*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


7 verrassende toepassingen van toverhazelaar voor je huid
juli 6, 2019 2025 Views

7 verrassende toepassingen van toverhazelaar voor je huid

Toverhazelaar is gemaakt van de schors, takjes en bladeren van de hazelnoot. Volgens Encyclopedia.com maakten Noord-Amerikaanse Indianen poultices van de schors van deze plant om huidaandoeningen te helpen behandelen.

Tegenwoordig blijven mensen toverhazelaar gebruiken om verschillende huidproblemen te behandelen. Naarmate het medicijn is gevorderd, zijn er nieuwe medicijnen op de markt gekomen, maar soms zijn de beproefde methoden niet te verslaan.

Bekijk de 7 verrassende manieren waarop u toverhazelaar gebruikt om uw huidproblemen te behandelen.

1. Luieruitslag. Volgens de Mayo Clinic is toverhazelaar nuttig bij de behandeling van luieruitslag. HomeRemediesWeb raadt aan om een ​​verdunde toverhazelaaroplossing te gebruiken die is gemaakt van gelijke delen water en toverhazelaar om de uitslag te deprimeren, omdat toverhazelaar zo sterk is.

2. Aambeien. Toverhazelaar verlicht de jeuk en verbranding op de huid en lijkt rustgevende eigenschappen te hebben. WebMD deelt dat degenen die last hebben van aambeien hulp kunnen vinden door na de stoelgang toverhazelaar op een gaasje op de aambeien aan te brengen. Het is veilig genoeg, het kan tot zes keer per dag worden toegepast.

3. Acne. Acne is eigenlijk gewoon een infectie onder de huid, en toverhazelaar heeft antibacteriële eigenschappen. Dr. Ax beveelt aan om toverhazelaar direct met een watje op de puisten te deppen of te combineren met tea tree olie, kokosolie of appelciderazijn voor extra bacteriënbestrijdende eigenschappen.

4. Psoriasis. De kalmerende stof in toverhazelaar maakt het geweldig voor het behandelen van allerlei huidproblemen. Probeer een gel te maken met 50% toverhazelaar, 20% aloë vera, 20% glycerine en 10% arganolie. My Awesome Beauty zegt dat het de roodheid en ontsteking van de huid helpt verminderen.

5. Treurig eczeem. FabHOW? vertelt hoe toverhazelaar en groene klei samen helpen de blaren uit te drogen die gevormd zijn door treurig eczeem. Maak een masker voor het gebied door toverhazelaar en groene klei te combineren tot een pasta. Breng het op het eczeem aan en laat het volledig drogen voordat u het schoonmaakt.

6. Spataderen. Spataderen zijn niet alleen onooglijk, ze zijn pijnlijk. BT4H heeft een recept voor een lotion van toverhazelaar om de ontsteking en het ongemak uit spataderen te helpen wegnemen. In een blender plaats je 3 eetlepels toverhazelaar, 3 eetlepels appelciderazijn, 1/2 kop aloë vera-gel (1/4 kop aloë vera sap) en 1/2 kop gesmolten shea boter. Meng het gedurende minimaal 30 seconden tot de lotion glad is. Als het een beetje vloeibaar is, voeg dan wat extra sheaboter toe. Koel de lotion minstens 20 minuten in vóór gebruik. BT4H zegt dat je de lotion één tot twee keer per dag kunt gebruiken voor verlichting.

7. Jeukende hoofdhuid. Als je last hebt van een jeukende hoofdhuid, raadt Dr. Ax aan om verschillende druppels toverhazelaar aan je shampoo toe te voegen. Als je helemaal natuurlijk wilt gaan, kun je zelfs je eigen shampoo maken door “kokosolie, arganolie, toverhazelaar en andere reinigende etherische oliën zoals citroen- of sinaasappelolie” te combineren.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Voelt u pijn in uw pols of gevoelloosheid in uw vingers? Dit is wat je moet weten
Next Ze wrijft twee keer per week baking soda op haar voeten. Het resultaat is verbluffend

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Vaak last van een opgeblazen gevoel? Niet meer met deze foods!

je kent het vast wel; sta je ’s morgens op, loop je naar de spiegel en ziet je buik eruit als je al 6 maanden zwanger bent. Gisteren was er

Natuurlijk genezen

Met DEZE tip kom je gemakkelijk van je striae probleem af!

Ontzettend veel mensen hebben last van striae. Niks om je voor te schamen,maar toch kan je er onzeker van worden en is het fijner als het probleem verholpen kan worden.

Natuurlijk genezen

7+ huismiddeltjes die zullen helpen om tandvleesaandoeningen te behandelen

Het rode, gezwollen tandvlees van tandvleesontsteking kan je het leven behoorlijk ellendig maken. Vaak bloedt het tandvlees gemakkelijk terwijl het wordt geborsteld. Flossen kan zelfs ongemak en bloeding veroorzaken. Over