Als je Vaporub in je haar smeert voor het douchen, gebeurt er DIT!

Als je Vaporub in je haar smeert voor het douchen, gebeurt er DIT!

Luister naar dit artikel

Ik denk dat we allemaal wel zijn opgegroeid met Vicks Vaporub. Ben je misschien verkouden of heb je symptomen van verkoudheid? Dan moet je een potje Vicks Vaporub onder je neus doen, je neus zal meteen lopen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Nu je jaren ouder bent, op jezelf woont en misschien wel zelf kinderen hebt, heb je nog steeds dit bekende blauwe doosje in de kast staan. Alleen al door het doosje open te maken zorgt ervoor dat je verkoudheid stopt. Ik ben zelf ook enorm fan van de Vaporub en gebruik het wekelijks. Nu dacht ik dat Vicks alleen handig was voor verkoudheid, maar niets lijkt minder waar te zijn. Vicks is voor tal van zaken handig en verstandig! Ik zal ze een voor een met je doornemen en ik ben ervan overtuigd dat jij ook verbaasd zal zijn!

1. Vicks helpt met het bestrijden van Puistjes, mee-eters én acne

Mijn wenkbrauw fronst al bij uitspraken als helpt mee-eters verwijderen, want eerlijk is eerlijk het verergert het vaak alleen maar in plaats van bestrijden, MAAR ik heb Vicks over mijn neus gesmeerd, die helaas een huis is voor tientallen mee-eters en het werkt!

Een paar dagen later waren veel van deze lelijke dingen op mijn neus verdwenen. Door een bepaald ingrediënt in Vicks drogen de mee-eters, puistjes en de acne uit. Super!

2. Voetschimmel en kalknagels behandelen

Het is niet het leukste praatje, maar veel mensen hebben hier last van. Voornamelijk mensen die vaak zwemmen of die wat ouder zijn. Hoe bestrijd je dit? Je raad het al met Vicks.

Het kan erg vervelend zijn wanneer je voetschimmel of kalknagels hebt en sommige mensen schamen zich om naar de dokter te gaan (wat overigens nergens voor nodig is). Het is nu dus ook niet meer nodig om een bezoekje bij de dokter te brengen. Smeer Vicks 2 keer per dag op je nagels en tenen en doe hierna je sokken aan. Doe dit en aantal dagen achter elkaar en je schimmel en/of kalk zal verdwijnen.

3. Zelfgemaakte afslankende crème

Laat ik meteen duidelijk zijn, je gaat hierdoor geen tientallen kilo’s verliezen. Het is een leuk handig middeltje door buikvet tegen te gaan en langzaam te laten minderen. Het leuke aan dit middeltje is dat je zelf in de keuken wat in elkaar mag gaan brouwen.

Dit heb je allemaal nodig voor dit ‘wonder’middel: Kamfer, een beetje alcohol, zuiveringszout en natuurlijk Vicks. Meng dit goedje en smeer het dagelijks op de ‘probleem’zones.

Voor dat ik dit met jullie deel heb ik natuurlijk wel wat onderzoek gedaan en ook wat hierover gevonden. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat dit ‘wonder’middel helpt met het verstevigen van je huid, het verminderen van cellulites en het tegen gaan van vet opbouw.

4. Hoofdpijn

Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn natuurlijk en wanneer deze voortkomt uit stress of spanning dan adviseer ik geen Vicks Vaporub, maar om je hoofd leeg te maken. Frisse lucht doet goed en de zaken de zaken laten wil soms ook nog weleens helpen.

Voor hoofdpijn die zomaar komt opzetten of als gevolg van een verkoudheid kan wel worden bestreden met Vicks. Smeer een beetje op je hoofd, voornamelijk bij je slapen (aan de zijkant van je ogen) werkt erg goed en zorgt voor een onmiddelijke verkoeling van het hoofd.

Wel een tip, wil je je slapen insmeren zorg ervoor dat je niet te dicht bij ogen de Vicks wrijft, want komt het per ongeluk in je ogen doet het erg veel pijn.

5. Zeurende oorpijn

Mijn zus had vast last van oorpijn en mijn moeder en oma waren altijd opzoek naar nieuwe middeltjes om de oorpijn te laten stoppen. Helaas met vaak weinig effect. Toen ik las dat Vicks ook oorpijn helpt tegen te gaan ben ik gelijk naar mijn zus gerend.

Tegenwoordig valt de oorpijn wel mee, maar zij heeft dit handige advies meteen opgeschreven én een potje Vicks gekocht. Want je weet maar nooit toch!

Vicks heeft een ontstekingsremmend ingrediënt, vaak wijst oorpijn naar een ontsteking of naar een verkoudheid natuurlijk. In beide gevallen kan oorpijn worden tegen gegaan met Vicks. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een watje en natuurlijk een potje Vicks.

Doe een beetje Vicks op je oor en stop dit watje vervolgens in je oor. Het is verstandig om dit te doen voor het slapen gaan en dan zal je de volgende dag merken dat de oorpijn verdwenen is.

6. Insecten afweren

Het is natuurlijk al bekend, maar in Vicks VapoRub zit dus onder andere eucalyptus. Dit geurtje vind ik persoonlijk heerlijk, maar ik weet dat ik hierin een uitzondering ben. Zo ook insecten. Zij vinden de geur van Eucalyptus verschrikkelijk en blijven daarvan het liefste uit de buurt.

Betekent niet perse dat je Vicks over je hele lichaam hoeft te smeren, maar vaak is het wegzetten van een open potje Vicks in de slaapkamer al genoeg. Heb je nou toch een beet van een insect dan kun je ook de Vicks op de beet smeren. Dit zorgt ervoor dat de jeuk meteen verdwijnt en de eventuele pijn ook.

7. Droge lippen

Droge lippen zijn erg vervelend en zien er ook niet perse heel mooi uit. Zeker met het koude weer komt het bij veel mensen voor dat ze last hebben van droge of zelfs gebarsten lippen. Het is niet alleen vervelend en onaantrekkelijk het kan ook nog eens heel erg pijn doen.

Vaak helpt vaseline of een andere lippenbalsem hier goed tegen, maar wat als je die nou niet hebt? Je raad het al, Vicks VapoRub!

Wanneer je lippen echt gebarsten zijn kan de Vicks nog wel een beetje pijn doen, maar ze zeggen niet voor niets; ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden!’ Wanneer je lippen alleen droog zijn zal het hooguit een beetje tintelen. Niet schrikken dit gevoel verdwijnt na een paar minuutjes weer gewoon. Het is voornamelijk erg fijn om de Vicks op te smeren voor je gaat slapen, zodat het heel de nacht zijn werk kan doen en jij de volgende ochtend weer met een stralende lach opstaat.

8. Spierpijn

Aangezien heel de wereld in de ban lijkt te zijn van fitness heb ik mijzelf ook maar eens naar de gym gesleurd, met als gevolg 3 dagen lang pijnlijke spierpijn. Tijgerbalsem werkt goed, maar om je hele lichaam daarmee in te smeren meerdere keren per dag lijkt mij niet erg verstandig dus ben ik opzoek gegaan naar een alternatief. Dat is er.. Vicks VapoRub.

Vicks zorgt voor het verbeteren van je bloedcirculatie en dat zorgt er weer voor dat je spierpijn snel verminderd. Smeer ondanks de spierpijn niet een heel potje Vicks op je been, maar neem kleine hoeveelheden en smeer deze zachtjes over de getroffen gebieden.

9. Roos in haar

Roos in je haar is gewoon erg vervelend. Mensen trekken vaak een vies gezicht bij alleen de gedachten, terwijl het iets heel onschuldigs is. Het is je hoofdhuid dat loslaat (zoals bij iedereen), maar sommige mensen hebben hier wat meer last van dan anderen dus valt het erg op. Anti-roos shampoo’s zijn vaak erg duur en werken lang niet allemaal. Dus heb je last van Roos, probeer het eens met Vicks tegen te gaan.

Het is niet erg verstandig om de Vicks zo op je hoofdhuid/haar te smeren, maar wat je wel kunt doen is het mengen met bijvoorbeeld plantaardige olie. Laat het goedje even intrekken op je hoofd en spoel het daarna grondig uit. Het scheelt en erg veel geld en deze methode is vele malen effectiever dan het gebruik van anti-roos shampoo.

10. De zichtbaarheid van striae verminderen

Gelukkig wordt er door de media steeds meer ingespeeld op de ‘normale’ mens en die is dus met striae. Heel veel mensen hebben het en dat komt door het gevolg van snel groeien, zwangerschap, snel gewicht verliezen of snel aankomen. Striae heeft met snelheid te maken. Je krijgt het als je huid het niet kan bijhouden dat je dus bijvoorbeeld bent afgevallen. Het is niet gevaarlijk of problematisch, maar veel mensen vinden het wel lelijk. Er zijn veel behandelingen en cremépjes ontwikkeld voor striae te laten verdwijnen, maar vaak zijn ze niet erg effectief. Probeer het een paar weken met Vicks en je zult het verschil zien.

Je zult nu misschien denken, ‘waarom adverteert Vicks hier niet mee?’ Het antwoord heb ik, want al het bewijs dat het werkt komt niet van onderzoeken, maar van mensen zelf. Vicks heeft geen zin om onderzoeken te doen naar al deze tips. Mij maakt het ook niet uit, ik heb het meeste zelf geprobeerd en ben er dus achter dat veel dingen echt werken én dat vind ik het belangrijkste!

11. Het geheim tegen rimpels: Vicks VapoRub

Ik hoor je denken; ‘ja ja ook dit al..’ ik kan er niets aan doen, maar zelf het verminderen van rimpels doe je met Vicks. Ik ben wat gaan zoeken op het internet en kwam een huidtherapeut tegen die het had over Kamfer en menthol beide ingrediënten zorgen voor het verstevigen van de huid. Toeval of niet, Vicks bevat deze twee ingrediënten.

Ook bij deze tip geef ik weer als advies probeer het een paar weken. Je zal zelf zien dat het werkt. Je bespaart er geld mee en met al deze bovenstaande tips kan het niet meer dan goed zijn toch?

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous HANDIG: Op deze manier verpak je eten zonder een dure vacuumeermachine!
Next 12 problemen die bananen beter kunnen oplossen dan pillen

You might also like

Algemeen

STOFVRIJ MET WASVERZACHTER

Luister naar dit artikel Minder stof in huis? Er is een makkelijke goedkope oplossing om minder vaak in huis te hoeven stoffen.  Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige

Algemeen

Slaapproblemen? Waarom een week kamperen de beste oplossing is

Luister naar dit artikel Stress op het werk, slapeloze nachten en dringend nood aan een weekje vakantie? Dan is kamperen in de natuur een uitstekend idee, legt slaapspecialist Johan Verbraeken

Algemeen

De duistere waarheid achter de wereld van de ‘helende’ edelstenen

Luister naar dit artikel Stenen met ‘helende krachten’ zijn een trend in de wellnesswereld. Was het ooit een rariteit in de esoterische scene tegenwoordig is het een miljardenindustrie. Maar weinigen