B-vitamines kunnen mogelijk worden gebruikt om gevorderde niet-alcoholische leververvetting te behandelen

B-vitamines kunnen mogelijk worden gebruikt om gevorderde niet-alcoholische leververvetting te behandelen

Luister naar dit artikel

Wetenschappers van de Duke-NUS Medical School in Singapore hebben een mechanisme ontdekt dat leidt tot een geavanceerde vorm van leververvetting – en het blijkt dat vitamine B12- en foliumzuursupplementen dit proces kunnen omkeren.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Deze bevindingen kunnen mensen met niet-alcoholische leververvetting helpen, een verzamelnaam voor een reeks leveraandoeningen die mensen treffen die weinig tot geen alcohol drinken, wat 25 procent van alle volwassenen wereldwijd treft, en vier op de tien volwassenen in Singapore.

Niet-alcoholische leververvetting houdt vetophoping in de lever in en is wereldwijd een belangrijke oorzaak van levertransplantaties. De hoge prevalentie is te wijten aan de associatie met diabetes en obesitas – twee grote volksgezondheidsproblemen in Singapore en andere geïndustrialiseerde landen. Wanneer de aandoening zich ontwikkelt tot ontsteking en vorming van littekenweefsel, staat het bekend als niet-alcoholische steatohepatitis (NASH).

“Hoewel vetafzetting in de lever in een vroeg stadium omkeerbaar is, veroorzaakt de progressie naar NASH leverdisfunctie, cirrose en verhoogt het het risico op leverkanker”, zegt Dr. Madhulika Tripathi, eerste auteur van de studie, die een senior research fellow is met het laboratorium voor hormonale regulatie van het cardiovasculaire en metabolische programma van Duke-NUS.

Momenteel zijn er geen farmacologische behandelingen voor NASH omdat wetenschappers de werking van de ziekte niet begrijpen. Hoewel wetenschappers weten dat NASH wordt geassocieerd met verhoogde bloedspiegels van een aminozuur dat homocysteïne wordt genoemd, wisten ze niet welke rol het speelt bij de ontwikkeling van de aandoening.

Dr. Tripathi, co-auteur van het onderzoek Dr. Brijesh Singh en hun collega’s in Singapore, India, China en de VS bevestigden de associatie van homocysteïne met NASH-progressie in preklinische modellen en mensen. Ze ontdekten ook dat, naarmate het homocysteïnegehalte in de lever toenam, het aminozuur zich aan verschillende levereiwitten hechtte, hun structuur veranderde en hun functioneren belemmerde. In het bijzonder, wanneer homocysteïne zich hechtte aan een eiwit dat syntaxine 17 wordt genoemd, blokkeerde het het eiwit om zijn rol van het transporteren en verteren van vet (bekend als autofagie, een essentieel cellulair proces waarbij cellen misvormde eiwitten of beschadigde organellen verwijderen) in het vetzuurmetabolisme, uit te voeren. mitochondriale omzet en ontstekingspreventie. Dit veroorzaakte de ontwikkeling en progressie van leververvetting naar NASH.

Belangrijk is dat de onderzoekers ontdekten dat het aanvullen van het dieet in de preklinische modellen met vitamine B12 en foliumzuur de niveaus van syntaxine 17 in de lever verhoogde en zijn rol in autofagie herstelde. Het vertraagde ook de NASH-progressie en keerde leverontsteking en fibrose om.

“Onze bevindingen zijn zowel opwindend als belangrijk omdat ze suggereren dat een relatief goedkope therapie, vitamine B12 en foliumzuur, zou kunnen worden gebruikt om de progressie van NASH te voorkomen en/of te vertragen,” zei Dr Singh. “Bovendien zouden homocysteïnespiegels in serum en lever kunnen dienen als een biomarker voor de ernst van NASH.”

Homocysteïne kan op dezelfde manier andere levereiwitten beïnvloeden, en erachter komen wat ze zijn, is een toekomstige onderzoeksrichting voor het team. Ze hopen dat verder onderzoek zal leiden tot de ontwikkeling van anti-NASH-therapieën.

Professor Paul M. Yen, hoofd van het Laboratorium voor Hormonale Regelgeving bij Duke-NUS’ Cardiovascular & Metabolic Disorders Programme, en senior auteur van de studie, zei: “Het potentieel voor het gebruik van vitamine B12 en folaat, die hoge veiligheidsprofielen hebben en aangewezen als voedingssupplementen door de Amerikaanse Food and Drug Administration, aangezien eerstelijnstherapieën voor de preventie en behandeling van NASH enorme kostenbesparingen kunnen opleveren en de gezondheidslast van NASH in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden kunnen verminderen.”

Professor Patrick Casey, Senior Vice-Dean for Research bij Duke-NUS, zei: “Momenteel is de enige behandeling voor patiënten met een eindstadium leverziekte het ontvangen van een transplantatie. De bevindingen van Dr. Tripathi en haar collega’s tonen aan dat een eenvoudige, betaalbare en toegankelijke interventie kan de schade aan de lever mogelijk stoppen of omkeren, waardoor nieuwe hoop wordt gegeven aan mensen die lijden aan leververvetting.De bevindingen van het team onderstrepen de waarde van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, waardoor de wetenschappelijke gemeenschap een grote positieve impact blijft hebben op het leven van patiënten.”

Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Hepatology.

Bronnen:

  1. Madhulika Tripathi, Brijesh Kumar Singh, Jin Zhou, Keziah Tikno, Anissa Widjaja, Reddemma Sandireddy, Kabilesh Arul, Siti Aishah Binte Abdul Ghani, George Goh Boon Bee, Kiraely Adam Wong, Ho Jia Pei, Shamini Guna Shekeran, Rohit Anthony Sinha, Manvendra K. Singh, Stuart Alexander Cook, Ayako Suzuki, Teegan Reina Lim, Chang-Chuen Cheah, Jue Wang, Rui-Ping Xiao, Xiuqing Zhang, Pierce Kah Hoe Chow, Paul Michael Yen. Vitamin B12 and folate decrease inflammation and fibrosis in NASH by preventing Syntaxin 17 homocysteinylation. Journal of Hepatology, 2022; DOI: 10.1016/j.jhep.2022.06.033

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Nieuwe studie vindt dat wandelen in de natuur de hersenactiviteit vermindert die gepaard gaat met stress
Next Covid-19 Australië: 'Pandemische baby's' zonder immuniteit tegen virussen die op de IC belanden

You might also like

Natuurlijk genezen

Gooi jij altijd de pit van een avocado weg? Vanaf nu niet meer, wondermiddeltje!

Luister naar dit artikel Avocado’s zijn heerlijk, vooral als ze helemaal rijp zijn. Perfect voor verschillende gerechten, salade’s of op een broodje met kip bijvoorbeeld. Wij zijn echte avocado fans!

Curcumine

Hoe je limonade van kurkuma maakt om depressies en stress te verminderen

Luister naar dit artikel Kurkuma (Curcuma longa / Curcuma domestica) is een veelgebruikt ingrediënt in de Indiase en Indonesische keuken. Het wordt toegevoegd aan kerriepoeders, mosterd en andere recepten. Deze

Natuurlijk genezen

Koffie beschermt tegen darmkanker

Luister naar dit artikel Alles wijst erop dat het drinken van koffie bescherming biedt tegen darmkanker. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende

In tegenstelling tot de reguliere media hebben wij geen inkomsten uit advertenties en ook ontvangen wij geen subsidies van de overheid. Om te bestaan zijn wij volledig afhankelijk van de donaties van onze lezers!

Een gulle donatie verzekert dat we ook in 2023 iedereen van het echte nieuws kunnen blijven voorzien!


<< Klik hier om te doneren >>

 

Misschien later