*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


8 symptomen van nierstenen om nooit te negeren

8 symptomen van nierstenen om nooit te negeren

Wanneer de mineralen en het zout in uw nieren beginnen te kristalliseren in stenen, worden deze nierstenen genoemd. Dit is meestal te wijten aan een onbalans. Wanneer het je aan water of urine ontbreekt, beginnen die mineralen aan elkaar te kleven. Zodra ze zijn gestold, kunnen deze stenen beginnen af ​​te breken en in uw urinewegen stromen telkens wanneer u het toilet gebruikt.

Passerende stenen kunnen extreem pijnlijk zijn, afhankelijk van hun grootte. Sommige kunnen zo klein zijn als een gaatje, terwijl anderen tot 10 mm kunnen uitzetten. Kleinere stenen die in de nier blijven, blijven meestal onopgemerkt, maar zodra een steen van uw urineleider naar uw blaas reist, begint het ongemak.

Gelukkig veroorzaakt het hebben van een steen in je nier meestal geen blijvende schade als je ze op tijd vangt. Situaties zullen variëren, maar standaardbehandeling omvat veel water drinken om de stenen te passeren en pijnstillers nemen wanneer nodig. In meer ernstige gevallen is echter een operatie nodig om stenen te verwijderen die vastzitten in de urinewegen, stenen die complicaties zijn gaan veroorzaken of als u een infectie heeft.

Als u ondraaglijke pijn ervaart, vooral tijdens het plassen, kunt u nierstenen ervaren. Hier zijn 8 symptomen die u kunt ervaren tijdens het passeren van stenen.

8 SYMPTOMEN VAN NIERSTENEN

1 – ACHTERZIJDE, BUIK OF ZIJPIJN
De pijn van nierstenen is vaak beschreven als een van de meest pijnlijke ervaringen die je je kunt voorstellen, vaak vergeleken met de bevalling of gespietst worden. Deze pijn is zo ernstig, dat het verantwoordelijk is voor bijna 1 miljoen bezoeken per jaar aan de eerste hulp.

De pijn begint meestal wanneer de opgehoopte minerale afzettingen in de nier in de urineleider beginnen te reizen – dit is de buis die urine van uw nieren naar uw blaas transporteert. Omdat deze buis erg smal is, kunnen de stenen een verstopping veroorzaken, waardoor een drukopbouw in uw nier ontstaat.

Deze blokkades zullen resulteren in intense pijn, een noodsignaal van uw lichaam dat u waarschuwt dat de nier een obstructie heeft. De meest intense gebieden bevinden zich langs je zij, onder je ribben of in je rug. Als de steen passeert, zal hij uiteindelijk naar andere gebieden gaan navigeren, zoals je buik of lies. De pijn treedt meestal op in golven, als gevolg van een samentrekking terwijl je probeert de stenen eruit te duwen.

2 – PIJN TIJDENS URINATIE
Als je merkt dat je een scherpe of brandende pijn hebt tijdens het plassen, kan dit een ander teken zijn dat je stenen passeert. Dit gebeurt omdat uw lichaam ze door uw urinewegen probeert te verplaatsen.

Pijnlijk plassen kan echter ook een symptoom zijn van een urineweginfectie. Vraag voor alle zekerheid uw arts om een ​​urinetest. Bloed- of beeldvormingstests kunnen ook worden uitgevoerd om de aanwezigheid van stenen in uw nier te detecteren.

3 – CONSTANTE DRANG OM TE URINEREN
Frequent urineren is een ander symptoom waar u op moet letten. Dit geeft aan dat je stenen naar het onderste deel van je urinewegen bewegen. Constante pauzes in de badkamer zijn ook een ander symptoom die nierstenen delen met urineweginfecties, dus u kunt uw arts ook nodig hebben om te controleren op infectie in uw urinewegen.

4 – BLOED IN URINE
Een veel voorkomend symptoom dat gepaard gaat met passerende stenen is hematurie, ook bekend als bloed in de urine. De kleur van het bloed varieert van roze, rood of bruin. Soms kan dit bloed alleen worden gedetecteerd door een microscopisch onderzoek van uw urine of met peilstoktesten.

5 – UW URINE IS BEWOLKT OF GEURT ONAANGENAAM
Omdat stenen in de nier zich vaak vormen door een gebrek aan hydratatie, kunnen ze de geur van uw urine beïnvloeden. Als u merkt dat de geur extreem sterk en onaangenaam is, is dit een teken dat u mogelijk een infectie heeft die moet worden behandeld. En meestal is dit het geval. Veel mensen die binnenkomen voor stenen hebben vaak ook UTI’s.

Bovendien kan de bacterie die verantwoordelijk is voor UTI’s ook de geur van urine veranderen. Naast een slechte geur, merk je misschien dat het er ook troebel uitziet. Bewolking is een teken dat u pus in uw urine heeft, wat een ander symptoom is van een infectie in uw urinewegen.

6 – LAAG URINEVOLUME
Afhankelijk van de grootte van uw niersteen, kunt u een obstructie in uw urineleider ervaren. Dit kan uiteindelijk de stroom van uw urine stoppen en ervoor zorgen dat uw nieren opzwellen.

Als u merkt dat uw urine tot een druppeltje is gedaald of volledig is gestopt, wordt dit beschouwd als een medisch noodgeval en krijgt u onmiddellijk hulp. U hebt hulp nodig bij het laten verwijderen voordat het complicaties veroorzaakt.

7 – NAUSEA EN BRAKEN
Er zijn verschillende redenen waarom u misselijkheid en braken kunt ervaren wanneer u stenen in uw urinewegen en nieren heeft.

Het passeren van stenen is een uiterst pijnlijke ervaring. Voor sommigen is de natuurlijke reactie van hun lichaam op intense pijn braken.

Een andere reden dat u misselijkheid kunt ervaren, is te wijten aan urineblokkering. Als je niet kunt plassen, kan het een back-up in je nier gaan maken. Als gevolg hiervan zult u zwelling en rek van uw nierweefsel ervaren.

Ten slotte delen nieren en maagdarmkanaal zenuwverbindingen. Wanneer de stenen zich ophopen in de nier, kunnen ze zenuwen in uw maag-darmkanaal veroorzaken, waardoor u zich ziek voelt.

8 – KOORTS EN KOUDE RILLINGEN
Een van de ernstigere tekenen dat u stenen in uw nier heeft, is koorts en koude rillingen. Dit is een teken dat u een nierinfectie heeft. Dit is ook een indicatie dat er ernstigere problemen kunnen optreden, dus u moet onmiddellijk contact opnemen met een arts.

Bronnen:

Power of positivity

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Wetenschappers ontdekken toevallig manieren om hiv te neutraliseren
Next Studie vindt azijn doodt bacteriën net zo goed of beter dan Top 6 commerciële schoonmakers

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Acupunctuur kan de standaardbehandelingen voor chronische hoofdpijn verbeteren

Hoofdpijn wordt geassocieerd met pijn die onbeduidend kan zijn wanneer mild en invaliderend wanneer ernstig. Een lichte hoofdpijn is misschien geen reden tot bezorgdheid, hoewel de oorzaak ervan nog steeds

Natuurlijk genezen

Als je zout in een sok doet en vervolgens in een pan verwarmt, wat dat vervolgens doet? Geweldig!

We krijgen allemaal wel eens te maken met oorpijn. Het is zeer vervelend, het is een kwaal waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. Als je van je oorpijn af wilt, kun je ervoor

Natuurlijk genezen

5 ongelofelijke manieren waarop dagelijkse dutjes je gezondheid en algemeen welzijn verbeteren

Katten weten het. Baby’s weten het. Waarom wij dan niet? Soms is het gewoon nodig dat we ons elke dag tot het uiterste drijven, maar er zijn ook momenten dat