*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


9 Gewoonten die je nu moet veranderen om dementie en Alzheimer te voorkomen!
juni 30, 2017 5261 Views

9 Gewoonten die je nu moet veranderen om dementie en Alzheimer te voorkomen!

Iedereen die een familielid heeft die aan dementie lijdt is zich er kompleet van bewust dat dit een grote invloed heeft op de gehele gemoedstoestand.

De meest voorkomende type van dementie is Alzheimer, en helaas hebben we tot op heden hier nog altijd geen medicijn voor.

Echter – wist je dat je door drie keer in de week te sporten de kans op dementie met 70 procent kan verkleinen?

Volgens de Alzheimer associatie, zijn er meer dan vijf miljoen Amerikanen die lijden aan Alzheimer.

Terwijl sommige medicijnen de symptomen kunnen verminderen, is er nog altijd geen geneesmiddel gevonden.

Hier zijn 9 gewoonten die je zou moeten vermijden om je brein te beschermen tegen Alzheimer:

1. Stop met roken

Roken richt veel schade aan in meerdere delen van het lichaam, inclusief de hersenen. Onderzoek toont aan dat rokers 45 procent meer kans maken op Alzheimer, dan mensen die niet roken.

Dit is nog een reden om die sigaret uit te maken!

2. Verhoog de inname van vitamine B12

Vitamine B kan je beschermen tegen dementie. Volgens een studie die is gedaan door onderzoekers van een beroemde medische instelling in Finland, zouden hoge vitaminen B12-concentraties het risico op Alzheimer onder ouderen kunnen verminderen.

Een groot deel van de ouderen lijden aan een vitamine B12 tekort, dus dit maakt het nog belangrijker voor deze mensen om de inname te verhogen. Goede bronnen van vitamine B12 zijn eieren, vlees, vis en zeevruchten.

3. Beweeg meer

Probeer geregeld te sporten – dit zorgt niet alleen dat je hart sneller gaat kloppen, maar ook dat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Om enige chronische aandoeningen te vermijden, wordt er aangeraden om op z’n minst een half uur per dag te bewegen.

Er wordt ook geadviseerd om je bloeddruk in de gaten te houden, en dit geregeld te controleren. Volgens onderzoekers van het Finse instituut hebben mensen met een gemiddelde leeftijd en een hoge cholesterol, automatisch meer kans op dementie.

4. Verhoog de inname van vitamine D

Er bestaat een sterke correlatie tussen een vitamine D tekort en Alzheimer/dementie.

Een groot Amerikaans onderzoek uit 2014, toont aan dat een ernstige vitamine D tekort de kans op Alzheimer met wel liefst 125 procent vergroot! “Ik denk dat vitamine D een vitaal puzzelstukje kan zijn in het voorkomen van Alzheimer,” zo vertelt onderzoekster Miia Kivipelto aan de Zweedse SVT.

Probeer daarom zoveel mogelijk tijd in de zon door te brengen. Voor de donkere maanden wordt geadviseerd om vitamine D supplementen bij te nemen.

5. Drink koffie

Ben jij een koffie drinker? Dan zou dit je hersenen weleens kunnen beschermen.

Koffie is een sterke antioxidant met een grote hoeveelheid magnesium. Dit betekent dat het de kans op Alzheimer met 50 procent kan verlagen. Een studie uit Italië uit 2015, claimt dat precies één kop koffie per dag al zou moeten werken.

6. Bescherm je hoofd

Er is een correlatie tussen je hoofd hard stoten en dementie. In een Amerikaans onderzoek komt naar voren dat een traumatische hersenbeschadiging het risico op Alzheimer kan verviervoudigen.

Daarom moet je er ten aller tijden voor zorgen dat je een helm draagt als je gaat fietsen, paardrijden, schaatsen of skiën.

7. Minimaliseer de inname van alcohol

Het overmatig consumeren van alcohol kan het risico op dementie vergroten.

Ook al bestaan er onderzoeken die aantonen dat het drinken van één glas wijn per dag de kans op Alzheimer kan verlagen, kan juist het overmatig consumeren van alcohol een tegengesteld effect hebben.

8. Hersen oefeningen zijn erg goed

De hersenen moet je zien als een spier; het moet in vorm gehouden worden door middel van oefeningen.

Daarom is het belangrijk om de hersenen te stimuleren door activiteiten zoals sudoku en puzzels. Wees niet bang om nieuwe dingen uit te proberen – Dit komt omdat als je iets nieuws probeert te leren, je de hersenen dwingt om extra moeite te doen, wat de functies verbeterd.

cognitie verhoogd de hersenactiviteit, wat zich door vertaald in een beter geheugen.

9. Zorg dat je genoeg rust hebt!

Recentelijk, hebben onderzoekers een sterk verband gevonden tussen stres en dementie. Stres wordt echter bij ieder persoon anders gemeten. Dit maakt het erg lastig om erachter te komen hoe het de ontwikkeling van Alzheimer beïnvloed.

Wat we aan de ene kant wel weten is dat de nachtrust erg belangrijk is voor de hersenen. Volgens een Zweeds onderzoek zou een tekort aan slaap kunnen lijden tot dementie, waarbij mannen in dit geval nog een hoger risico lopen.

 

Previous Hij spoot elke week melk op zijn planten. De reden? DIT geweldige effect!
Next Genees je longen met DEZE thee. Het helpt bij hoesten, astma, bronchitis, emfyseem, infecties en meer.

You might also like

Natuurlijk genezen

Met dit simpele trucje ben je zo van je oorsuis af

Oorsuizen kunnen erg vervelend zijn voor de mensen die daar aan lijden. Voor sommige mensen is het een piepend geluid, voor andere is het een ruisend geluid, en voor nog

Natuurlijk genezen

Eén uur extra slaap vermindert risico op diabetes type 2

Mensen die te weinig slapen hebben een verhoogd risico op diabetes type 2. Eén nacht te weinig slapen heeft al gevolgen voor de bloedsuiker, zo blijkt uit onderzoek. Mensen die

Natuurlijk genezen

Billen, kin of borst? Waar je acne hebt verraadt meer over je gezondheid dan je denkt!

Acne is niet alleen iets dat tieners plaagt. Ook volwassenen kunnen aan huidproblemen lijden. De zoektocht naar een oorzaak die je kunt behandelen kan wel eens voelen als de zoektocht