Als je een ei en een banaan naast elkaar in de tuin begraaft, krijg je een aantal verbluffende resultaten

Als je een ei en een banaan naast elkaar in de tuin begraaft, krijg je een aantal verbluffende resultaten

Luister naar dit artikel

Een goede tuinier worden is een uitdagend vooruitzicht, dat toewijding en vaardigheid vereist. Er moet ook rekening mee worden gehouden dat verschillende planten verschillende niveaus van aandacht en omstandigheden nodig hebben voor succesvolle groei. Voor een beginner is het van onschatbare waarde om te kunnen putten uit meer ervaren kennis. Gelukkig promoot een tuinblog een intrigerende nieuwe methode voor oude en nieuwe tuiniers die misschien wel een totale game-wisselaar is. Heb je al gehoord over het ei en de banaan?


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Met de stijgende voedselprijzen in de meeste ontwikkelde landen, worden mensen die het beste uit hun achtertuin halen door tuinieren en hun eigen groenten en fruit produceren steeds populairder. Volgens zender NBC schieten de verkoop van zaden, bewortelde planten en fruitbomen in de VS allemaal snel op. Het is duidelijk dat het razend populair is om een ​​zo kort mogelijke reis van veld naar vork te hebben.

Janet Bedell uit Venice, Florida, sprak met NBC News over haar nieuwe liefde voor het kweken van haar eigen groenten. Ze zei: “Toen mijn vriend en ik het afgelopen jaar of twee gingen winkelen en begonnen te zien hoe weinig we uit de supermarkt haalden en voor hoeveel geld, dachten we dat we het net zo goed konden proberen met onze eigen groenten. ”

En Bedell staat geenszins alleen in pootgoed. In een rapport van The National Gardening Association in 2014 ontdekte de in Texas gevestigde instantie dat meer dan 42 miljoen Amerikaanse huishoudens tot dezelfde beslissing waren gekomen. Sommigen kweken thuis hun groenten, anderen delen gemeenschapstuinen, maar het komt nog steeds neer op een zelfgroeiende liefhebber in meer dan een derde van alle Amerikaanse domicilie. En de vereniging heeft een scherpe piek in het aantal groenvingerige wannabes gezien sinds de wereldwijde economische crash van 2008.

Mike Metallo, de president en chief executive officer van de National Gardening Association, zei: “Het laat duidelijk zien dat er echt een voedselrevolutie plaatsvindt in Amerika. We zien meer mensen, vooral jonge mensen, actief bezig zijn met het verbouwen van hun eigen voedsel. ”

Helaas is tuinieren voor veel van de massa’s niet zo eenvoudig en ongecompliceerd als zaden in de grond planten en dan gewoon wachten. Hoewel enthousiasme en kunstmest kunnen helpen, kunnen niet alle soorten land dezelfde soorten groenten produceren. In feite haalt elke groenteplant verschillende soorten en hoeveelheden voedingsstoffen uit de grond waarin ze groeien.

Met dit in gedachten bedacht tuinman Gary Pilarchik uit New Jersey een eigenzinnige maar ingenieuze techniek voor het telen van tomaten. Nu woonachtig in Maryland, heeft Pilarchik een gezonde aanwezigheid online gepropageerd. Naast verschillende profielen op sociale media, schrijft hij het blog The Rusted Vegetable Garden en heeft hij zijn eigen YouTube-kanaal. In mei 2013 plaatste Pilarchik een video met een paar ongewone ingrediënten in zijn recept voor het kweken van tomaten. In de clip begroef hij een hele banaan en een ei onder een tomatenplant. Vervolgens waren de kijkers van zijn wekelijkse updates verbaasd over de resultaten.

Het idee is dat de banaan en het ei beginnen te rotten en af ​​te breken in de grond onder de wortelstok van de tomatenplant. Dan reiken de wortels in het rottende materiaal en kunnen de rijke voedingsstoffen ervan overbrengen naar de rest van de plant. De voedingsstofmix van de ontlede banaan en het ei bevat kalium, fosfaat, calcium, magnesium, zwavel en natrium. Het geeft de tomatenplant een enorme boost en maakt het mogelijk om sterk en lang te worden.

Pilarchik liet zich inspireren door de Indiaanse traditie voor zijn bananen-en-eitruc. Op dezelfde manier voegden inheemse Amerikanen vreemd materiaal toe bij het zaaien van hun zaden. Geloof het of niet, First Nation-mensen zouden vissenkoppen of zelfs hele vissen in de grond planten aan de basis van hun oogst. Dit zou de grond bevruchten, net zoals zacht fruit en eicel deden voor Pilarchik.

Bovendien zouden indianen ook een andere gimmick met groene vingers gebruiken bij het kweken van hun gewassen die ze de Three Sisters noemden. In wezen zou dit betekenen dat we drie verschillende soorten samen planten: maïs, pompoen en bonen. Als gevolg hiervan zou elk groentegewas de andere twee symbiotische voordelen bieden, waardoor alle drie goed gedijen.

De bonen leveren stikstof aan de grond en verrijken de maïs en de pompoen zodat ze robuust kunnen groeien. De maïs zorgde voor een latwerk waarop de bonen konden klimmen. De pompoen bood dekking voor de andere twee planten terwijl ze groeiden, en het hielp sommige ongedierte af te schrikken.

Het zijn niet alleen de oude manieren die het verschil kunnen maken, ook nieuwe trends hebben invloed op de instroom van nieuwe tuiniers. Een daarvan wordt ‘attent tuinieren’ genoemd, een uitloper van de mode voor mindfulness-meditatie. Aandachtig tuinieren is een manier om de geest van de teler weg te trekken van stress en zich te concentreren op de taak – in en rond de achtertuin of het perceel.

Hoewel de banaan-en-ei-methode elders door andere tuiniers is gebruikt, heeft Pilarchik een aantal vergelijkbare nuttige ideeën op zijn YouTube-kanaal. Hij heeft bijvoorbeeld een zeer nuttige video over het gebruik van koffiedik bij het telen van gewassen. In dit geval gebruikt hij het terrein om zijn planten op dezelfde manier een lift te geven als de banaan en het ei.

In de video zei Pilarchik: “Je kunt ze in composthopen gebruiken … Je kunt het ook in je grond mengen. Je kunt een coffeeshop binnengaan en het gratis krijgen … met labels waarop staat: ‘Gronden voor je tuin’. Je kunt er vrijwel elke dag naartoe. Mensen nemen ze meestal niet. ”

Punt dat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat het geen kunstmest is die de meeste schade veroorzaakt, maar pesticiden. Insecten kunnen de beste inspanningen van een tuinman verwoesten, maar het gebruik van pesticiden veroorzaakt meestal bijkomende schade. Daarom heeft Pilarchik een geweldige natuurlijke tip voor diegenen die gevleugelde dreigingen en griezelige kriebels willen bestrijden.

Pilarchik suggereert het gebruik van een plantaardig product genaamd neemolie om ongedierte te doden dat gewassen vernietigt, omdat het ook de flora en fauna van de tuin laat floreren. De olie is afgeleid van de vruchten en zaden van de subtropische, groenblijvende neemboom. In een van zijn video’s adviseerde Pilarchik: “Je moet weten wat je koopt als je neemolie koopt. Je wilt 100% koudgeperste neemolie. ”

Pilarchik zei verder: “Je wilt de neemolie op je planten sproeien als onderdeel van je tuinier routine. Het gaat van plaats tot plaats variëren, maar houd elke zeven tot 14 dagen je groene bladplanten … besproeid en dat zal de schade door de plagen stoppen. ”

Uiteindelijk zijn er andere obstakels voor degenen die tuinieren willen betreden dan alleen gebrek aan knowhow. Hoewel het aantal mensen dat hun handen vies maakt, is toegenomen, is er een flinke groep die het zich eenvoudigweg niet kan veroorloven om op de kweekband te springen. Leden van de “Generation Rent” -demografie hebben de neiging hun huizen niet te bezitten en onderzoek van de Horticultural Trades Association in het Verenigd Koninkrijk toont aan dat ze weinig interesse hebben in huurpercelen. Dus die mensen die het geluk hebben dat niets ze tegenhoudt, moeten echt gaan kweken.

Bronnen:

scribol.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Video: EX-agent verbaasd na inname van medicinale marihuana voor Parkinson
Next Hoe elk orgaan te ontgiften om nooit meer ziek of moe te worden

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Spray Dit in Jouw Huis En Er Zullen Geen Muggen, Kakkerlakken en Vliegen Meer Zijn In Slechts 2 uur

Luister naar dit artikel We proberen allemaal ons best te doen om onze huis voortdurend schoon en overzichtelijk te houden, maar helaas, we hebben allemaal te maken met de verschijning

Bouwen en Verbouwen

Maak jouw oude kussen weer zó goed als nieuw met slechts 4 ingrediënten. ZO handig!

Luister naar dit artikel Een lekker kussen op bed is een belangrijk onderdeel van een goede nachtrust. Nu verkleuren kussens na verloop van tijd snel. Dit komt omdat je in

Bouwen en Verbouwen

Hij trok onkruid uit zijn tuin. Uren later was hij dood. Jij kunt de volgende zijn. PAS GOED OP!

Luister naar dit artikel Door een bij of wesp gestoken worden is meer dan normaal en gebeurt iedereen wel eens een keer… Dit komt natuurlijk doordat in de zomer er