Dit zijn de 14 belangrijkste symptomen van een schildklierprobleem

Dit zijn de 14 belangrijkste symptomen van een schildklierprobleem

Luister naar dit artikel

Om te beginnen willen wij wel duidelijk maken dat deze symptomen ook andere oorzaken kunnen hebben uiteraard, ga dus altijd naar de huisarts om te laten onderzoeken wat het exacte probleem is!


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Veel mensen hebben problemen met de schildklier, het komt veel vaker voor dan je zou denken. Vooral vrouwen hebben er vaak last van en het is dus erg belangrijk om de tekenen te herkennen. Voorkomen is altijd beter dan genezen! Wij hebben de 14 belangrijkste tekenen voor jullie op een rijtje gezet.

Belangrijkste redenen van een slechte schildklierfunctie

Depressies en een treurig gevoel:
Door een slecht werkende schildklier kan jouw stemming negatief worden beïnvloed. Dit komt omdat de klier dan te weinig hormonen produceert. Als de schildklier teveel hormonen produceert, kun je je constant rusteloos en geïrriteerd voelen.

Afvallen of juist aankomen
Als je aan beweging doet en een dieet volgt, maar nog steeds niet afvalt, kan het komen door schildklierproblemen.

Hetzelfde kan worden gezegd als je maar niet aankomt, hoeveel je ook eet. Veranderingen in het metabolisme komen vaak voor bij dit soort onbalans.

Constipatie
Problemen hebben met naar het toilet gaan, ondanks het eten van veel groenten en vezels, is een van de belangrijkste tekenen van een verstoorde schildklierfunctie.

Als je last hebt van chronische constipatie die bloedingen en darmpijn veroorzaakt, raadpleeg dan zo snel mogelijk je huisarts.

Slaapproblemen: 
Als jij in de nacht vaak opeens wakker wordt zonder dat je weet waarom, is het een grote kans dat de schildklier het probleem is. Denk aan slecht slapen, nachtmerries en slapeloosheid.

Schildklierproblemen kunnen zich ook manifesteren als een verhoogde behoefte aan slaap en moeilijkheden met vroeg opstaan. Een trage schildklier vertraagt ook de lichaamsfuncties.

Last van de gewrichten:
Dit symptoom wordt gelinkt aan verschillende aandoeningen en zelfs dagelijkse gewoontes zoals te veel sporten of te veel gewicht heffen.

Een verminderde schildklierfunctie kan gewrichtspijn veroorzaken, vooral in de armen en benen. Wees voorzichtig, omdat dit op zichzelf kan leiden tot fibromyalgie.

Droge huid
Vochtinbrengende lotions, crèmes en oliën zijn niet genoeg: de huid is altijd droog en ‘schilferig’.

Dit symptoom is het meest opvallend in de benen en het gezicht. De oksels en de hoofdhuid kunnen ook droog zijn. In veel gevallen is het te wijten aan minder dan normaal zweten.

Hoog cholesterol

Hoog cholesterol bij een bloedtest is ongewoon wanneer je een gebalanceerd voedingspatroon hebt, met weinig vet. Wanneer een persoon aan hypothyreoïdie lijdt, is het metabolisme van het lichaam langzamer en kan het vet niet goed verbranden. Dit zorgt ervoor dat het cholesterol- en triglyceridenniveau stijgt.

Verlies van libido
Gebrek aan interesse in seks kan verband houden met een probleem met de schildklier. Een slechte stemming, gewichtstoename en gewrichtspijn verergeren vaak een gebrek aan libido.

Nekpijn:

Het bewegen van de nek in bepaalde richtingen zorgt voor druk die ervoor zorgt dat je niet goed slikt.

Schorheid is een ander algemeen symptoom van schildklierproblemen. Dit komt omdat de klier toeneemt in grootte en druk op de luchtpijp legt.

Spierpijn
Het gebruiken van spieren die niet gewend zijn aan inspanning wordt een nachtmerrie, met pijn die dagen kan duren.

Als delen van je lichaam ook verdoofd zijn, zou het een goed idee zijn om je arts te bezoeken voor een controle.

Haaruitval
Dit kan het gevolg zijn van een droge hoofdhuid of de metabolische veranderingen die verband houden met een schildklierstoornis.

Het is normaal om ’s ochtends een paar haren op je kussen te vinden of een paar strengen te verliezen tijdens het douchen of borstelen, maar het verlies van een hele bos alleen door het aanraken van je hoofd is niet normaal.

Dit soort haaruitval beperkt zich niet tot de hoofdhuid, maar de wenkbrauwen zijn ook vatbaar. Groei vertraagt voor het haar op de benen, onder de oksels en bij de geslachtsdelen. Als het groeit, is het erg dun en broos.

https://www.youtube.com/watch?v=V1wyIL47a_g

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Dit zijn de keiharde cijfers.. Wist jij hoeveel suiker er in het pakje drinken van jouw (klein)kind zit?!
Next Artsen: Stop onmiddellijk met Het Voeden van HotDogs aan uw kinderen!

You might also like

Natuurlijk genezen

Hoe blauw licht van je smartphone hersenen en lichaam kan beïnvloeden

Het kan zijn dat je dit niet weet, maar je smartphone straalt een blauw licht uit dat je in staat stelt zelfs op de meest heldere momenten van de dag

Natuurlijk genezen

We moeten de griepprik afschaffen. Huisarts onthult in dit ijzersterke opiniestuk waarom

Luister naar dit artikel Van de griepprik is niet bewezen wat het effect ervan is. Daarom moeten we ermee stoppen, zegt huisarts Hans van der Linde in Trouw. Steun Naturotheek: Alleen

Natuurlijk genezen

Voedingstips bij wagenziekte

Luister naar dit artikel Wist je dat wagenziekte, net zoals zee- of luchtziekte een vorm is van bewegingsziekte? Wist je ook dat niet enkel aanpassingen in de rijstijl dit onaangenaam