3 voordelen van het gebruik van rozenbottels om het immuunsysteem te stimuleren

3 voordelen van het gebruik van rozenbottels om het immuunsysteem te stimuleren

Luister naar dit artikel

Hoewel er geen remedie bestaat voor verkoudheid, zijn er enkele immuunversterkende planten die de duur en ernst van verkoudheid kunnen verminderen, en een daarvan kan gewoon uit de achtertuin komen – rozenbottels. Zij zijn de bes aan de rozenstruiken. Rozebottels ontwikkelen zich net onder de bloem en bevatten de zaden van de roos. Ze kunnen in de herfst worden geoogst wanneer de rozenbottels een oranjerode kleur krijgen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Rozenbottels zijn eenvoudig te oogsten – trek ze gewoon van hun takken; draag echter handschoenen om handen en armen te beschermen tegen hun doornen. Eenmaal geplukt, wast u de rozenbottels, snijdt u de uiteinden af ​​met een scherp mes en verwijdert u de zaadjes. De zaden bevatten kleine haartjes die moeten worden verwijderd voordat ze worden ingenomen, anders irriteren ze het maagslijmvlies. Plet de rozenbottels en gebruik ze direct of leg ze 5 tot 7 dagen op een warme plaats om ze te laten drogen.

Rijk aan vitamine C en fenolische en flavonoïde antioxidanten

Rauwe rozenbottels bevatten grote hoeveelheden vitamine C, maar gedroogde rozenbottels verliezen een deel van hun vitamine C-gehalte. Rozenbottels bevatten een hoog gehalte aan fenolische en flavonoïde antioxidanten. Flavonoïden kunnen niet in het menselijk lichaam worden aangemaakt; ze moeten worden geconsumeerd. Dr. David Nieman beveelt tussen 400-500 mg flavonoïden per dag aan, maar de gemiddelde persoon neemt slechts 50 mg in. De gemiddelde mens heeft een tekort. De voordelen van een hoge inname van flavonoïden zijn de volgende:

Bestrijdt ontstekingen
Voorkomt hart- en vaatziekten
Vermindert het risico op verkoudheid en chronische ziekten
Zorgt voor een gezond gewicht
Minder kans op dementie
Bestrijdt oxidatieve stress
Helpt bij spierherstel
Verbetert het darmmicrobioom en het immuunsysteem

In 2018 voerde Dr. Kaj Winther een onderzoek uit bij 120 mensen. “Tijdens de zes wintermaanden in Denemarken rapporteerden de vrijwilligers hun gevallen van verkoudheid. Ze rapporteerden ook de duur en de symptomen als ze verkouden waren. De onderzoekers ontdekten dat van de 107 vrijwilligers die het onderzoek voltooiden, 21 van de 58 mensen in de placebogroep verkouden waren. Dat is ruim 53 procent van de groep. In dezelfde periode werden slechts 24 van de 54 mensen in de rozenbottelgroep verkouden. Dat is 43,6 procent vergeleken met de 53,4 procent in de placebogroep.” (Rozenbottels verminderen verkoudheid en de ernst van verkoudheid – Journal of Plant Medicines) Case Adams, PHD, ontdekte dat de groep met rozenbottels mildere symptomen had, d.w.z. minder hoofdpijn, spierstijfheid en vermoeidheid.

Behandelt symptomen van artritis

Zoals hierboven vermeld, is de vitamine C in rozenbottels een krachtige antioxidant die cellen helpt om vrije radicalen te verwijderen en zo het immuunsysteem van het lichaam te versterken; maar daarnaast zijn rozenbottels gebruikt “om reumatoïde artritis, koorts, diarree, maagklachten en infecties te behandelen.” (Gebruik van rozenbottels, bijwerkingen en waarschuwingen)

Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat rozenbottels helpen bij de behandeling van symptomen van artrose en reumatoïde artritis. “In 2005 meldde het Scandinavian Journal of Rheumatology dat 5 gram rozenbottelsuppletie de pijn bij artrose en de behoefte aan pijnstillers beter verminderde dan een placebo. En toen ontdekte Phytomedicine in 2010 dat ze de fysieke functie verbeterden bij mensen die lijden aan reumatoïde artritis. Hierdoor is de supplementenmarkt overspoeld met tabletten die beweren dat ze helpen de pijn veroorzaakt door artritis te verlichten; zoals hierboven vermeld, verliezen rozenbottels echter hun potentie wanneer ze gedroogd zijn.Een manier om ervoor te zorgen dat het voordeel wordt bereikt, is door rozenbottelsiroop te maken.

Vermindert de symptomen van gastro-intestinale stoornissen

Rozebottels zijn gebruikt om gastro-intestinale problemen te behandelen. “Volgens een beoordeling uit 2017 van de Universiteit van Zaragoza in Spanje lijken rozenbottels de samentrekking van de darmspieren te vertragen.”  Er is echter ook informatie die stelt dat het nemen van te veel rozenbottels kan leiden tot diarree. De pectine en fruitzuren zijn een diureticum en mild laxeermiddel. Degenen die lijden van zweren, kunnen baat hebben bij het nemen van rozenbottels omdat het de pH-balans in de maag verandert – en zo een onherbergzame omgeving biedt voor Helicobacter pylori (H. pylori), die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van maagzweren.

Rozenbottel en hibiscus thee

Hoewel het gemakkelijk is om een ​​kopje eenvoudige rozenbottelthee te zetten, voegt het mengen met hibiscus een extra vleugje heilzame flavonoïden en andere antioxidanten toe. Het heeft een verkwikkende smaak en het is een aangename roze kleur.

Deze thee kan helpen om je immuunsysteem te ondersteunen, de gezondheid van het hart te verbeteren en kankersymptomen te behandelen.

Ingrediënten:

1 tl gedroogde rozenbottels

1 tl gedroogde hibiscus

Lokale honing

Instructies:

Breng vers water aan de kook en giet het over de gedroogde rozenbottels en hibiscus. Laat de bloemen 10 minuten in de vloeistof trekken en voeg dan voor een extra voordeel lokale honing toe.

Bronnen:  Ready Nutrition

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Van Shiitake-paddenstoelen is bewezen dat ze ten goede komen bij het behandelen en voorkomen van tientallen ziekten
Next Nieuwe wetenschappelijke recensie prijst verbazingwekkende antivirale capaciteiten van kimchi

You might also like

Natuurlijk genezen

Het eten van appels en ander voedsel dat rijk is aan flavonoïden verlaagt het risico op kanker en hartaandoeningen, constateren onderzoekers

Luister naar dit artikel Appels zijn voedzaam fruit. Een oud gezegde suggereert zelfs dat het eten van een appel per dag de dokter weghoudt. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks

Natuurlijk genezen

5 manieren om vette lever te bestrijden

Luister naar dit artikel Van silymarin tot je dagelijkse kopje koffie, hier zijn vijf natuurlijke therapieën die je kunt overwegen om je te beschermen tegen niet-alcoholische leververvetting en andere vormen

Natuurlijk genezen

9 Natuurlijke manieren om je tanden te bleken die perfect werken.

Luister naar dit artikel Je hebt vast gemerkt dat de meeste rokers en koffie drinkers, alcoholisten en mensen die niet regelmatig naar de tandarts gaan gelige tanden hebben. Dat komt