13 dingen die met je lichaam gebeuren als je eieren eet
mei 24, 2019 5760 Views

13 dingen die met je lichaam gebeuren als je eieren eet

Luister naar dit artikel

Er is een reden waarom mensen het het ongelooflijke, eetbare ei noemen. Dit krachtige voedsel is een gezonde eiwitoptie die veelzijdig genoeg is om te worden genoten bij het ontbijt, de lunch en het diner en als een gezonde snack. Dit geen-suiker, geen-carb-oedsel bevat vrij weinig calorieën en is vullend.

Als eieren niet tot je top 10 gezondheidsvoedselkeuzes behoren, lees dan verder om te zien hoe eieren je lichaam ten goede komen, en misschien zing je een ander deuntje als je klaar bent.

1. Eieren geven je een boost van energie.
Eén heel ei bevat 6 gram hoogwaardige eiwitten en slechts 70 calorieën. Combineer twee eieren met een halve kop havermout voor een caloriearme maaltijd die vult en in balans is.

2. Eieren verbeteren de leverfunctie.
Elk ei bevat een gezonde dosis choline. Choline, een macronutriënt, helpt je metabolisme te verhogen, transporteert vitaminen en mineralen en verbetert de leverfunctie.

3. Het cholesterol in eieren heeft geen invloed op het cholesterolgehalte in het bloed zoals u denkt dat het werkt.
Denk aan het gerucht dat je geen hele eieren moet eten omdat ze te vet zijn? Dat is onjuist (voor de meeste mensen). Volgens Health Line produceert je lever al cholesterol. Als je regelmatig eieren eet, begint je lichaam van nature minder te produceren…

4. Eieren verhogen HDL’s (het goede cholesterol).
Lipoproteïnen met hoge dichtheid, gewoonlijk aangeduid als de gezonde cholesterol, verminderen het risico op hartziekten en beroertes. U kunt het niveau van HDL’s in uw lichaam verhogen door regelmatig eieren te consumeren.

5. Eieren kunnen de oogbollen helpen.
Naast eiwitten bevatten eieren hoge niveaus van luteïne en zeaxanthine antioxidanten. Studies hebben aangetoond dat deze voedingsstoffen helpen bij het opbouwen van uw netvlies en het verminderen van het risico op cataracten en maculaire degeneratie.

6. Eieren kunnen je helpen minder te eten.
Eieren eten voor het ontbijt kan u helpen om minder te eten gedurende de dag. De hoge hoeveelheid eiwit plaatst eieren hoog op de lijst van verzadigende voedingsmiddelen.

7. Eieren zijn gluten- en koolhydraatvrij.
Als u geen gluten kunt hebben of als u een speciaal dieet voor diabetes heeft, zijn eieren een uitstekende manier om uw proteïne binnen te krijgen. Er moet echter worden opgemerkt dat sommige studies aantonen dat eieren het risico op hartaandoeningen bij mensen met diabetes type 2 kunnen verhogen.

8. Eieren beschermen je botten.
Eieren hebben meer vitamine D dan ooit tevoren en dit kan je lichaam helpen beschermen tegen osteoporose.

9. Eieren kunnen het risico op kanker verminderen.
Choline, diezelfde macronutriënt die je leverfunctie helpt, kan ook het risico op borstkanker bij vrouwen verminderen, volgens Women’s Health. (Opmerking: u vindt choline in de eierdooier, niet het blanke deel. Dus schuw hele eieren niet!)

10. Eet eieren voor betere spieren.
Gewichtheffers laten proteïnerepen schudden alsof ze uit de mode raken, omdat ze weten dat eiwit essentieel is voor snellere spierreparatie. Eet een paar eieren na een training om het opbouwen van spieren gemakkelijker te maken voor je lichaam.

11. Eieren zijn zwangerschapsvriendelijk.
Als de geur en textuur van eieren je niet misselijk maken terwijl je een kleintje bij je hebt, maak dan (gepasteuriseerde en volledig gekookte) eieren een deel van je dieet. Twee hele eieren bevatten 250 milligram choline. Artsen adviseren zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven tussen de 450 en 550 milligram per dag. Choline helpt bij de ontwikkeling van de hersenen en helpt aangeboren afwijkingen te voorkomen.

12. Gezond haar, een gezonde huid.
Eieren bevatten een vitamine B-complex genaamd biotine. Deze vitamine helpt je lichaam om vetten en koolhydraten te metaboliseren voor energie. Als een extra voordeel kan biotine uw haar, nagels en huid verbeteren!

13. Bruine eieren en witte eieren zijn in principe hetzelfde.
Als laatste opmerking, hoeft u zich geen zorgen te maken of u bruine eieren of witte eieren moet eten. Bruine eieren komen van grotere kippen met rode oren, en witte eieren komen van kleinere kippen met witte oren. Dat is het grootste verschil, volgens dr. Jockers.

Ken je een vriend die meer eieren moet eten? Deel dit verhaal met hen op Facebook.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Gaaf: Je kunt in deze nieuwe Hillside Hobbit-themahuizen bij Calgary verblijven
Next Hier is een eenvoudige remedie voor het rusteloze benen syndroom waar iedereen bij zweert

You might also like

Algemeen

Belgische wetenschappers: luchtvervuiling dringt door tot in de baarmoeder

Luister naar dit artikel Mogelijk is luchtvervuiling schadelijk voor het ongeboren kind. Wetenschappers hebben aangetoond dat roetdeeltjes doordringen tot in de baarmoeder. “We weten dat luchtverontreiniging schadelijk is en dat roet

Algemeen

McDonald’s doodt in 10 dagen tijd 40 procent van alle darmbacteriën

Luister naar dit artikel De meeste mensen weten wel dat fastfood ongezond is, maar niet hoe slecht het is voor je lichaam. Tom Spector, professor genetische epidemiologie aan King’s College

Algemeen

Onderzoek toont aan wat het leven in een “groenere” buurt voor uw gezondheid kan betekenen

Luister naar dit artikel Als je ooit hebt ervaren dat je in een binnenstad woont en in een buitenwijk vol groen, is de juxtapositie behoorlijk verbazingwekkend. Velen van jullie die