*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


5 vreemde signalen dat je last hebt van een vitaminetekort
maart 27, 2016 7627 Views

5 vreemde signalen dat je last hebt van een vitaminetekort

Je eet elke dag netjes fruit en groente, maar hoe weet je nu of je echt voldoende vitamines binnenkrijgt? Je lichaam geeft dat niet heel duidelijk aan. Toch zijn er enkele kleine signalen waar je op kunt letten.

1. Kleine barstjes in je mondhoeken
Dit kan duiden op een tekort aan ijzer, zink en vitamine B. Dat los je op door meer zalm, kip, pinda’s en peulvruchten te eten.

2. Haaruitval en een rode huiduitslag
Mogelijk krijg je te weinig vitamine B7 binnen. Dit zit onder meer in avocado, champignons, frambozen en bloemkool.

3. Rode of witte bultjes op je wangen, armen of billen
Heb je hier last van dan zou je wat meer essentiële vetzuren en vitamine A en D moeten eten. Zalm en noten helpen je aan meer vetzuren. Bladgroenten, wortels en paprika’s kunnen zorgen voor meer vitamine A. Meer vitamine D nodig? Doe eens een terrasje in de zon.

4. Tintelende of doof aanvoelende handen en voeten
Dit suggereert een tekort aan vitamine B, zoals foliumzuren, B6 en B12. Eet meer spinazie, rode bieten en asperges en je tekort is zo opgelost.

5. Spierkramp in je tenen, kuiten of benen
Dit duidt op een tekort aan magnesium, calcium en kalium. Het komt vooral voor bij fanatieke sporters en is te vermijden door meer bananen, noten, appels en broccoli te eten.

Bron

Previous Sushi vanavond? Wie Japans eet, leeft langer
Next Lente op je bord! Deze groenten smaken nu het beste

You might also like

Algemeen

Mensen die graag alleen zijn, hebben deze speciale persoonlijkheidskenmerken

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Je kent waarschijnlijk wel iemand die graag alleen is. Of misschien ben jij het die de voorkeur geeft

Algemeen

E-sigaret veroorzaakt longkanker bij muizen

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Een alarmerende studie toont aan dat e-sigaretten die nicotine bevatten longkanker veroorzaken bij muizen. Volgens de onderzoekers van

Algemeen

We stoppen ermee…

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Sinds ons ontstaan in 2016 hebben we enthousiast gewerkt aan Naturotheek. Onze bezoekersaantallen groeiden gestaag en net als

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply