*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


8 makkelijk-te-missen tekenen die je kunnen waarschuwen voor een bloedprop/trombose
december 1, 2016 11352 Views

8 makkelijk-te-missen tekenen die je kunnen waarschuwen voor een bloedprop/trombose

Een van de grootste mysteries op aarde blijft toch het menselijk lichaam. Te beginnen bij het feit dat je niet hoeft na te denken over ademen, maar dit automatisch doet. Ons hart klopt automatisch en het bloed wordt automatisch door het lichaam gepompt. Je lichaam geeft het pijnsignaal af wanneer er iets gebeurd en hersteld het dan (waar mogelijk is) gelijk.

Neem als voorbeeld je huid. Wanneer je je bezeerd, bijvoorbeeld door met een mes in je vinger te snijden, komt het lichaam meteen in actie. Allereerst komt het pijnsignaal, waarnaar het gaat bloeden.

Het bloed zorgt ervoor dat alle bacteriën en eventuele infecties zoveel mogelijk gelijk uit het lichaam worden gehaald. Maar het lichaam weet ook wanneer dit moet worden gestold, om niet uiteindelijk dood te bloeden. Het lichaam stolt het bloed en na een aantal dagen of weken blijft er alleen nog maar een litteken over.

Het is prachtig om te zien hoe je lichaam vanaf buiten werkt, maar het lichaam is nog interessanter vanuit binnen. Je lichaam is continue bezig met het verdedigen van jou gezondheid. Helaas maakt je lichaam soms ook foutjes.

Vaak zijn deze makkelijk op te lossen en niet gevaarlijk, maar soms is dat het wel. Neem het stollen van het bloed. Het is hartstikke goed dat je lichaam dit doet, wanneer jij jezelf verwondt. Maar het is kan gevaarlijke situaties opleveren wanneer je lichaam dit doet in een bloedvat in je been. Oftewel Trombose.

Trombose kan bijvoorbeeld optreden bij het vliegen. Dit kan niet alleen optreden in je been, maar ook in je armen, pelvis, longen of zelfs hersenen. Wanneer de bloedprop kapot klapt in je longen en het bloed naar je hart vloeit kan dit een hartstilstand teweeg brengen.

Ongeacht waar de bloedprop zich bevind, is het belangrijk om te weten welke symptomen op treden bij het hebben van een bloedprop. Om zo gevaarlijke situaties te voorkomen. 

Risico factoren

Er zijn een aantal risico factoren die de kans vergroten op een bloedprop. Om te beginnen worden zal ik deze risico factoren voor je benoemen;

– Obstipatie
– De pil
– Te lang op bed liggen of te lang zitten (daarom komt trombose vaak voor in het vliegtuig)
– Recente operaties
– Kanker
– Vanaf je 60e
– Autoritten of vluchten waarbij je langer zit dan 4 uur achter elkaar
– Zwangerschap
– Roken
– Mensen die een zwak hart hebben of die beperkte hartfuncties hebben
– Wanneer het een familiekwaal is

Wanneer een of meerdere van deze risicofactoren jou bekend voorkomen, is het verstandig om dit artikel door te lezen. Wij geven jou de symptomen aan van een bloedprop. Wanneer dit nou helemaal naar jou of naar je leven reflecteert raad ik je toch aan om door te lezen, want wie weet komt het nog een keer van pas.

Bloedprop in je hart

Het komt niet veel voor dat mensen een bloedprop in hun hart hebben zitten, maar er zijn wel enkele gevallen. Het is in ieder geval verstandig om te weten wat de symptomen zijn van een bloedprop in je hart.

Een bloedprop in je hart kan leiden tot een hartinfarct. Wanneer je een van deze symptomen hebt is het verstandig om zo spoedig mogelijk een dokter te raadplegen.

– Zweten
– Moeilijk ademen
– Pijn aan je borst
– Licht in je hoofd

Een bloedprop in je hersenen

Een bloedprop in je hersenen komt vaker voor dan een bloedprop in je hart, maar is nog steeds een niet veel voorkomend fenomeen. Een bloedprop in je hersenen kan komen door verwondingen aan het hoofd, maar de bloedprop kan zich ook elders in het lichaam hebben ontwikkeld. De symptomen van een bloedprop in het hoofd zijn de volgende;

– Verwarring
– Problemen met praten
– Problemen met kijken
– Opeens (extreme) hoofdpijn

Een bloedprop in de hersenen wordt ook wel een beroerte genoemd. De symptomen kunnen zo snel optreden dat je soms niet eens door hebt dat je een beroerte hebt. Ook bij deze symptomen wordt aangeraden om meteen naar de dokter te gaan. Genezen is beter dan voorkomen!

Bloedprop in het been

Een bloedprop in het been komt het meeste voor. Wij zijn in onze maatschappij erg gewend aan zitten. Vele beroepen zijn zittend en als we dan uit werk of school komen zitten we in de trein, bus of auto verder.

Eenmaal thuis schuiven we meteen aan tafel aan en daarna gaan we uitgebreid op de bank zitten. Voor de doorstroming van het bloed is het goed om genoeg te bewegen. De symptomen van een bloedprop in het been zijn de volgende;

– Een gevoelige huid
– Een gezwollen been
– Pijn in het been. De pijn lijkt op kramp
– Het been is erg warm

Bloedprop in de buik

Bloedproppen in de buik komen onder andere voor door de pil en door problemen met de lever. De symptomen van een bloedprop in de buik zijn de volgende;
– Diarree
– Misselijkheid
– Overgeven
– Pijn in de buik (zeker na het eten)
– Het op boeren van bloed

Bloedprop in de longen

male torso, pain in the abdomen isolated on white background

Wanneer een bloedprop los breekt uit de aderen en rond gaat ‘zwerven’ kan het in de longen terecht komen. Dit is extreem gevaarlijk. Het is belangrijk om deze symptomen goed door te nemen en wanneer je een van deze symptomen hebt om meteen een arts in te schakelen.

– Versnelde polsslag
– Pijn aan de borst
– Pijn met ademen
– Onverklaarbare ademnood
– Het op hoesten van bloed
– Duizelig
– Licht in het hoofd

Om zeker ervan te zijn dat je alles weet over bloedproppen is het verstandig om dit onderstaande filmpje ook nog te bekijken. Hier wordt alles omtrent bloedproppen uitgelegd.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Kalmeer je hoest en verwijder slijm door DIT simpele middeltje voor het slapen op je borst te smeren
Next Mijn tandarts stond versteld toen ik zei hoe ik op DEZE manier mijn kiespijn verzacht!

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Wetenschappers zijn unaniem: deze 4 ingrediënten zullen je longen reinigen!

Roken is schadelijk voor de gezondheid, en als je niet kan stoppen, dan is op zijn minst het reinigen van uw organisme van de giftige stoffen uit de nicotine een

Natuurlijk genezen

Last van acne op je rug? Waarschijnlijk doe je DIT helemaal verkeerd!

Helaas heeft niet iedereen van nature een mooi huidje. Acne komt vaak voor en kan zowel op je gezicht als op je lichaam zitten. Heb je acne op je rug

Natuurlijk genezen

Neem citroensap in plaats van pillen als je één van deze 8 problemen hebt!

Citroensap is rijk aan flavonoïden die anti-oxidanten bevatten, die je kan helpen bij de bestrijding van kanker. Ze helpen om een hoge bloeddruk, diabetes, indigestie, koorts constipatie, en een aantal