*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Dit zijn de 7 allerbeste sapjes om de veroudering te vertragen

Dit zijn de 7 allerbeste sapjes om de veroudering te vertragen

Ouder worden is iets wat de meeste mensen niet erg leuk vinden. Iedereen wilt het liefst een jonge huid behouden maar uiteindelijk is ouder worden natuurlijk iets heel erg moois wat we moeten accepteren. Maar om er fit en jong uit te blijven zien zijn er wel verschillende sapjes die enorm goed zijn voor de huid. Deze sapjes zitten vol vitamines en mineralen en ook nog eens lekker! Wij hebben onze 7 favoriete sapjes voor jou op een rij gezet.

1. Tomatensap

Tomatensap is in het bijzonder rijk aan een speciale antioxidant: lycopeen.

Deze carotenoïde en fytochemisch pigment is een expert in het tegengaan van vrije radicalen (moleculen of ijzers die gezonde lichaamscellen kunnen beschadigen, je immuunsysteem kunnen aanvallen en het verouderingsproces kunnen versnellen).

Lycopeen helpt om je huid steviger en strakker te maken, aangezien het de effecten van collagenase beperkt. Dit is een soort enzym dat langzaamaan het collageen in je huid afbreekt.

2. Sap van boerenkool

Boerenkoolsap is een klassieker als het gaat om het vertragen van het verouderingsproces.

Boerenkoolbladeren zijn rijk aan vitamine K, een voedingsstof die erg behulpzaam is om hartziekten en osteoporose te voorkomen.

Daarnaast mogen we niet vergeten dat boerenkool ook een hoop andere voedingsstoffen bevat, zoals:

Mineralen (mangaan, koper, calcium, kalium, ijzer, magnesium)
Vitamines (B1, B2, B6, E)
Vezels
Omega 3-vetzuren

3. Auberginesap of -water

We hebben al vaker aangegeven dat aubergine een van de beste groenten is die je maar kunt eten.

Een geweldige manier om van alle voordelen die deze groente biedt te profiteren, is door de aubergine te koken en vervolgens het water waarin je de groente hebt gekookt op te drinken.

Sommigen snijden de groente in kleinere stukjes en doen het dan samen met een paar stukjes appel in de blender om er een sapje van te maken. Hierdoor zal de smaak een stuk aangenamer worden.

Eet aubergine hoe je dit zelf het lekkerst vindt, zolang je het maar eet. Deze groente is namelijk een van de meest antioxidantrijke groenten die er bestaan.

4. Blauwedruivensap om veroudering tegen te gaan

Druiven, het schilletje en de pitten, worden al jarenlang gebruikt voor allerlei verschillende zuiverende producten.

Het geheim zit verborgen in het resveratrol dat druiven bevatten. Dit is een soort antioxidant die ook gevonden kan worden in bramen, blauwe bessen en aalbessen. Het kan een groot verschil maken in de strijd om de effecten van veroudering tegen te gaan.

Het beste moment om van blauwe druiven te profiteren, is wanneer ze in het seizoen zijn.

Voordat je sapjes uit een pakje of flesje gaat kopen, kun je beter eens proberen om thuis zelf aan de slag te gaan met je blender. Zorg er wanneer je dit doet voor dat je de hele druif gebruikt, met schilletje en pitjes en al!

5. Granaatappelsap: het is geweldig!

Een van de beste vruchten om in huis te hebben wanneer het in seizoen is, is de granaatappel.

Deze vrucht zal je helpen om het gehalte slecht cholesterol in je bloed te verlagen, is behulpzaam om bacteriën in je blaas en nieren tegen te gaan en biedt een hoop voordelen om rimpels tegen te gaan.

Granaatappel helpt je lichaam om meer urolitine A aan te maken. Dit is een molecule die bekend staat om zijn vermogen om mitochondria te regenereren en dus elke cel in je lichaam te beschermen.

Zorg er dus voor dat je er eentje meeneemt wanneer je ze ziet liggen in de supermarkt.

6. Watermeloen

Ondanks de populaire aanname dat watermeloen alleen maar uit water en suiker bestaat, voorziet het je lichaam daarna eigenlijk ook van een grote hoeveelheid vitamines, mineralen en antioxidanten.

Watermeloen is geweldig om je lichaam gehydrateerd te houden, een voordeel waar vooral je huid erg dol op is.

Vergeet daarnaast niet dat watermeloen zeer rijk is aan vitamine A, een zeer belangrijke voedingsstof om je huid te vernieuwen en deze vochtig te houden en droogheid en rimpelvorming tegen te gaan.

7. Kiwisap

Wij raden de gele kiwi’s aan. Door deze samen met wat stukjes appel en een beetje citroensap in de blender te doen, zul je een geweldig sap krijgen om veroudering tegen te gaan.

De antioxidanten die kiwi’s bevatten, helpen om je huid steviger te maken en de vorming van expressielijntjes te vertragen.

Gele kiwi’s bevatten aanzienlijk hoge gehaltes vitamine C en E. Deze vitamines kunnen helpen om de schade van vrije radicalen tegen te gaan.

Welk sap probeer jij vandaag? Onthoud dat het het beste is om je eigen sapjes te maken en als het mogelijk is geen zoetstoffen toe te voegen.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Dit bad trekt gifstoffen uit het lichaam, verbetert de spier-en zenuwfunctie, vermindert ontsteking en verbetert de doorbloeding
Next Met DEZE tip hoef je niet meer rond te lopen met tandpijn!

About author

You might also like