8 Gezonde voedingsmiddelen die eigenlijk slecht zijn voor je gezondheid.

8 Gezonde voedingsmiddelen die eigenlijk slecht zijn voor je gezondheid.

Luister naar dit artikel

De laatste jaren heb je waarschijnlijk veel artikelen gelezen over gezonde voeding. In deze artikelen staat voornamelijk welke voedingsmiddelen je moet eten en welke niet. Zelf heb je waarschijnlijk gekeken naar de E-nummers en wat er zoals in het product zit door het etiket te lezen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Als je die leest op bepaalde producten wordt je inderdaad niet blij en wil je eigenlijk niks meer eten en alleen water drinken. Helaas is dat niet mogelijk, er zijn inderdaad gezonde opties en voeding die je goed laat voelen.

Het blijkt dat veel van de voedingsmiddelen die worden beschouwd als “gezond” helemaal niet gezond zijn. Lees verder gauw veder om erachter te komen over welke voedingsmiddelen wij het hebben.

1. Sushi
Sushi eten is erg bevredigend en fris en een product dat zeer gezond is… Helaas dit is niet waar. Sushi wordt meestal gemaakt van rijst en kleine vis of groenten, het zit dus vol koolhydraten. Het regelmatig eten van een California roll is vergelijkbaar als 4 sneetjes brood met kruidige tonijn en behoorlijk veel mayonaise. Het rijst dat wordt gebruikt voor sushi is niet organisch en bevat ongewenste chemicaliën waaronder arseen.

Als je erg van sushi houdt en je wilt het toch eten kan je proberen sushi met vervangingen te bestellen. Bijvoorbeeld bestel de sushi roll met komkommer en laat het rijst en de mayonaise weg. De salades toevoegen aan je sushi maaltijd is heerlijk en die zijn erg gezond bijvoorbeeld edamame. Probeer een aantal eiwitrijke hapjes en uiteindelijk kan je sushi eten en het is ook nog eens gezond voor je.

2. Kalkoen
Als je geen biologische kalkoen koopt is het heel gewoon dat je een flinke dosis arsenicum binnen krijgt. Het is moeilijk te geloven dat zoiets gevaarlijks wordt toegebracht bij pluimvee, dit wordt gedaan om parasitaire infecties te voorkomen. Veel pluimvee houders zijn gestopt met gebruik van de arseen drugs maar de Nationale federatie van kalkoenen heeft tijdens steekproeven nog veel kalkoenvlees ontdekt waar arsenicum in zit.

Het wordt vooral gebruikt in de zomermaanden Niet in alle kalkoenvlees zit arsenicum in de Europese Unie is het verboden. Als de dosis arsenicum te hoog is bij inname kan het kanker veroorzaken of zelfs dodelijk zijn. Bij langdurige inname kan men schade ondervinden aan lichaamsdelen zoals de huid, hart, bloedvaten, longen, voortplantingsorganen en immuunsysteem.

3. Vruchtensap
Helaas zijn fabrikanten niet altijd eerlijk over wat hun producten allemaal bevat. Zelfs de vruchtensappen die je kunt vinden in de supermarkten worden aangeduid als “100% puur” en “niet uit concentraat” maar helaas is dat niet helemaal waar.

De meeste sappen worden opgeslagen in reservoirs gedurende een jaar voordat het verpakt wordt gelijk nadat het geperst is. Door dit proces verdwijnt de meeste smaak van het sap en dus zijn de fabrikanten genoodzaakt om fruitsmaak van water en suiker te voegen. Kortom Vruchtensap bevat geen vezels en heeft een zeer hoog suikergehalte.

4. Gekweekte zalm
Zalm wordt ook beschouwd als superfood rijk aan gezonde eiwitten. Doordat het aangemerkt wordt als superfood is de vraag naar zalm hoog, het aanbod van wilde gevangen zalm neemt hierdoor aanzienlijk af. Om zalm alsnog aan te bieden wordt zalm nu gekweekt, ze voeden de gekweekte zal onder andere met bedorven vis en/of slechte kwaliteit visvoer.

Hierdoor krijg je vis vol met omega-6 vetzuren, die ontstekingen verhogen, bloedstollingen creëren, in plaats van zalm met de gewenste omega-3 vetzuren. Alsof dit niet erg genoeg is wordt de zalm vaak roze geverfd met een chemische stof die op zijn beurt weer kankerverwekkend kan zijn. De beste optie voor uw gezondheid is om alleen wilde gevangen zalm te eten.

5. Amandel melk
Men eet om verschillende redenen hele rauwe amandelen. Ze zijn bijvoorbeeld een uitstekende bron van eiwitten, gezonde vetten en antioxidanten. Hierdoor denkt men dat het drinken van amandelmelk ook gezond is en dat het dezelfde voordelen biedt voor de gezondheid. Helaas is dit niet waar, vooral als je de commerciële varianten koopt.

Het percentage amandelen in amandelmelk is slechts 2%. Amandelmelk heeft weinig calorieën dit komt omdat het vrijwel alleen uit water en zoetstof bestaat en niet uit amandelen. Amandelmelk is niet slecht, het is alleen zonde dat je zoveel geld betaald voor iets wat feitelijk alleen bestaat uit water. Het beste is om zelf amandelmelk te maken of een handje amandelen te eten.

6. Soep in blik
Soep is een van de maaltijden die vaak genuttigd wordt tijdens een dieet om snel gewicht te verliezen of om op gewicht te blijven. Een kom soep zit vol met ingrediënten, vormt een aanvulling op veel maaltijden en wordt aangeboden tegen een redelijk lage prijs.

Een blik soep zit vol mono natrium glutamaat (MSG), een additief dat de smaak verbetert en de eetlust verhoogt. De bijwerkingen hiervan zijn hoofdpijn, gevoelloosheid, zweten, tintelingen of branden in het gezicht, hartkloppingen en misselijkheid. Het is daarom beter om je eigen soep te maken.

7. Vegetarische Soja Burger
Klinkt dit niet super gezond? Als je op het etiket leest zie je ook alleen maar soja-eiwit staan. Het blijkt hier helaas geen natuurlijke soja-eiwit te zijn maar genetisch gemodificeerde soja, dat vaak geteeld wordt in China en vervolgens verwerkt met hexaan.

Hexaan is een op petroleum gebaseerde neurotoxische oplosmiddel als bijproduct benzine raffinage, het is ook een gevaarlijke luchtverontreinigende stof . Kortom, er is niets over hexaan dat als verlossende kan worden beschouwd .

8. Granola
Als je een kom muesli voor het ontbijt vanmorgen had, ben je vast heel blij zijn met jezelf omdat je gezonde keuze hebt gemaakt. Helaas, muesli heeft een reputatie dat mensen geloven dat het altijd een gezond deel van een dieet is, dit is niet waar. Hoewel sommige muesli soorten veel belangrijke voedingsstoffen bevatten zijn er ook heel veel die teveel suiker hebben.

Gezien het feit dat we het woord “granola” associëren met gezond is bizar, vooral omdat een kom granola gemakkelijk 600 calorieën kan bevatten. Muesli kan een voedzaam deel van uw dieet zijn, of je probeert om je gezondheid te versterken of gewicht te verliezen. Als u muesli koopt, lees dan de etiketten en kijk naar het vet percentage en de calorieën. Zelf maken is natuurlijk een veel betere optie!

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Vind jij het schoonmaken van een blender ook zo’n rot klus? Met deze handige truc is hij weer schoon in een handomdraai!
Next Je hoeft slechts een paar kruiden door je tandpasta te doen voor DIT resultaat!

You might also like

Algemeen

Reken af met die vieze geurtjes in je schoenen! Dit is de oplossing

Luister naar dit artikel Misschien ken je het product maïzena wel, maar niet iedereen heeft het in huis. Echter vrij veel supermarkten hebben het wel. Het heeft vele toepassingsmogelijkheden dat

Algemeen

Haarverzorgingstips: Top 5 natuurlijke manieren voor geweldig haar: nooit meer Droog, beschadigd haar.

Luister naar dit artikel Om droog, broos haar te hydrateren, is er niets beters dan een plantaardige olie of boter. Ze dringen de haarvezel binnen en voeden het haar grondig.

Algemeen

6 Veroorzakers van kanker in huis die je ONMIDDELIJK MOET weggooien!

Luister naar dit artikel We geloven dat thuis het veiligste plekje is op aarde. Dit is echter niet waar, aangezien het talrijke gevaren verbergt zoals: nitrobenzeen, formaldehyde en methyleenchloride. Steun