3 manieren waarop Mullein uw immuunsysteem versterkt tegen luchtweginfecties, allergieën en astma en oorinfecties

3 manieren waarop Mullein uw immuunsysteem versterkt tegen luchtweginfecties, allergieën en astma en oorinfecties

Luister naar dit artikel

Om me voor te bereiden op het komende koude- en virusseizoen, ben ik deze herfst op zoek geweest naar kruidenmanieren om het immuunsysteem van mijn familie te stimuleren, wat ons tweede allergie- en koudeseizoen is. De kinderen zijn weer een maand naar school en niet alleen Covid circuleert, maar ook keelontsteking, RSV, een maagvirus en verkoudheid. Een van de geneeskrachtige bloemen die ik ben gaan bewonderen is Mullein, die in de Verenigde Staten bloeit. In het buitenland staat het bekend als Candlewick, Candle Flower of Orange Mullein. Het is een naar honing geurende, hoge bloem met gele rozetten. Deze biënnale is niet alleen een natuurlijk alternatief voor toiletpapier (leuk om te weten voor noodgevallen), maar heeft ook geneeskrachtige eigenschappen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wat maakt Mullein nuttig? Mullein bevat polyfenolen – micronutriënten die van nature in planten voorkomen. Volgens WebMD: “(Polyfenolen) worden beschouwd als ‘essentiële levensbehoeften’ vanwege hun potentieel om uw risico op chronische ziekten te verminderen.”Mullein helpt bij het reinigen van uw bloedbaan van vrije radicalen, en Dr. Lynne Eldridge legt dat uit:

“Vrije radicalen zijn zeer reactieve en onstabiele moleculen die van nature in het lichaam worden geproduceerd als bijproduct van het metabolisme (oxidatie), of door blootstelling aan gifstoffen in de omgeving zoals tabaksrook en ultraviolet licht. Vrije radicalen hebben een levensduur van slechts een fractie van een seconde, maar kunnen in die tijd DNA beschadigen, met soms mutaties tot gevolg die tot kanker kunnen leiden.”

Als Mullein schade aan DNA kan genezen of stoppen, dan is het iets om in de buurt te hebben. Hoewel er talloze voordelen zijn voor Mullein die verder gaan dan wat in dit artikel wordt behandeld, zal ik me concentreren op de voordelen voor het ademhalingssysteem van het lichaam.

Luchtweginfecties bestrijden

Mullein helpt bij het verminderen van keelpijn en hoesten die gepaard gaan met ziekten zoals bronchitis, griep en verkoudheid. Mullein werkt als een slijmoplossend middel en dwingt het lichaam om slijm en bacteriën te verwijderen die de longen kunnen belemmeren of zwelling (ontsteking) kunnen veroorzaken. Door Mulleinthee te drinken (hieronder vermeld), creëren de polyfenolverbindingen een onwelkome omgeving voor bacteriën, wat helpt om sneller te herstellen van een infectie en het stimuleert het immuunsysteem.

Behandel allergieën en astma

De functie van het immuunsysteem is om het lichaam te beschermen tegen bacteriën en virussen; het beschermt het lichaam echter tegen schadelijke stoffen die onze allergieën veroorzaken, bijv. stof, pollen, rook, huidschilfers van dieren, enz. Omdat Mullein ontstekingsremmend is en anti-allergene eigenschappen heeft, kan het de congestie en ontsteking die daarmee gepaard gaan verminderen. Kelly Krumrin van myasthmateam.com stelt dat “allergisch astma het meest voorkomende type astma is, dat ongeveer 60 procent van de astmagevallen in de Verenigde Staten omvat.” De ernst van de allergie verhoogt vaak de ernst van een astma-aanval. Het drinken van Mulleinthee of stomen met mullein-extract van etherische olie kan sommige symptomen helpen verlichten voor mensen die last hebben van seizoensgebonden allergieën. Bovendien kan het de ontsteking verminderen die een astma-aanval veroorzaakt, vooral wanneer normaal ademhalen moeilijk wordt als iemand in paniek raakt, wat ertoe kan leiden dat iemand flauwvalt.

Gemakkelijk oorontstekingen oplossen

Middenoorontstekingen plagen onze jeugd elk jaar. Ze komen voor wanneer de pus zich ophoopt in de holte achter het trommelvlies. De meeste infecties verdwijnen vanzelf binnen een paar dagen; in sommige gevallen is echter medische interventie nodig om de bacteriën te doden. Mullein-thee en etherische olie zijn effectieve remedies die helpen om de ontsteking in en de pijn op de buis van Eustachius te verminderen.

Mullein kruidenthee

Mullein-thee werkt als een decongestivum. Het maakt slijm in de sinusholte los en kalmeert mensen met een zere keel. Sommigen gorgelen zelfs met de thee om de pijn die gepaard gaat met een zere keel te verlichten. Deze thee kan tijdens het allergieseizoen elke dag worden geconsumeerd en kan astma-aanvallen helpen voorkomen.

Opmerking: zoals bij alle medicijnen, moet u uw arts raadplegen om er zeker van te zijn dat geen van de ingrediënten een wisselwerking heeft met iets dat ze hebben voorgeschreven. Kruiden kunnen reacties hebben met voorgeschreven medicijnen.

Hoewel dit artikel niet ingaat op de andere voordelen van Mullein, heeft het ook helende eigenschappen voor huidaandoeningen en darmklachten.

Bij het blenden van thee is het belangrijk om de bladeren van de Mulleinplant te plukken zodra de bloemen beginnen te verschijnen. Droog de bladeren in de zon tot ze knapperig zijn (dit duurt meestal een paar dagen). Plet vervolgens de bladeren en bewaar. Een eenvoudige Mulleinthee kan worden gemaakt door slechts 1 eetlepel Mulleinbladeren, 8-oz heet water en honing toe te voegen. Het onderstaande recept (een afgeleide van deze) voegt extra kruiden toe om luchtweginfecties, allergieën en astma en oorinfecties te bestrijden. Mijn familie gebruikt de biologische kruiden die bij Frontier te vinden zijn.

Ingrediënten:

1 tl gedroogde Mulleinbladeren
1 ½ theelepel Elecampane wortel
1 tl heemstwortel
½ tl calendula bloemen
½ theelepel echinacea
½ tl kamillebloemen
¼ tl schisandrabessen
¼ tl gemberwortel
1 tl rauwe, lokale honing

Instructies:

Meng de theeblaadjes goed, plaats de bladeren in een thee-ei en laat het ongeveer zeven minuten trekken. Gebruik geen kokend water in de thee omdat dit de heilzame polyfenolverbindingen zal belemmeren. Deze thee kan een paar dagen in de koelkast worden bewaard en kan ook als ijsthee worden geconsumeerd.

Met het griepseizoen voor de deur, is dit het moment om je immuunsysteem te versterken en Mullein is een prachtig kruid dat meerdere doelen dient. Als kruidengeneeskunde nieuw voor u is, is Mullein een uitstekend kruid om over te leren.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Sta op en strek je uit! Te veel zitten kan het risico van een vrouw op borstkanker verdubbelen
Next Het aspirine-alternatief waar uw arts u nooit over heeft verteld

You might also like

Natuurlijk genezen

Salie, één van de meest geneeskrachtige planten op de planeet

Luister naar dit artikel Salie is een van de grotere geneeskrachtige planten van onze planeet. De Latijnse naam – Salvia officinalis – komt van het woord salvare , wat betekent

Gezonde Recepten

Darmgenezende knoflook Asperges Broccoli Soep – Recept

Luister naar dit artikel Laad op met antioxidanten met deze eenvoudige en kalmerende soep, boordevol levendige groene groenten en collageenrijke bottenbouillon. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift

Natuurlijk genezen

8 voedingsmiddelen om te eten voor gezondere ogen

Luister naar dit artikel De wereld waarnemen in kleuren, vormen en beweging is een geschenk dat als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Tot de dag waarop iemands visie begint te vertroebelen, de