*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Als je 3 hele eieren per dag eet, zal je versteld staan wat het met je lichaam doet!
mei 20, 2016 13818 Views

Als je 3 hele eieren per dag eet, zal je versteld staan wat het met je lichaam doet!

Eieren hebben de laatste jaren een slechte reputatie gekregen. Beweerd wordt dat eieren verantwoordelijk zijn voor een hoge cholesterol. De waarheid is echter genuanceerder. Sterker nog, de bewering over de cholesterol blijkt niet te kloppen. Eieren bevatten talrijke eigenschappen die goed voor je zijn.

Een groot ei bevat gemiddeld 180 mg cholesterol, dat is de helft van de dagelijkse aanbevolen dosis. Maar het is ingewikkelder dan dat, want ook je lichaam zelf produceert cholesterol, ongeveer 1 tot 2 mg per dag. Maar als je voedingsmiddelen eet die cholesterol bevatten, zal je lichaam minder cholesterol gaan produceren. Je hoopt de cholesterol dus niet echt op, maar vervangt het.

Laten we enkele voordelen van eieren op een rijtje zetten.

1. Nutriënten

Eieren zitten boordevol voedingsstoffen: vitamine A, D, E en B-12, ijzer, calcium en omega 3.

2. Proteïnen

Eieren voorzien ons van de meest kwalitatief hoogwaardige proteïnen, met een veel hogere waarde dan bijvoorbeeld melk of vlees.

3. Choline

Choline, een nutriënt waar we niet vaak over horen, is niettemin erg belangrijk voor de hersenen.

4. Zicht

Eieren bevatten luteïne en zeaxanthine, anti-oxidanten die zich in ons oog vormen en waardoor we beter tegen fel zonlicht beschermd worden. Dit gaat de verslechtering van ons zicht tegen naarmate we ouder worden.

5. Gewichtscontrole

Eieren geven een verzadigd gevoel. In die zin helpen ze dan ook om ons gewicht beter te beheersen.

6. Botten, haar en nagels

De vitamine D en calcium zijn in het bijzonder belangrijk voor de ontwikkeling van botten, haar en nagels.

Zou je elke dag een ei moeten eten? De voordelen leken alvast op te wegen tegen de nadelen. Drie eieren per dag is echter het maximum.

Previous Het is bewezen dat mensen die vaak pittig eten langer leven...
Next Vrienden beter dan morfine

You might also like

Natuurlijk genezen

Koffie en chocolade maken je slimmer, volgens de nieuwste neurowetenschappen

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Neurowetenschappen blijven interessante feiten onthullen over de positieve effecten van sommige van onze favoriete drankjes en voedingsmiddelen, zoals

Curcumine

Ayurvedische tip voor verbetering van het immuunsysteem

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Het is half september, maar geheel in de lijn van Ayurveda, waarbij preventie benadrukt wordt, schrijf ik deze

Natuurlijk genezen

Recentelijk onderzoek heeft aangetoond dat de anticonceptiepil DIT met je doet, deel dit aub verder

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Een recentelijk onderzoek van de universiteit van Kopenhagen laat ziet dat het gebruik van de anticonceptiepil erg nauw

1 Comment

Leave a Reply