Artrose patiënten kunnen “verliefd worden” op deze oude therapie
juni 23, 2021 2821 Views

Artrose patiënten kunnen “verliefd worden” op deze oude therapie

Luister naar dit artikel

Volgens de Mayo Clinic is artrose de meest voorkomende vorm van artritis. De aandoening treft wereldwijd miljoenen mensen en beschadigt gewrichten in de heupen, knieën, handen en wervelkolom. Na vele jaren te hebben volgehouden dat artrose wordt veroorzaakt door veroudering en eenvoudige ‘slijtage’, begint de conventionele geneeskunde de belangrijke rol te erkennen die ontstekingen spelen bij de ontwikkeling van deze slopende gewrichtsaandoening.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Met deze verschuiving in denken komt respect en waardering voor kruiden, natuurlijke ontstekingsremmende middelen – en hun potentieel om osteoartritis te stoppen.

Ayurvedische genezers bieden een natuurlijke oplossing voor pijn

Guggul, een kleverige hars die wordt aangetroffen in de bast van de Mukul-mirreboom, heeft een lange geschiedenis in de Ayurveda en andere traditionele geneeswijzen als een vertrouwde behandeling voor reuma, artritis, tumoren en hartaandoeningen. Nu bevestigt medisch onderzoek de werkzaamheid van deze oude remedie.

Een opeenvolging van laboratorium-, dier- en klinische onderzoeken heeft aangetoond dat guggul het immuunsysteem kan stimuleren, vetten en cholesterol in de bloedbaan kan verlagen en ontstekingen kan verminderen. Het groeiende bewustzijn van de rol van ontstekingen bij de ontwikkeling van kanker en hartaandoeningen zorgt ervoor dat medische onderzoekers guggul ook onderzoeken als een mogelijke behandeling voor deze dodelijke ziekten.

Hoe veroorzaakt een ontsteking artrose?

Ontsteking is de natuurlijke, beschermende immuunrespons van het lichaam op trauma. Maar wanneer de ontsteking chronisch of overmatig is, kan dit een verscheidenheid aan ziekten veroorzaken, waaronder artrose. Houd er rekening mee dat ontstekingsziekten altijd een product zijn van te veel gifstoffen en voedingstekorten – tot op zekere hoogte.

Volgens een studie van de Stanford School of Medicine uit 2011 zijn ontstekingseiwitten in het lichaam niet alleen een bijproduct van artrose; ze zijn eigenlijk een oorzaak van de aandoening. De afbraak van kraakbeen in artritische gewrichten veroorzaakt ontstekingen, die meer kraakbeenvernietiging bevorderen – het resultaat is een vicieuze cirkel die pijn, zwelling, stijfheid en functieverlies veroorzaakt.

Wetenschappers hebben goede hoop dat het vroeg in de loop van de ziekte richten op ontstekingseiwitten deze kan stoppen of omkeren. Als een veilige, natuurlijke ontstekingsremmer loopt guggul voorop in het onderzoek. En, zoals eerder vermeld, als je mogelijke toxische triggers zoals overdreven bewerkte voedingsmiddelen kunt isoleren (en vermijden), is dat een stap in de goede richting.

Guggul valt ontstekingen aan op cellulair niveau

Guggul is rijk aan heilzame stoffen, waaronder mineralen, vluchtige oliën en plantensterolen. Maar de belangrijkste fytochemicaliën lijken een paar verbindingen te zijn die bekend staan ​​​​als guggulipid en guggulsteron.

Volgens Underground Health Reporter kan guggul nucleaire factor kappa-B neutraliseren, het gen dat ontstekingsreacties bepaalt. Een extra rol wordt gespeeld door een triterpeen dat wordt aangetroffen in guggul, bekend als myrrhanol A, dat ontstekingsmediatoren zoals interleukines en cytokinen onderdrukt.

Wetenschap ontdekt natuurlijke manieren om zwelling te verminderen

In een studie gepubliceerd in Chemistry and Biodiversity in 2004, ontdekten onderzoekers dat verschillende verbindingen van guggul-extracten de productie van COX-enzymen dramatisch onderdrukten, in sommige gevallen met maar liefst 83 procent. COX- of cyclo-oxygenase-enzymen synthetiseren de prostaglandinen die ontstekingen veroorzaken.

De verbindingen vertoonden ook een sterke antioxidantactiviteit, waardoor ook ontstekingsveroorzakende lipideperoxidatie werd voorkomen. Het team merkte op dat deze resultaten het gebruik van guggul in de traditionele geneeskunde zouden kunnen onderbouwen.

In een dierstudie die in 2001 werd gepubliceerd in Bioorganic and Medicinal Chemistry Letters, hadden myrrhanol A en myrrhanon A in guggul-extracten krachtige ontstekingsremmende effecten op klinisch geïnduceerde granulomen bij muizen. De onderzoekers noemden het effect meer uitgesproken dan dat van de steroïde hydrocortison en noemden guggul “een plausibele kandidaat voor een nieuw ontstekingsremmend middel.”

Bovendien, volgens de Underground Health Reporter, hebben aanvullende dierstudies aangetoond dat guggul even effectief is als fenylbutazon en ibuprofen bij het verlichten van ontstekingen.

Is er onderzoek dat het gebruik van guggul bij artrose bij mensen ondersteunt?

Ja dat is er. In een uitkomstenstudie die in 2003 in Alternative Therapies in Health and Medicine werd gepubliceerd, kregen 30 patiënten met artrose van de knie driemaal daags 500 mg guggul-extract. De WOMAC Total Score – een medisch geaccepteerd diagnostisch hulpmiddel – en een looptest van 6 minuten werden gebruikt om de proefpersonen te beoordelen die na een maand significante verbeteringen in pijnlijke symptomen vertoonden. Opmerkend dat er tijdens de proef geen bijwerkingen werden gemeld, noemden onderzoekers guggul “een veilig en effectief supplement om de symptomen van artrose te verminderen.”

Hoe wordt guggul normaal ingenomen?

Guggul is verkrijgbaar in tabletten, capsules, poeders en vloeibaar extract en is normaal gesproken gestandaardiseerd om 2,5 of 3,5 procent guggulsteronen te bevatten. Natuurlijk moet u een vertrouwde medische professional raadplegen voordat u guggul gebruikt om artrose of een andere aandoening te behandelen, vooral als u ook schildkliermedicatie of anticoagulantia gebruikt.

Zelfs Memorial Sloan Kettering Cancer Center onderschrijft guggul als over het algemeen veilig. En dit was hetzelfde ziekenhuis dat werd ontmaskert voor het onderdrukken van natuurlijke kankerbehandelingen. Oh ja – nog iets – zorg ervoor dat je guggul krijgt van een gerenommeerd bedrijf; studies hebben aangetoond dat sommige producten die op de markt worden gebracht als guggul-extract eigenlijk minder guggulsterones bevatten dan geadverteerd, in sommige gevallen helemaal geen.

Zoals u waarschijnlijk weet, biedt de westerse geneeskunde momenteel geen remedie voor artrose – die meer dan 32,5 miljoen mensen alleen al in de VS treft – en artsen zijn beperkt tot het beheersen van symptomen met farmaceutische ontstekingsremmers en pijnstillers, waarvan vele ernstige bijwerkingen hebben. Gelukkig biedt onderzoek naar guggul echte hoop dat deze veilige, natuurlijke stof kan helpen deze slopende ziekte vroeg in zijn ontwikkeling te stoppen.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Koffie kan je lever een boost geven
Next BREAKING: COVID-19 prikken onveilig voor gebruik bij mensen, volgens Britse onderzoekers

You might also like

Natuurlijk genezen

Zelfgemaakte hoest en longontsteking Recept: krachtiger dan welke hoestsiroop dan ook en het werkt sneller

Luister naar dit artikel Gedurende vele jaren is Dextromethorfan (DXM) gebruikt als het actieve bestanddeel in hoestgeneesmiddelen. Veel mensen gebruiken vaak de over de toonbank geneesmiddelen die DXM bevatten, zonder

Natuurlijk genezen

Vrouw geneest van ziekte van Crohn na behandeling met cannabisolie

Luister naar dit artikel De ziekte van Crohn manifesteert zich vaak bij de overgang van de dunne naar de dikke darm, maar kan op iedere plaats in het darmkanaal voorkomen.

Natuurlijk genezen

Doe Het Zelf Huis Remedies Voor Vitiligo/Witte Vlekken

Luister naar dit artikel Vitiligo wordt veroorzaakt door het verlies van pigment in de huid. Hoewel er geen genezing is, kan het wel worden verholpen door middel van huisremedies zoals het