*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


9 geniale redenen om azijn in de wasruimte te gebruiken
juni 3, 2019 3046 Views

9 geniale redenen om azijn in de wasruimte te gebruiken

Azijn is een ideaal ingrediënt om je saladedressing smaak te geven, en het is perfect voor het verven van paaseieren. Azijn – wat eigenlijk zure wijn is – is al lang benadrukt voor medicinale en conserverende eigenschappen, volgens MadeHow. Maar azijn is ook een populaire schoonmaakmiddel voor gebruik rond het huis en in de tuin.
De op alcohol gebaseerde vloeistof helpt bacteriën en geurtjes te verwijderen, waardoor het een perfecte keuze is voor gebruik in de wasruimte.

1. Dood bacteriën
Verwijder bacteriën en vuil uit wasmanden en machines door ze af te vegen met witte azijn en water.

2. Help statische elektriciteit te verminderen
Voeg een kopje azijn toe aan je was tijdens de laatste spoeling om statische elektriciteit te verminderen. Deze tip maakt je kleding ook beter bestand tegen haar en pluisjes van huisdieren.

3. Houd geurtjes op een afstand
Ben je vergeten om de was uit te schakelen? Misschien heb je je zwemkleding ‘s nachts in de mand laten liggen! Voeg azijn toe aan je was om de meeldauwgeur kwijt te raken. Meng azijn en water in een spuitfles om stinkende waszakken en manden af te sprayen.

4. Reinig zonder chemicaliën
Als iemand in uw familie een gevoelige huid heeft, kan azijn helpen om zeepresten te verwijderen en de huid te beschermen tegen irritatie.

5. Maak witte kleding feller
Sla gebruik van agressieve bleekproducten op je kleding over en gebruik een halve kop tot 1 kopje gedestilleerde witte azijn om de wascyclus helder te houden. U kunt ook een wit kledingstuk in azijn en water laten weken om vlekken van de oksels te verwijderen, volgens appartementstherapie.

6. Zeg vaarwel tegen zoomlijnen
Als de kinderen eindelijk een paar centimeter zijn gegroeid, moet je misschien een naad laten zakken. Om de gaten in de stof te verwijderen, bevochtigt u een zachte doek met gedestilleerde azijn. Plaats de vochtige doek onder de gaten en druk vervolgens op een warm strijkijzer bovenop de stof.

7. Maak je strijkijzer schoon
Reinig je strijkijzer van binnen en van buiten met water en azijn. Om klompen van de ijzeren sproeiers te verwijderen, vult u het watercompartiment met gelijke delen water en azijn, plaatst u het strijkijzer rechtop en sluit u het aan. Laat het strijkijzer een paar minuten stomen voordat u de stekker uit het stopcontact haalt en koelt. Afspoelen met water en navullen.

Maak de basis van je strijkijzer schoon door het warme oppervlak af te vegen met een mengsel van azijn en zout op een doek.

8. Verwijder de ophoping van de machine
Nadat je heel veel vuile kleren hebt gewassen, is het geen verrassing dat bacteriën en mineralen zich in de machine ophopen. Reinig uw machine gemakkelijker met azijn. Laat uw machine op een grote lading lopen met heet water. Voeg tot 4 kopjes azijn toe aan het water en laat het een paar minuten ronddraaien. Open het deksel en laat het een uur staan. Doorloop de rest van de cyclus, volgens Clean Mama.

9. Verwijder wijn uit de stof
Als je een beetje wijn op je favoriete jurk hebt gemorst, moet je niet ontzet zijn. Verwarm 2 kopjes witte azijn tot vlak voordat het kookt. Draai vervolgens de stof zodat de vlek naar beneden wijst, giet de helft van je azijn over de vlek en kijk hoe de vlek begint uit te lekken. Spoel af met koud water en laat de vlek ongeveer een half uur weken in de rest van je azijn. Spoelen en wassen, huisvrouw How-Tos raadt dit aan.

Als je graag azijn gebruikt in de wasruimte, vergeet dan niet om deze ideeën met je vrienden op Facebook te delen!

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Hoe urinezuurkristallen in gewrichten te verwijderen voor jicht en gewrichtspijn
Next (Zomer)griep? Niet met deze 8 huismiddeltjes!

About author

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Producenten en consumenten bouwen samen nieuwe voedselmethodes

Initiatieven op basis van ‘korte ketens’ tussen boeren en consumenten winnen langzaam maar zeker terrein in Nederland, een land met een sterk geïndustrialiseerd voedselsysteem. In hun zoektocht naar ecologisch, gezond

Bouwen en Verbouwen

Koop geen dure onkruidverdelger. Hier zijn 12 manieren om onkruid te doden op een goedkope manier!

Al heb je groene vingers of ben je een beginnende tuinman of vrouw, er is altijd een strijd die je hebt. De strijd tegen onkruid! Er zijn een tal van

Bouwen en Verbouwen

Medicatie voor noodgevallen: thuis uw eigen penicilline maken

De ontdekking van penicilline werd beschouwd als een mijlpaal die het gezicht van de moderne geneeskunde veranderde. Penicilline verwijst naar een groep krachtige antibacteriële geneesmiddelen die gericht zijn op een