8 symptomen van nierstenen om nooit te negeren

8 symptomen van nierstenen om nooit te negeren

Luister naar dit artikel

Wanneer de mineralen en het zout in uw nieren beginnen te kristalliseren in stenen, worden deze nierstenen genoemd. Dit is meestal te wijten aan een onbalans. Wanneer het je aan water of urine ontbreekt, beginnen die mineralen aan elkaar te kleven. Zodra ze zijn gestold, kunnen deze stenen beginnen af ​​te breken en in uw urinewegen stromen telkens wanneer u het toilet gebruikt.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Passerende stenen kunnen extreem pijnlijk zijn, afhankelijk van hun grootte. Sommige kunnen zo klein zijn als een gaatje, terwijl anderen tot 10 mm kunnen uitzetten. Kleinere stenen die in de nier blijven, blijven meestal onopgemerkt, maar zodra een steen van uw urineleider naar uw blaas reist, begint het ongemak.

Gelukkig veroorzaakt het hebben van een steen in je nier meestal geen blijvende schade als je ze op tijd vangt. Situaties zullen variëren, maar standaardbehandeling omvat veel water drinken om de stenen te passeren en pijnstillers nemen wanneer nodig. In meer ernstige gevallen is echter een operatie nodig om stenen te verwijderen die vastzitten in de urinewegen, stenen die complicaties zijn gaan veroorzaken of als u een infectie heeft.

Als u ondraaglijke pijn ervaart, vooral tijdens het plassen, kunt u nierstenen ervaren. Hier zijn 8 symptomen die u kunt ervaren tijdens het passeren van stenen.

8 SYMPTOMEN VAN NIERSTENEN

1 – ACHTERZIJDE, BUIK OF ZIJPIJN
De pijn van nierstenen is vaak beschreven als een van de meest pijnlijke ervaringen die je je kunt voorstellen, vaak vergeleken met de bevalling of gespietst worden. Deze pijn is zo ernstig, dat het verantwoordelijk is voor bijna 1 miljoen bezoeken per jaar aan de eerste hulp.

De pijn begint meestal wanneer de opgehoopte minerale afzettingen in de nier in de urineleider beginnen te reizen – dit is de buis die urine van uw nieren naar uw blaas transporteert. Omdat deze buis erg smal is, kunnen de stenen een verstopping veroorzaken, waardoor een drukopbouw in uw nier ontstaat.

Deze blokkades zullen resulteren in intense pijn, een noodsignaal van uw lichaam dat u waarschuwt dat de nier een obstructie heeft. De meest intense gebieden bevinden zich langs je zij, onder je ribben of in je rug. Als de steen passeert, zal hij uiteindelijk naar andere gebieden gaan navigeren, zoals je buik of lies. De pijn treedt meestal op in golven, als gevolg van een samentrekking terwijl je probeert de stenen eruit te duwen.

2 – PIJN TIJDENS URINATIE
Als je merkt dat je een scherpe of brandende pijn hebt tijdens het plassen, kan dit een ander teken zijn dat je stenen passeert. Dit gebeurt omdat uw lichaam ze door uw urinewegen probeert te verplaatsen.

Pijnlijk plassen kan echter ook een symptoom zijn van een urineweginfectie. Vraag voor alle zekerheid uw arts om een ​​urinetest. Bloed- of beeldvormingstests kunnen ook worden uitgevoerd om de aanwezigheid van stenen in uw nier te detecteren.

3 – CONSTANTE DRANG OM TE URINEREN
Frequent urineren is een ander symptoom waar u op moet letten. Dit geeft aan dat je stenen naar het onderste deel van je urinewegen bewegen. Constante pauzes in de badkamer zijn ook een ander symptoom die nierstenen delen met urineweginfecties, dus u kunt uw arts ook nodig hebben om te controleren op infectie in uw urinewegen.

4 – BLOED IN URINE
Een veel voorkomend symptoom dat gepaard gaat met passerende stenen is hematurie, ook bekend als bloed in de urine. De kleur van het bloed varieert van roze, rood of bruin. Soms kan dit bloed alleen worden gedetecteerd door een microscopisch onderzoek van uw urine of met peilstoktesten.

5 – UW URINE IS BEWOLKT OF GEURT ONAANGENAAM
Omdat stenen in de nier zich vaak vormen door een gebrek aan hydratatie, kunnen ze de geur van uw urine beïnvloeden. Als u merkt dat de geur extreem sterk en onaangenaam is, is dit een teken dat u mogelijk een infectie heeft die moet worden behandeld. En meestal is dit het geval. Veel mensen die binnenkomen voor stenen hebben vaak ook UTI’s.

Bovendien kan de bacterie die verantwoordelijk is voor UTI’s ook de geur van urine veranderen. Naast een slechte geur, merk je misschien dat het er ook troebel uitziet. Bewolking is een teken dat u pus in uw urine heeft, wat een ander symptoom is van een infectie in uw urinewegen.

6 – LAAG URINEVOLUME
Afhankelijk van de grootte van uw niersteen, kunt u een obstructie in uw urineleider ervaren. Dit kan uiteindelijk de stroom van uw urine stoppen en ervoor zorgen dat uw nieren opzwellen.

Als u merkt dat uw urine tot een druppeltje is gedaald of volledig is gestopt, wordt dit beschouwd als een medisch noodgeval en krijgt u onmiddellijk hulp. U hebt hulp nodig bij het laten verwijderen voordat het complicaties veroorzaakt.

7 – NAUSEA EN BRAKEN
Er zijn verschillende redenen waarom u misselijkheid en braken kunt ervaren wanneer u stenen in uw urinewegen en nieren heeft.

Het passeren van stenen is een uiterst pijnlijke ervaring. Voor sommigen is de natuurlijke reactie van hun lichaam op intense pijn braken.

Een andere reden dat u misselijkheid kunt ervaren, is te wijten aan urineblokkering. Als je niet kunt plassen, kan het een back-up in je nier gaan maken. Als gevolg hiervan zult u zwelling en rek van uw nierweefsel ervaren.

Ten slotte delen nieren en maagdarmkanaal zenuwverbindingen. Wanneer de stenen zich ophopen in de nier, kunnen ze zenuwen in uw maag-darmkanaal veroorzaken, waardoor u zich ziek voelt.

8 – KOORTS EN KOUDE RILLINGEN
Een van de ernstigere tekenen dat u stenen in uw nier heeft, is koorts en koude rillingen. Dit is een teken dat u een nierinfectie heeft. Dit is ook een indicatie dat er ernstigere problemen kunnen optreden, dus u moet onmiddellijk contact opnemen met een arts.

Bronnen:

Power of positivity

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Wetenschappers ontdekken toevallig manieren om hiv te neutraliseren
Next Studie vindt azijn doodt bacteriën net zo goed of beter dan Top 6 commerciële schoonmakers

You might also like

Natuurlijk genezen

Zo kom je van de hik af

Luister naar dit artikel Er zijn eindeloos veel manieren te vinden om van de hik af te komen. Of ze ook daadwerkelijk allemaal werken blijft de vraag. Volgens de dokter

Natuurlijk genezen

10 bewezen gezondheidsvoordelen van magnesium

Luister naar dit artikel Magnesium staat op de vierde plek van de meest voorkomende mineralen in het lichaam. Het speelt een aantal belangrijke rollen in jouw lichaam en hersenen. Het

Natuurlijk genezen

Ze doet haar voeten in deze kom beslag, het resultaat zal je verbazen!

Luister naar dit artikel Je kent het wel… Je huid ziet eruit als schuurpapier en je durft niet meer op slippers of sandalen te lopen. Er moet eerst echt iets