*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


6 x voeding die ontstekingen veroorzaakt

6 x voeding die ontstekingen veroorzaakt

Ontstekingen in je lichaam, dat klinkt negatief en dat is het meestal ook.

Een ontsteking is een reactie van je lichaam op beschadigingen of prikkels van buitenaf. Die prikkels kunnen veroorzaakt worden door bacteriën, virussen of schimmels, maar ook door irriterende stoffen, hitte of straling. Een ontsteking kan ook in je lichaam zelf ontstaan, denk bijvoorbeeld aan reuma.

Door een ontsteking probeert je lichaam zich te herstellen van die beschadigingen of prikkels. Als je lichaam er niet helemaal in slaagt om te herstellen, kan je last krijgen van chronische ontstekingen. Soms zonder dat je er veel van merkt. Chronische ontstekingen zijn op den duur schadelijk voor je lichaam en worden gelinkt aan een verhoogd risico op allerlei ziekten.

Voeding en ontstekingen in je lichaam

Op sommige dingen heb je natuurlijk weinig invloed. Maar je hebt wel invloed op wat je eet. En dat heeft een groot effect op ontstekingen in je lichaam. Deze zes voedingsmiddelen hebben een negatieve invloed op ontstekingen.

1. Suiker

Maisstroop en suiker zijn de twee meest gebruikte vormen van suiker in voeding. Suiker bestaat voor 50% uit glucose en voor 50% uit fructose (fruitsuikers). Maisstroop bestaat uit 55% fructose en 45% uit glucose. Normale hoeveelheden fruitsuikers uit fruit en groenten leveren in principe geen problemen op, maar fructose uit toegevoegde suiker doen dat wel.

Fructose vind je in heel veel voedingsmiddelen terug. Ook in voeding waar je het niet direct zou verwachten. O.a. in frisdranken, fruitdranken, ontbijtkoek, cornflakes, snoep, koek, soepen, sauzen, enz. Je herkent het op het etiket onder namen als fructose-glucosestroop, maisstroop, HFCS.

Volgens onderzoek leidt een voedingspatroon met veel fructose tot ontstekingen in het lichaam en kan het op den duur tot allerlei ziekten leiden zoals obesitas, lever- en nierziekten en insuline resistentie.

2. Bewerkte koolhydraten

Koolhydraten hebben een slechte naam. Maar het zijn vooral de bewerkte koolhydraten die een probleem vormen.

Met onbewerkte koolhydraten zoals heel fruit, groenten, zaden en volkorengranen krijg je tegelijk ook veel vezels binnen. Deze vezels zorgen voor een vertraagd vrijkomen van energie en daardoor minder grote pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel en een betere vertering in de darmen. Bij bewerkte koolhydraten zijn de vezels verwijderd. Denk aan producten van wit meel, pasta, koekjes, enz. Als je deze eet, schiet je suikerspiegel omhoog.

Bewerkte koolhydraten scoren hogerop de glycemische index (GI) en voeding met een hoge glycemische index gaan volgens dit onderzoek eerder dood aan ziekten die met ontstekingen te maken hebben zoals COPD.

3. Plantaardige olie

Plantaardige olie is echt niet zo gezond als vaak wordt gedacht. Met koudgeperste oliesoorten en kokosolie is weinig mis, maar industrieel gemaakte plantaardige oliën en olie gemaakt van zaden zijn niet zo gezond als veel mensen denken. Dit geldt bijvoorbeeld voor geraffineerde maisolie, zonnebloemolie, raapzaadolie, pinda- en sesamolie.

Door de bewerking van deze oliesoorten met chemicaliën, verandert de structuur van deze meervoudig onverzadigde vetzuren waardoor ze veel omega-6 bevatten en ontstekingen in het lichaam veroorzaken. Omega-6 vetzuren krijg je met een Westers dieet al voldoende binnen. Je zou juist meer omega-3 moeten binnenkrijgen. Deze gaan ontstekingen tegen.

4. Transvetten

Transvetten behoren tot de ongezondste vetten en zijn dus nog ongezonder dan verzadigd vet. Transvetten zijn onverzadigde vetzuren die door een chemisch proces gedeeltelijk gehard worden. Transvet komt ook van nature voor in voedingsmiddelen als vlees, melk en melkproducten, maar het zijn juist de kunstmatige transvetten die slecht voor lichaam zijn.

Transvetten verlagen het goede cholesterol en veroorzaken beschadigingen en ontstekingen van de cellen in de wand van de bloedvaten.

5. Bewerkt vlees

Niet het vlees zelf, maar het feit dat het bewerkt is, maar het ongezond. Het regelmatig eten van bewerkt vlees wordt in verband gebracht met verschillende ziekten zoals hart- en vaakziekten, diabetes en darmkanker.

Bewerkte vleessoorten zijn bijvoorbeeld worst, ham, bacon, gerookt vlees en hamburgers. Deze vleessoorten bevatten meer AGEs (Advanced Glycation End products). AGEs worden veroorzaakt door verhitting van het vlees. Van deze AGEs is bekend dat ze ontstekingen veroorzaken en tot ziekten leiden.

6. Alcohol

Matig gebruik van alcohol heeft een paar voordelen voor de gezondheid. Te veel alcohol is schadelijk voor het lichaam. Ontstekingen in het lichaam worden gemeten door het CRP (C-reactieve proteïn) te meten. Volgens dit onderzoek is het CRP verhoogd na alcoholgebruik.

Om problemen met alcohol te voorkomen zouden mannen niet meer dan twee alcoholische drankjes en vrouwen niet meer dan één alcoholisch drankje per dag moeten nemen.

Soms lijkt het wel of je bijna niks meer kan eten, zonder dat het slecht is voor je gezondheid. Maar het komt vaak op hetzelfde neer. Eet minder gezonde producten met mate en kies zo veel mogelijk onbewerkte producten.

Bron

Previous Alweer last van verkoudheid door de herfst? Dit zijn 4 goedkope wondermiddeltjes!
Next Dit onbekende simpele trucje werkt veel beter tegen artritis, ischias en rugpijn dan pillen

You might also like

Natuurlijk genezen

Constipatie is niet gemakkelijk om mee te leven. Hier zijn 6 huismiddeltjes die zullen helpen

Niemand praat graag over badkamerproblemen, maar we hebben ze allemaal van tijd tot tijd. Vooral constipatie kan erg ongemakkelijk zijn (en in ernstige gevallen gevaarlijk.) Als je problemen hebt om

Natuurlijk genezen

Eten om depressie te verslaan: voedingsmiddelen die uw darmgezondheid verbeteren, verbeteren ook uw geestelijke gezondheid

Omdat de percentages van depressie wereldwijd lijken te stijgen, heeft de wetenschap naar antwoorden gezocht die verder gaan dan alleen het voorschrijven van meer op medicijnen gebaseerde ‘stemmingsverbeteraars’. En het

Natuurlijk genezen

Maakt kurkuma je tanden witter?

Onlangs lazen wij dat je van poetsen met kurkuma wittere tanden krijgt. Nu houden wij wel van een test en is een stralende glimlach natuurlijk nooit weg. We pakten dus snel