonder pillen

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Slechts een klein slokje per dag zal wonderen doen voor je lever

De lever is een zeer belangrijk orgaan omdat speelt de rol van bloedfabriek op zich neemt en deelneemt aan het proces van de vernieuwing ervan. Daarnaast helpt het om de

Natuurlijk genezen

7 Ziektes die worden veroorzaakt door met natte haren te gaan slapen. Stop er nu mee!

Is het slecht om te gaan slapen met natte haren? Onze moeders vertelde ons dat het slecht was, omdat we verkouden zouden worden,of longontsteking konden krijgen. Was dit helemaal waar?

Natuurlijk genezen

Alleen 1 kopje van Dit kan uw darmen reinigen in slechts 30 minuten

Het verteringsproces is uiterst complex en het spijsverteringskanaal is een gecompliceerd mechanisme. Als de spijsvertering wordt belemmerd, lijdt de algehele gezondheid, en kan het lichaam niet de benodigde essentiële voedingsstoffen binnen krijgen.