Artsen smeken vrouwen om DIT over hun tampons te leren. Waarom? SCHOKKEND …
maart 19, 2017 7151 Views

Artsen smeken vrouwen om DIT over hun tampons te leren. Waarom? SCHOKKEND …

Luister naar dit artikel

We hebben overal op ons lichaam zo nu en dan wel eens een wondje of een krasje. En dat is gewoonlijk niet echt gevaarlijk toch? FOUT! Bacteriën nestelen zich in de wondjes en kunnen zo tot diep in het lichaam afdalen om de meest vitale organen aan te tasten.

In het onderstaande exclusieve overzicht geven we je een inzicht in het Toxisch Shock Syndroom (TSS) dat je ogen zal openen. Het betreft een zeldzame, maar uiterst dodelijke aandoening die veroorzaakt wordt door bacteriële infecties.

Volgens het National Institute of Health in de VS is het in 50 % van de gevallen dodelijk. En hoewel mannen, vrouwen en kinderen het kunnen krijgen, komt het nog het meeste voor bij menstruerende vrouwen die tampons gebruiken.

Hieronder tonen we je een aantal manier om je tampons correct te gebruiken en waardoor je de kans op besmetting met TSS kunt vermijden.

Wat is het Toxisch Shock Syndroom?

Het Toxisch Shock Syndroom (TSS) is een extreem agressieve medische toestand veroorzaakt door bepaalde bacteriële infecties. Hoewel mannen, vrouwen en kinderen het kunnen krijgen, komt het meestal voor bij menstruerende vrouwen die tampons gebruiken.

Deze infecties treden op wanneer bacteriën via een wondje, een sneetje of een andere opening in het lichaam binnen dringen. Tot op vandaag is het onzeker waarom het gebruik van tampons deze ziekte in de hand werkt, maar zeker is wel dat het langdurig laten zitten van een tampon bacteriën aantrekt.

Artsen geloven ook dat een tampon tegen de binnenkant van de vagina schuurt, waardoor bacteriën in de bloedstroom kunnen geraken.
In vele gevallen wordt TSS ook veroorzaakt door een besmetting met stafylokokken.

Wat zijn de symptomen?

De symptomen kunnen verschillen van persoon tot persoon, maar TSS manifesteert zich doorgaans vrij snel. Enkele belangrijke symptomen zijn:

plotseling hoge koorts
uitslag op je handen die eruitziet als zonnebrand
rode ogen, mond en keel
hoofdpijn en spierpijn
overgeven en diarree
lage bloeddruk
epileptische aanvallen
Vele van de hierboven beschreven symptomen kunnen verwarmd worden met griep of een ernstige verkoudheid. Maar als je deze symptomen hebt na het gebruik van een tampon kun je best een arts raadplegen.

Hoe wordt het behandeld?

Er bestaan verschillende manieren om dit syndroom te behandelen. In de meeste gevallen worden de patiënten echter in het ziekenhuis opgenomen en in sommige gevallen moeten ze daar zelfs meerdere dagen verblijven. Meestal krijgen ze een infuus met antibiotica toegediend. Als een tampon tot deze shock leidde, moet de tampon uiteraard onmiddellijk verwijderd worden.

Ingeval de ziekte veroorzaakt werd door een wondje of een krasje moet ook deze wond goed verzorgd worden. Artsen zullen ook medicijnen voorschrijven om de bloeddruk te stabiliseren en ontstekingsremmers voorschrijven om het immuniteitssysteem te herstellen.

Wat zijn de gevolgen van TSS?

In de zwaarste gevallen gaan de patiënten in shock. De nieren kunnen het laten afweten omdat ze teveel gifstoffen moeten verwerken. Als het onbehandeld blijft, kan TSS ook leiden tot lever- en hartfalen. Misschien ontmoedigend, maar in 50 % van de gevallen is TSS zelfs dodelijk.

Preventietips
1. Gebruik de juiste tampons

De eerste stap in preventie is dat vrouwen moeten weten welke tampon ze moeten kiezen. Tampax adviseert om je tampon aan je menstruatie aan te passen, daar waar anderen adviseren om te kiezen voor tampons met een lage absorbatiegraad. Als je tampon bij wegname volledig verzadigd is, wordt aangeraden om voor een andere type tampon te kiezen.

2. Wissel je tampon elke 4 tot 8 uur

Vrouwen, denk eraan om je tampons elke 4 tot 8 te wisselen.

3. Wissel tussen dag en nacht

Wissel tussen tampons en inlegkruisjes tijdens je menstruatie. Gebruik inlegkruisjes als je menstruatie bijna afgelopen is.

4. Verwijder membranen en spiraaltjes

Deze anticonceptiemiddelen staan erom bekend dat ze een verhoogd risico op TSS met zich meebrengen.

5. Houd wonden schoon

Ontsmet wondjes altijd onmiddellijk en houd ze ook later zuiver.

6. Altijd je handen wassen

Voor en na het wisselen van je tampon altijd goed je handen wassen. Bacteriën komen op de tampon terecht tijdens het inbrengen en tijdens het verwijderen, dus goed je handen wassen kan veel narigheid voorkomen.

DEEL deze vitale tips met iedereen die je kent en misschien red je wel iemands leven!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Reinig je lever met wat rozijnen en water in slechts 2 dagen! Werkt fantastisch!
Next Vanaf nu gaan we ELKE ochtend een glas warm water drinken. Lees dit eens!

You might also like

Algemeen

Ongezonde “schoonheidsproducten”: de reden waarom u van geuren af moet

Luister naar dit artikel Gezondheid- en schoonheidsproducten, waaronder shampoos, conditioners, make-up en vooral geuren van welke aard dan ook, zitten vol met duizenden giftige chemicaliën, en Amerika heeft er slechts

Algemeen

Gooi nooit meer je bananenschillen weg. Dit zijn 5 geweldige manieren hoe je ze kunt gebruiken!

Luister naar dit artikel Bananen zijn een goede bron van kalium, vezels, vitaminen en nog veel meer. Dat is de reden waarom we ze allemaal eten in onze dagelijkse voeding

Algemeen

Is een aanvullende zorgverzekering handig?

Luister naar dit artikel Het einde van het jaar is in zicht en daarmee breekt ook de tijd aan om te kijken of je van zorgverzekering gaat wisselen. Het kiezen