9 geniale redenen om azijn in de wasruimte te gebruiken
juni 3, 2019 4049 Views

9 geniale redenen om azijn in de wasruimte te gebruiken

Luister naar dit artikel

Azijn is een ideaal ingrediënt om je saladedressing smaak te geven, en het is perfect voor het verven van paaseieren. Azijn – wat eigenlijk zure wijn is – is al lang benadrukt voor medicinale en conserverende eigenschappen, volgens MadeHow. Maar azijn is ook een populaire schoonmaakmiddel voor gebruik rond het huis en in de tuin.
De op alcohol gebaseerde vloeistof helpt bacteriën en geurtjes te verwijderen, waardoor het een perfecte keuze is voor gebruik in de wasruimte.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


1. Dood bacteriën
Verwijder bacteriën en vuil uit wasmanden en machines door ze af te vegen met witte azijn en water.

2. Help statische elektriciteit te verminderen
Voeg een kopje azijn toe aan je was tijdens de laatste spoeling om statische elektriciteit te verminderen. Deze tip maakt je kleding ook beter bestand tegen haar en pluisjes van huisdieren.

3. Houd geurtjes op een afstand
Ben je vergeten om de was uit te schakelen? Misschien heb je je zwemkleding ‘s nachts in de mand laten liggen! Voeg azijn toe aan je was om de meeldauwgeur kwijt te raken. Meng azijn en water in een spuitfles om stinkende waszakken en manden af te sprayen.

4. Reinig zonder chemicaliën
Als iemand in uw familie een gevoelige huid heeft, kan azijn helpen om zeepresten te verwijderen en de huid te beschermen tegen irritatie.

5. Maak witte kleding feller
Sla gebruik van agressieve bleekproducten op je kleding over en gebruik een halve kop tot 1 kopje gedestilleerde witte azijn om de wascyclus helder te houden. U kunt ook een wit kledingstuk in azijn en water laten weken om vlekken van de oksels te verwijderen, volgens appartementstherapie.

6. Zeg vaarwel tegen zoomlijnen
Als de kinderen eindelijk een paar centimeter zijn gegroeid, moet je misschien een naad laten zakken. Om de gaten in de stof te verwijderen, bevochtigt u een zachte doek met gedestilleerde azijn. Plaats de vochtige doek onder de gaten en druk vervolgens op een warm strijkijzer bovenop de stof.

7. Maak je strijkijzer schoon
Reinig je strijkijzer van binnen en van buiten met water en azijn. Om klompen van de ijzeren sproeiers te verwijderen, vult u het watercompartiment met gelijke delen water en azijn, plaatst u het strijkijzer rechtop en sluit u het aan. Laat het strijkijzer een paar minuten stomen voordat u de stekker uit het stopcontact haalt en koelt. Afspoelen met water en navullen.

Maak de basis van je strijkijzer schoon door het warme oppervlak af te vegen met een mengsel van azijn en zout op een doek.

8. Verwijder de ophoping van de machine
Nadat je heel veel vuile kleren hebt gewassen, is het geen verrassing dat bacteriën en mineralen zich in de machine ophopen. Reinig uw machine gemakkelijker met azijn. Laat uw machine op een grote lading lopen met heet water. Voeg tot 4 kopjes azijn toe aan het water en laat het een paar minuten ronddraaien. Open het deksel en laat het een uur staan. Doorloop de rest van de cyclus, volgens Clean Mama.

9. Verwijder wijn uit de stof
Als je een beetje wijn op je favoriete jurk hebt gemorst, moet je niet ontzet zijn. Verwarm 2 kopjes witte azijn tot vlak voordat het kookt. Draai vervolgens de stof zodat de vlek naar beneden wijst, giet de helft van je azijn over de vlek en kijk hoe de vlek begint uit te lekken. Spoel af met koud water en laat de vlek ongeveer een half uur weken in de rest van je azijn. Spoelen en wassen, huisvrouw How-Tos raadt dit aan.

Als je graag azijn gebruikt in de wasruimte, vergeet dan niet om deze ideeën met je vrienden op Facebook te delen!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hoe urinezuurkristallen in gewrichten te verwijderen voor jicht en gewrichtspijn
Next (Zomer)griep? Niet met deze 8 huismiddeltjes!

You might also like

Bouwen en Verbouwen

MET DEZE 3 DINGEN UIT DE KEUKEN ZIET JE AUTO ER WEER ALS NIEUW UIT.

Luister naar dit artikel Een auto is naast een huis een van de belangrijkste aankopen in het leven. Men vergelijkt eindeloos veel auto’s, vergelijkt prijzen en als je eindelijk iets

Bouwen en Verbouwen

4 handige trucjes die ervoor zullen zorgen dat je tomatenplanten dit jaar perfect zullen groeien!

Luister naar dit artikel Naarmate het weer steeds warmer wordt, zijn er steeds meer tuiniers die overal groenten, fruit en bloemen planten. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige

Bouwen en Verbouwen

Met DIT voedingsmiddel (wat je elke dag eet), worden je suède schoenen helemaal schoon.

Luister naar dit artikel Heb je net je mooie nieuwe schoenen aan… Maar begint het keihard te regenen, gooit er iemand frisdrank eroverheen of staat iemand met zijn modderschoen op