*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


9 magische dingen die gebeuren als je elke dag een lepel ruwe honing neemt
juni 1, 2019 4353 Views

9 magische dingen die gebeuren als je elke dag een lepel ruwe honing neemt

Ruwe honing biedt tal van voordelen en wordt al lang als natuurlijke zoetstof gebruikt. Een gemiddelde Amerikaan eet elk jaar een pond honing, meer dan 150 kilo geraffineerde suiker en 62 kilo fructose-glucosestroop per jaar. Zie het verschil? Honing is veel beter dan geraffineerde suiker en biedt meerdere voordelen wanneer het regelmatig wordt geconsumeerd.

Honing is ook een uitstekend product als het gaat om het verliezen van gewicht. Voedingsdeskundigen stellen voor dat je suikers uit je eten verwijdert, maar dit is exclusief honing. Suiker in honing heeft een andere samenstelling dan suikers in andere zoetstoffen. Het stimuleert het metabolisme, wat van grote hulp is in de strijd tegen overgewicht.

Er is geen cholesterol in honing. Voedingsstoffen in het lage cholesterolgehalte van de honing helpen je lichaam te vechten tegen een verhoogd cholesterolgehalte.

1. Allergieën

Koop lokaal geproduceerde honing om immuniteit te creëren voor de omgeving waarin je leeft. Wanneer je van de ene bloem naar de andere vliegt, verzamelen de bijen stuifmeelsporen en brengen ze over naar hun honing.

Volgens dr. Matthew Brennecke, een gecertificeerde naturopathische arts in Fort Collins, Colorado, moet honing als een natuurlijk vaccin worden beschouwd. De kleine hoeveelheid stuifmeel in honing veroorzaakt een immuunrespons die de aanmaak van antilichamen tegen pollen stimuleert. Deze antilichamen hopen zich op in de loop van de tijd en u went aan hun aanwezigheid.

Een onderzoek waarbij patiënten met berkenpollenallergie waren betrokken, verminderde hun symptomen met 60 procent na het nuttigen van honing tijdens het berkenpollenseizoen.

2. Energie

Sportdiëtiste Mitzi Dulan, RD, CSSD van Kansas City Royals gebruikt honing om energie te krijgen in de middag.

Honing bevat natuurlijke suikers, antioxidanten, enzymen, mineralen, vitamines en aminozuren. Het is de perfecte snack in de middag. Daarom suggereren sportdiëtisten dat atleten vaker honing gebruiken.

Voeg een eetlepel honing toe aan een glas water en drink het op. Dit is een van de gemakkelijkste manieren om honing te gebruiken.

3. Hersenen

Antioxidanten in honing voorkomen cellulaire schade en verlies van de hersenen, wat van grote hulp is voor vrouwen in de postmenopauze. Een studie uit 2011, gepubliceerd in Menopause, bevestigde dat een eetlepel Malasyaanse honing het geheugen verbetert bij postmenopauzale vrouwen.

Een andere studie, uitgevoerd aan de Universiteit van Babylon, College of Medicine, Irak, vond dat honing cognitieve achteruitgang en dementie kan voorkomen en het cholinerge systeem en de bloedsomloop in de hersenen kan verbeteren.

4. Wonden en brandwonden

Dankzij het antimicrobiële effect kan honing helpen bij de behandeling van wonden en brandwonden. Honing werkt als een natuurlijk antibioticum.

Een studie gepubliceerd in het British Journal of Surgery vond dat lokale toepassing van honing van grote hulp is voor mensen die te maken hebben met wonden en beenulcera.

5. Hoesten

Verzacht de aanhoudende hoest met een paar theelepels honing. Een studie uit 2012, gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics, vond dat honing kinderen (1-5) kan helpen die lijden aan een nachtelijk hoest veroorzaakt door verkoudheid.

Honing bedekt de keel en veroorzaakt zenuwuiteinden om hem te beschermen tegen hoesten. Onderzoekers zeggen dat het net zo effectief is als dextromethorphan.

Combineer ¼ kopje verse gemberwortel, ¼ kopje heemst-wortel, een eetlepel kaneel en een liter water in een pan. Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur laag. Laat sudderen tot de vloeistof met de helft is verminderd, en laat het een beetje afkoelen. Voeg een kopje honing en een eetlepel citroensap toe aan je warme siroop en breng deze over in een luchtdichte container. Bewaar het in je koelkast.

6. Kater

Honing breekt alcohol af en neutraliseert gifstoffen. UK Popular Science schrijver en chemie-academicus Dr. John Emsley legt uit dat natuurlijke fructose in honing het lichaam helpt om alcohol sneller te metaboliseren. Je lichaam gebruikt fructose om acetaldehyde om te zetten in azijnzuur en brandt het op natuurlijke wijze op.

Volgens Dr. Merle Diamond, een arts en de president en managing director van Chicago’s Diamond Headache Clinic, zou je honing moeten consumeren voor een avondje uit om hoofdpijn te voorkomen.

Tomatensap is ook gunstig in dit geval, maar honing werkt veel beter.

7. Slapen

Honing verhoogt insuline en triggert serotonine (het geluk hormoon). Het lichaam verandert serotonine in melatonine, een chemische verbinding die de kwaliteit van je slaap regelt.

Tryptofaan in honing komt de hersenen binnen en het lichaam verandert het in serotonine en melatonine.

8. Huidtint

Breng honing aan op een schoon gezicht om uw huid teint te verbeteren. Het helpt bij de behandeling van acne en andere huidproblemen. Verdun het met water en was je gezicht. Dep wat honing op je puistjes en bedek met pleister. Verwijder en spoel na 30 minuten.

Antioxidanten in honing zuiveren het lichaam van gifstoffen en het antibacteriële effect geeft je een gezonde huidskleur.

9. Hoofdhuid en hoofdroos

Een studie gepubliceerd in het Journal of Medical Research vond dat verdunde honing binnen een week de jeuk en de schilfering verlicht. Breng het aan drie uur voordat je je haar afspoelt. Dit kan ook helpen bij mensen die worstelen met haaruitval.

Honing is efficiënt in het verwijderen van roos vanwege het antibacteriële en schimmelwerende effect.

Bronnen:

Natural Living Ideas 
Bright Side

Previous Hoe maak je een Miracle Smoothie om kniepijn te verminderen en kracht te herstellen
Next Kurkuma Gemberlimonade om gewrichtspijn te verlichten, bloeddruk te verlagen, en het hart en het immuunsysteem te stimuleren

You might also like

Natuurlijk genezen

Versla dementie op natuurlijke wijze met een aantal van de beste voeding op aarde, bevestigt door onderzoek

Kunnen we levensbedreigende ziekten zoals dementie echt voorkomen worden met natuurlijke gezondheidsstrategieën? Baanbrekende nieuwe wetenschap zegt dat we dat kunnen! Naar schatting leven er 5,8 miljoen Amerikanen met de ziekte

Natuurlijk genezen

Seizoensgebonden allergieën? Deze 6 voedingsmiddelen kunnen helpen

Wanneer seizoensgebonden allergieën oplaaien, reikt u dan naar antihistaminica die u gespannen en uitgedroogd kunnen maken? Als u natuurlijke opties voor uw loopneus, niezen, jeukende ogen en post-neusdruppels wilt onderzoeken,

Natuurlijk genezen

10 natuurlijke geneesmiddelen voor een gezonde huid!

Huidverzorging is essentieel voor onze algehele welzijn. Het verzorgen van je huid zorgt niet alleen voor een levendige uitstraling maar het vermindert ook het risico van rimpels op latere leeftijd.