*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


13 dingen die met je lichaam gebeuren als je eieren eet
mei 24, 2019 5082 Views

13 dingen die met je lichaam gebeuren als je eieren eet

Er is een reden waarom mensen het het ongelooflijke, eetbare ei noemen. Dit krachtige voedsel is een gezonde eiwitoptie die veelzijdig genoeg is om te worden genoten bij het ontbijt, de lunch en het diner en als een gezonde snack. Dit geen-suiker, geen-carb-oedsel bevat vrij weinig calorieën en is vullend.

Als eieren niet tot je top 10 gezondheidsvoedselkeuzes behoren, lees dan verder om te zien hoe eieren je lichaam ten goede komen, en misschien zing je een ander deuntje als je klaar bent.

1. Eieren geven je een boost van energie.
Eén heel ei bevat 6 gram hoogwaardige eiwitten en slechts 70 calorieën. Combineer twee eieren met een halve kop havermout voor een caloriearme maaltijd die vult en in balans is.

2. Eieren verbeteren de leverfunctie.
Elk ei bevat een gezonde dosis choline. Choline, een macronutriënt, helpt je metabolisme te verhogen, transporteert vitaminen en mineralen en verbetert de leverfunctie.

3. Het cholesterol in eieren heeft geen invloed op het cholesterolgehalte in het bloed zoals u denkt dat het werkt.
Denk aan het gerucht dat je geen hele eieren moet eten omdat ze te vet zijn? Dat is onjuist (voor de meeste mensen). Volgens Health Line produceert je lever al cholesterol. Als je regelmatig eieren eet, begint je lichaam van nature minder te produceren…

4. Eieren verhogen HDL’s (het goede cholesterol).
Lipoproteïnen met hoge dichtheid, gewoonlijk aangeduid als de gezonde cholesterol, verminderen het risico op hartziekten en beroertes. U kunt het niveau van HDL’s in uw lichaam verhogen door regelmatig eieren te consumeren.

5. Eieren kunnen de oogbollen helpen.
Naast eiwitten bevatten eieren hoge niveaus van luteïne en zeaxanthine antioxidanten. Studies hebben aangetoond dat deze voedingsstoffen helpen bij het opbouwen van uw netvlies en het verminderen van het risico op cataracten en maculaire degeneratie.

6. Eieren kunnen je helpen minder te eten.
Eieren eten voor het ontbijt kan u helpen om minder te eten gedurende de dag. De hoge hoeveelheid eiwit plaatst eieren hoog op de lijst van verzadigende voedingsmiddelen.

7. Eieren zijn gluten- en koolhydraatvrij.
Als u geen gluten kunt hebben of als u een speciaal dieet voor diabetes heeft, zijn eieren een uitstekende manier om uw proteïne binnen te krijgen. Er moet echter worden opgemerkt dat sommige studies aantonen dat eieren het risico op hartaandoeningen bij mensen met diabetes type 2 kunnen verhogen.

8. Eieren beschermen je botten.
Eieren hebben meer vitamine D dan ooit tevoren en dit kan je lichaam helpen beschermen tegen osteoporose.

9. Eieren kunnen het risico op kanker verminderen.
Choline, diezelfde macronutriënt die je leverfunctie helpt, kan ook het risico op borstkanker bij vrouwen verminderen, volgens Women’s Health. (Opmerking: u vindt choline in de eierdooier, niet het blanke deel. Dus schuw hele eieren niet!)

10. Eet eieren voor betere spieren.
Gewichtheffers laten proteïnerepen schudden alsof ze uit de mode raken, omdat ze weten dat eiwit essentieel is voor snellere spierreparatie. Eet een paar eieren na een training om het opbouwen van spieren gemakkelijker te maken voor je lichaam.

11. Eieren zijn zwangerschapsvriendelijk.
Als de geur en textuur van eieren je niet misselijk maken terwijl je een kleintje bij je hebt, maak dan (gepasteuriseerde en volledig gekookte) eieren een deel van je dieet. Twee hele eieren bevatten 250 milligram choline. Artsen adviseren zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven tussen de 450 en 550 milligram per dag. Choline helpt bij de ontwikkeling van de hersenen en helpt aangeboren afwijkingen te voorkomen.

12. Gezond haar, een gezonde huid.
Eieren bevatten een vitamine B-complex genaamd biotine. Deze vitamine helpt je lichaam om vetten en koolhydraten te metaboliseren voor energie. Als een extra voordeel kan biotine uw haar, nagels en huid verbeteren!

13. Bruine eieren en witte eieren zijn in principe hetzelfde.
Als laatste opmerking, hoeft u zich geen zorgen te maken of u bruine eieren of witte eieren moet eten. Bruine eieren komen van grotere kippen met rode oren, en witte eieren komen van kleinere kippen met witte oren. Dat is het grootste verschil, volgens dr. Jockers.

Ken je een vriend die meer eieren moet eten? Deel dit verhaal met hen op Facebook.

Previous Gaaf: Je kunt in deze nieuwe Hillside Hobbit-themahuizen bij Calgary verblijven
Next Hier is een eenvoudige remedie voor het rusteloze benen syndroom waar iedereen bij zweert

You might also like

Algemeen

Ambachtelijk gebrouwen bier bevat vaak gevaarlijke schimmels

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Ambachtelijk gebrouwen bieren bevatten meer schimmelgifstoffen dan industrieel bier. Dat kan bij dagelijkse inname een risico vormen voor

Algemeen

Drie sneetjes spek per dag verhoogt risico op dodelijke hartaandoening

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Wie elke dag 50 grams spek eet, kan daarmee het risico te sterven aan een hartkwaal met 24

Algemeen

Zo krijg je hagelwitte tanden zonder je tanden te bleken! Dit is zo simpel!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Ben jij ook weleens jaloers op die mooie stralende witte tanden van filmsterren en wil je het liefst