11 subtiele schildklierproblemen die u niet mag negeren
maart 28, 2021 1904 Views

11 subtiele schildklierproblemen die u niet mag negeren

Luister naar dit artikel

Schildklierproblemen komen veel vaker voor dan de meeste mensen zich realiseren. Volgens de Thyroid Foundation of Canada lijdt ongeveer 5 procent van de Canadezen aan een niet-gediagnosticeerd schildklierprobleem. De Colorado Thyroid Disease Prevalence Study extrapoleert dat 9,9 procent van de Amerikaanse bevolking lijdt aan een niet-gediagnosticeerd schildklierprobleem. Dat zijn al bijna 13 miljoen mensen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Met zoveel mensen die zonder verlichting aan schildklierproblemen lijden, hoe kunt u dan weten of u uw schildklier moet laten controleren? Als u lijdt aan enkele van de onderstaande subtiele symptomen, maak dan een afspraak met uw arts om te bespreken of uw schildklier mogelijk de boosdoener is.

1. Gewichtsverandering. Een plotselinge verandering in gewicht wanneer uw eetgewoonten niet zijn veranderd, is een grote indicator dat er iets aan de hand is. Hyperthyreoïdie zorgt ervoor dat mensen afvallen. Hypothyreoïdie zorgt ervoor dat patiënten aankomen.

2. Haaruitval. Hyperthyreoïdie zorgt ervoor dat het haar broos wordt en gemakkelijk breekt. Hypothyreoïdie, aan de andere kant, zorgt ervoor dat het haar uitvalt of dunner wordt.

3. Temperatuurgevoeligheid. Patiënten met hyperthyreoïdie zullen merken dat ze snel oververhit raken en gemakkelijk zweten. Degenen die aan hypothyreoïdie lijden, zullen merken dat ze heel gemakkelijk verkouden worden.

4. Huidverandering. Als u lijdt aan hyperthyreoïdie, kan uw huid dunner worden en gemakkelijk breken. Hypothyroid-patiënten hebben geen dunner wordende huid, maar die van hen is droger dan normaal.

5. Spier. Spierzwakte is een veel voorkomend symptoom bij patiënten met hyperthyreoïdie. Hypothyroid-patiënten zullen in plaats daarvan spierkrampen, spierpijn, stijfheid en mogelijk zwelling krijgen.

6. Darmproblemen. Als u lijdt aan hyperthyreoïdie, kan het zijn dat u vaker stoelgang heeft dan normaal. Degenen die aan hypothyreoïdie lijden, kunnen echter problemen hebben met obstipatie.

7. Hartslag. Patiënten met hyperthyreoïdie hebben de neiging om het hart sneller te laten kloppen en hartkloppingen te veroorzaken. Degenen met hypothyreoïdie hebben een langzamere hartslag.

8. Stemming. Als u merkt dat u angstig, nerveus of snel van streek raakt, kan hyperthyreoïdie de oorzaak zijn. Aan de andere kant van het spectrum is hypothyreoïdie verantwoordelijk voor gevoelens van depressie en prikkelbaarheid.

9. Onregelmatige menstruatie. Ongeacht of uw schildklier hyper of hypo is, onregelmatigheden tijdens uw menstruatie kunnen een teken zijn dat er iets aan de hand is met uw schildklier.

10. Gezwollen nek. Hyperthyreoïdie, bekend als struma, kan zich uiten in zwelling van de schildklier aan de basis van de nek.

11. Geheugen. Het geheugen lijkt niet te worden beïnvloed door hyperthyreoïdie, maar mensen met hypothyreoïdie hebben vaak problemen om dingen te onthouden. Ze hebben het gevoel dat ze door mentale modder ploeteren.

U hoeft zich niet langer af te vragen of er iets aan de hand is. Als u een van de bovenstaande symptomen heeft, maak dan een afspraak met uw arts om uw schildklier te laten controleren. Door middel van zowel een lichamelijk onderzoek als bloedonderzoek kan uw arts beslissen wat het beste voor u is. Maak niet langer deel uit van de niet-gediagnosticeerde massa.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous 14 verrassende toepassingen van pindakaas
Next 5 verrassende toepassingen van cayennepeper voor uw gezondheid

You might also like

Natuurlijk genezen

Cayennepeper verhoogt de stofwisseling, doodt bacteriën en stopt zelfs het bloeden

Luister naar dit artikel Je kunt altijd je eigen medicinale kruiden kweken of ze uit het wild halen. Maar als je maar één geneeskrachtig kruid in je overlevingstas zou kunnen

Natuurlijk genezen

De zachtste lippen krijg je door deze 2 doodgewone producten te combineren! Wat een uitvinding!

Luister naar dit artikel We hebben allemaal wel ons eigen ritueel om onze lippen mooi te houden. We gebruiken allemaal wel Labello of Blistex en we lopen liever niet rond

Natuurlijk genezen

Stof in alledaagse groentes bestrijdt dodelijke kankercellen. Dit veelbelovende onderzoek laat zien hoe

Luister naar dit artikel Een stof die in groentes zoals broccoli wordt gevonden speelt een rol bij de behandeling van huidkanker, blijkt uit nieuw onderzoek in het European Journal of Medicinal