Bescherming en behandeling van het coronavirus: Top 10 natuurlijke remedies

Bescherming en behandeling van het coronavirus: Top 10 natuurlijke remedies

Luister naar dit artikel

De uitbraak van het Wuhan-coronavirus heeft wereldwijd voor angst, paniek en verwarring gezorgd. Gevoed door non-stop berichten in de media over infectie- en sterftecijfers en quarantaines van hele steden, neemt de hysterie elke dag toe.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Medische autoriteiten dringen er bij ons op aan om onze handen herhaaldelijk te wassen om de verspreiding van virussen te verminderen. Net als bij de SARS-epidemie van meer dan tien jaar geleden, zijn antibacteriële zepen te vinden in ziekenhuizen, dokterspraktijken, banken, tennisclubs, sportscholen, supermarkten en elders. Maar ze zijn giftig. Ik raad u aan deze niet te gebruiken. Dergelijke producten zijn behoorlijk giftig voor de huid en belasten het immuunsysteem extra. Antibacteriële zepen bevatten triclosan en triclocarban, twee ingrediënten die recentelijk door de Amerikaanse FDA zijn ontmaskerd als onveilige of effectieve middelen om infecties te voorkomen. (Zie bronnenlijst aan het einde van het artikel.)

Hoewel het verstandig is om je handen schoon te houden, is het het beste om natuurlijke zepen, theeboomolie-reinigers of die met neem-, aloë- of oregano-olie te gebruiken. En vermijd mensen die ziek zijn van de griep of andere virale ziekten. Behalve het goedkeuren van handen wassen en het ‘griepvaccin’, hebben medische autoriteiten geen poging gedaan om het publiek te informeren over veilige en effectieve natuurlijke maatregelen om virale infecties te voorkomen en te behandelen.

Vanuit een voedingsperspectief kunnen suiker, allergene voedingsmiddelen en stress microben voeden en ziekten verspreiden. Probeer in plaats daarvan een eiwitrijk, suikervrij, glutenvrij en zuivelvrij biologisch dieet te volgen met grote hoeveelheden rauwe of gestoomde groenten. Beweeg daarnaast regelmatig en slaap voldoende. Hier zijn mijn top 10 supplementaanbevelingen.

1) VITAMINE D – Vitamine D-tekort is waarschijnlijk verantwoordelijk voor de hoge incidentie van verkoudheid en griep tijdens de winter in Canada. Vitamine D is van nature ontstekingsremmend. Een tekort veroorzaakt zwakte van het immuunsysteem en chronische ontstekingen. Ter preventie is het veilig voor de meeste volwassenen om van oktober tot mei van elk jaar dagelijks 5.000 – 10.000 IE aan te vullen. Het is effectief voor de preventie van griep, verkoudheid, kanker en ongeveer 200 verschillende ziekten.

Mensen maken hun eigen antibioticum door middel van vitamine D-stimulatie. Vitamine D bevordert de aanmaak van cathelicidine, een eiwit met natuurlijke antibiotische eigenschappen. Cathelicidin doodt virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. Hoe meer vitamine D in het systeem, hoe meer het lichaam dit antibioticum aanmaakt.

Voor degenen die ongelukkig genoeg zijn om de griep of een virale ziekte te krijgen, beveelt Dr. John Cannell van de Vitamin D Council aan om dagelijks 50.000 IE vitamine D te nemen bij het eerste teken van de griep gedurende 5 dagen, en dan het niveau te verlagen tot 5 – 10.000 IE per dag voor het winterseizoen.

Deze strategie kan ook worden toegepast als u direct na het ontvangen van de griepprik griep of verkoudheid krijgt. (De meeste conventionele artsen geloven niet dat je griep kunt krijgen na een griepprik. Maar nogmaals, de meeste conventionele artsen blijven het overweldigende bewijs negeren dat vitamine D infectie voorkomt.) In ieder geval is vitamine D zowel een uitstekende preventie als effectieve behandeling voor verkoudheid, griep en waarschijnlijk vele andere infecties. Wereldautoriteiten voor vitamine D verifiëren dat tot 30.000 IE per dag voor een gezonde volwassene redelijk veilig is en dat periodieke hogere doses (50.000 IE per dag gedurende 5 dagen) ook geen probleem zijn.

Vitamine D werkt nog beter als het wordt ingenomen met vitamine K2. Beide zijn ontstekingsremmend en kunnen infecties met succes voorkomen en behandelen.

2) VITAMINE A – heeft vaak een tekort bij de Noord-Amerikaanse bevolking, vooral bij mensen die problemen hebben met het opnemen van vetoplosbare vitamines uit voedsel. Vitamine A is niet alleen van vitaal belang voor een gezond gezichtsvermogen, maar ook belangrijk als preventief middel tegen virale ziekten. Dr. David Brownstein beveelt aan dat gezonde mensen dagelijks 5.000 IE nemen en gedurende vier dagen 100.000 IE per dag bij het eerste teken van ziekte. Dit is geen aanbevolen dosis voor zwangere vrouwen die zich gewoon moeten houden aan een goed prenataal meervoudig vitamine- en mineraalsupplement. Zorg ervoor dat u vitamine A neemt, geen bètacaroteen (wat voor dit doel niet werkt).

3) JODINE – is een enorm belangrijk mineraal voor een optimale werking van het immuunsysteem. De meeste mensen weten dat jodium belangrijk is voor de schildklierfunctie, maar weinigen weten dat er geen bacteriën, virussen, schimmels of parasieten zijn waarvan bekend is dat ze resistent zijn tegen jodium. Om een ​​antiviraal effect te hebben, moet men doses nemen die veel hoger zijn dan de ADH. Dr. David Brownstein, die een boek heeft geschreven over het therapeutische gebruik van jodium, raadt aan om dagelijks 25 mg te nemen voor preventie en 50 – 100 mg per dag bij de eerste tekenen van ziekte. U heeft een recept nodig voor deze hogere doses, maar u kunt gemakkelijk jodium krijgen van vis, zeevruchten, kelp, dulse en andere soorten zeewier. Kelp, zeezout of dulsepoeder kan op voedsel worden gestrooid voor extra jodium. Vermijd de hoge voorgeschreven doses als u lijdt aan thyroïditis van Hashimoto, omdat dit de aandoening kan verergeren.

4) VITAMINE C (ASCORBINEZUUR) – 1000 mg of meer per dag heeft antivirale en immuunversterkende effecten. Megadoses die de darmtolerantie overschrijden (d.w.z. een dosis die diarree veroorzaakt) kunnen intraveneus worden toegediend om ernstige infecties zoals de ziekte van Lyme en kanker te bestrijden. In gevallen van longontsteking kan de IV-vorm de beste manier zijn om de infectie te bestrijden en de bijwerkingen van diarree te voorkomen. Een van mijn patiënten die een hoge dosis intraveneuze vitamine C kreeg voor een virale ziekte, werd onlangs luid uitgescholden door haar specialist in infectieziekten omdat ze het had gekregen. Ik vroeg de patiënt om die dokter te vragen mij te bellen, maar de dokter heeft dat nooit geprobeerd. (Ik vind de onwetendheid en arrogantie van sommige conventionele artsen zeer verontrustend.) De wetenschappelijke ondersteuning van dit gebruik van vitamine C is zeer goed gedocumenteerd, en alleen de niet-geïnformeerde en verouderde artsen geloven dat het anders is.

“Ik heb nog geen enkele griep gezien die niet genezen of aanzienlijk verbeterd is door enorme doses vitamine C.” Robert F. Cathcart, MD

De dagelijkse behoefte aan vitamine C staat nog ter discussie, maar de meesten zijn het erover eens dat de ADH van 60 mg een te lage schatting is van de werkelijke menselijke behoefte. Vitamine C wordt snel opgebruikt bij stress, allergieën, ziekten zoals diabetes, en door tabaksrook, drugs, antibiotica, alcohol, kwik en andere giftige zware metalen zoals lood en cadmium. Sommige vitamine C wordt opgeslagen in de bijnieren, hypofyse, hersenen, ogen, eierstokken en teelballen en er is meer vraag naar wanneer het immuunsysteem of bindweefsel wordt belast.

De beste voedselbronnen van vitamine C zijn de citrusvruchten. Andere vruchten met grote hoeveelheden C zijn rozenbottels, acerola-kersen, papaja’s, meloenen en aardbeien. De beste plantaardige bronnen zijn rode en groene paprika’s, knoflook, uien, broccoli, spruitjes, tomaten, asperges, peterselie, donkere bladgroenten, kool en zuurkool.

Vitamine C werd voor het eerst geïsoleerd uit citroenen in 1932, maar het was al in de 18e eeuw bekend als een factor in de preventie van scheurbuik. Vitamine C wordt door het lichaam gebruikt bij de vorming van collageen, een eiwit dat nodig is voor alle gewrichten, ligamenten, huid, kraakbeen, haarvaten, botten, tanden en bindweefsel. Vitamine C is nodig om wonden te helpen genezen en gezonde bloedvaten te behouden.

Vitamine C is misschien wel de meest controversiële van alle vitamines. De meeste medische instellingen maken nog steeds bezwaar tegen het gebruik van megadoses vitamine C voor de behandeling van kanker, griep, allergieën, stress, bijnieruitputting of zo ongeveer wat dan ook. Toch is er een groeiende hoeveelheid medische literatuur die het gebruik van vitamine C in zeer hoge doses ondersteunt om infecties te voorkomen en te behandelen. Dus naar mijn mening, als je een ernstige virale ziekte zoals coronavirus hebt, moet je aandringen op hoge doses IV vitamine C. Het kan je leven redden.

Vitamine C in grotere dan fysiologische doses is met succes gebruikt voor de behandeling van een reeks virale, bacteriële, schimmel- en inflammatoire aandoeningen, waaronder verkoudheid, griep, mononucleosis, herpes simplex-infecties en gordelroos. Vitamine C stimuleert de productie van interferon, een krachtige antivirale en immuunversterkende stof. Chronische ontstekingsaandoeningen die niet noodzakelijk verband houden met een infectieziekte, zullen ook reageren op vitamine C-therapie. Deze omvatten artritis, bursitis, jicht (vitamine C duwt urinezuur uit het lichaam), astma en chronische musculoskeletale pijn.

Een van de strategieën die ik heb aanbevolen voor mensen die net een infectie hebben opgelopen, is: “neem vitamine C in voor darmtolerantie.” Wanneer iemand wordt geplaagd door een virale infectie, wordt de tolerantie voor hoge doses vitamine C verhoogd. Er zijn veel hogere doses vitamine C nodig om een ​​losse stoelgang te produceren die optreedt bij de vitamine C-tolerantiedosis. Vitamine C naar dat niveau duwen zal een sterk antiviraal en antihistaminisch effect produceren, waardoor alle tekenen en symptomen van verkoudheid en griep worden verminderd. Doses van 20.000 mg of meer kunnen nodig zijn om dat darmtolerantieniveau te bereiken, terwijl, in tijden van goede gezondheid, de darmtolerantiedosis slechts 3.000 mg per dag zou kunnen zijn. Met andere woorden, hoe zieker u bent, hoe hoger de benodigde dosis.

5) PROBIOTICA (lactobacillen, bifidobacteriën en tal van andere) – zijn vriendelijke bacteriën die gewoonlijk de darmen, de mondholte en de huid bewonen. Het zijn zeer goed gedocumenteerde optimizers van het immuunsysteem. Probiotica werken als natuurlijke antibiotica tegen onvriendelijke bacteriën, virussen zoals het griep- en verkoudheidsvirus, evenals gisten zoals Candida albicans. Probiotica kunnen ook worden gebruikt voor zowel preventie als behandeling.

Gekweekte zuivelproducten zoals rauwe niet-gepasteuriseerde kaas, yoghurt, acidophilusmelk, karnemelk, zure room, kwark en kefir zijn bekende bronnen van vriendelijke bacteriën. Even effectieve probiotische bronnen zijn onder meer gekweekte/gefermenteerde groenten (kool, rapen, aubergines, komkommers (augurken), uien, pompoen, olijven en wortelen), sojaproducten zoals biologische tempeh en miso, kombucha, natto en appelciderazijn. Andere voedselbronnen zijn zuurkool en zuurdesembrood. Idealiter kan men uit een of meer van deze diverse voedingsmiddelen een goede voorraad probiotica halen. Als voedingsbronnen niet gemakkelijk verkrijgbaar zijn, zijn aanvullende probiotische poeders en capsules goede alternatieven. Kies een merk met minstens 10 verschillende stammen van vriendelijke bacteriën en tussen de 10 – 15 miljard levende organismen.

6) COLOSTRUM – is de eerste voeding die een zoogdier, inclusief de mens, via de borst geeft voor zijn pasgeboren baby gedurende de eerste 24 tot 48 uur van zijn leven. Colostrum is bij de meeste natuurvoedingswinkels verkrijgbaar als natuurlijk gezondheidsproduct. Degenen die infecties willen voorkomen, kunnen dagelijks tussen de 3 en 6 capsules innemen om virale infecties te voorkomen.

De ontwikkelaar van het poliovaccin, Dr. Albert Sabin, ontdekte dat colostrum antilichamen tegen polio bevatte en raadde het aan voor kinderen die vatbaar zijn voor het krijgen van de ziekte. Bekende colostrumcomponenten zijn interferon, gammaglobuline, groeihormoon (GH), IgF-1 en proteaseremmers die door medisch specialisten worden gebruikt bij de behandeling van kanker, chronische virale infecties waaronder HIV, en auto-immuunziekten.

Dr. Jeffrey Dach is een arts die in een recente publicatie bewijs levert dat colostrum drie keer effectiever is in het voorkomen van de griep dan de griepprik.

7) OLIE VAN OREGANO – 2 tot 4 druppels, 3 keer per dag, is een effectief natuurlijk antibioticum voor tal van infectieziekten, waaronder ziekten waarvan is bewezen dat ze resistent zijn tegen voorgeschreven antibiotica. Oregano-olie bevat carvacrol, een fenol waarvan is aangetoond dat het de groei van meerdere bacteriën stopt. Het bevat ook thymol (een natuurlijk antischimmelmiddel) en rozemarijnzuur (een krachtige antioxidant). Bijwerkingen worden zelden of nooit gezien en de pittige smaak kan worden gecompenseerd door het te mengen met olijfolie, voedsel of dranken. Voor sinus- en neusinfecties kan men meerdere keren per dag dampen uit een fles oregano-olie inhaleren om de symptomen te verminderen of te elimineren. Als u hoge doses oregano gebruikt, zorg er dan voor dat u deze ten minste twee uur uit de buurt van probiotische supplementen neemt.

8) ZWART ZAADOLIE – Er wordt vaak gezegd dat zwartzaadolie alles geneest, behalve de dood. Het beste gebruik zou zijn voor virale infectiecomplicaties zoals longontstekingen in combinatie met intraveneuze vitamine C-infusies. Zwartzaadolie is afkomstig van de medicinale plant Nigella sativa (N. sativa) die is gebruikt in verschillende traditionele geneeswijzen zoals Unani en Tibb, Ayurveda en Siddha. De lijst met ziekten of gezondheidsproblemen waarvan wordt beweerd dat ze helpen, loopt in de honderden. De meeste voordelen moeten nog worden bewezen door klinische proeven. Desalniettemin zijn er veel wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd die het gebruik van zwartzaadolie als natuurlijk antibioticum ondersteunen.

Het is op grote schaal gebruikt als antihypertensivum, levertonicum, diureticum, spijsvertering, anti-diarree, eetluststimulans, analgeticum, antibacterieel en voor huidaandoeningen. Uitgebreide onderzoeken naar N. sativa zijn uitgevoerd door verschillende onderzoekers en een breed spectrum van zijn farmacologische werkingen is onderzocht, waaronder antidiabetica, kankerbestrijdende, immunomodulerende, pijnstillende, antimicrobiële, ontstekingsremmende, spasmolytische, bronchodilaterende, hepatobeschermende, nierbeschermende beschermende, gastro-beschermende, antioxiderende eigenschappen, enz.

Astma is een van de vele chronische aandoeningen die vaak goed reageren op zwartzaadolie. De meeste therapeutische eigenschappen van deze plant zijn te danken aan de aanwezigheid van thymoquinon, het belangrijkste bioactieve bestanddeel van de essentiële olie.

Er staat een waarschuwing op de fles zwarte zaadolie dat zwangere vrouwen het niet mogen gebruiken. Het zogenaamde gevaar is pure speculatie. Er is geen bewijs van schade. Aangezien zwartzaad al eeuwen beschikbaar is en er geen risico’s zijn geregistreerd, is deze waarschuwing op het etiket onwetenschappelijk en schrikt ze tenminste één van mijn patiënten af ​​die het voor haar droge huid en schimmelinfectie had kunnen gebruiken.

9) CURCUMINE – Een extract van kurkuma, curcumine heeft antivirale, antibacteriële, antischimmel- en antiparasitaire activiteit. Het staat bekend om zijn pijnstillende en ontstekingsremmende effecten, evenals zijn antikankervoordelen. Curcumine is een sterker antischimmelmiddel dan de meeste voorgeschreven antischimmelmiddelen. Eén studie toonde aan dat het superieur is aan fluconazol, een effectief maar duur antischimmelmiddel. Als u een antibioticum op recept gebruikt, kunnen schimmelinfecties een van de bijwerkingen zijn. Dus curcumine en probiotica kunnen heel goede dingen zijn om te nemen om candida of andere schimmelinfecties te voorkomen. Doses zijn variabel, afhankelijk van de infectie en het individu.

10) ZILVER HYDROSOL – Deze vorm van colloïdaal zilver is effectief tegen tal van virussen en schadelijke microben. Wees voorzichtig met het langdurig innemen van colloïdaal zilver in hoeveelheden hoger dan 23 ppm. Grotere hoeveelheden ter grootte van niet-nanodeeltjes kunnen zich in het systeem ophopen en een blauwe huidverkleuring veroorzaken. Kleine deeltjesgroottes van colloïdaal zilver (10 tot 20 ppm) zijn over het algemeen veilig en effectief voor veel verschillende soorten infecties, vooral infecties die resistent zijn tegen voorgeschreven antibiotica.

Tot slot

Echinacea, berberine, zink, knoflook, hypericum, goldenseal, kruidnagel, manukahoning, vlierbes, astragalus, grapefruitzaadextract en gember zijn andere natuurlijke supplementen die mensen kunnen overwegen om hun immuunsysteem tegen virussen te versterken. Maar ik denk dat mijn top 10 lijst het meest effectief is. De meeste hiervan zullen voor een groot aantal mensen effectief zijn om ongewenste microben te doden. Raadpleeg een natuurgeneeskundige voor persoonlijk advies over een of een combinatie van de top 10 remedies.

Bronnen:

 1. Antibacterial soap dangers; CBC News report: https://tinyurl.com/hud9h5g
 2. Vitamin D Deficiency Likely Responsible for Flu Epidemic. https://www.medicalnewstoday.com/releases/255604.php
 3. Vitamin C protects against coronavirus. http://orthomolecular.activehosted.com/index.php?action=social&chash=9b8619251a19057cff70779273e95aa6.134&s=882a884dd7f416689cfe29c1e4b3320a
 4. Hospital-based Intravenous Vitamin C Treatment for Coronavirus and Related Illnesses. https://orthomolecular.activehosted.com/index.php?action=social&chash=02522a2b2726fb0a03bb19f2d8d9524d.138&s=882a884dd7f416689cfe29c1e4b3320a
 5. Levy TE (2014) The clinical impact of vitamin C. Orthomolecular Medicine News Service, http://orthomolecular.org/resources/omns/v10n14.shtml
 6. Cannell JJ, Vieth R, Umhau JC et al. (2006) Epidemic influenza and vitamin D. Epidemiol Infect. 134:1129-1140. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16959053
 7. Bactericidal Property of Oregano Oil Against Multidrug-Resistant Clinical Isolates. https://tinyurl.com/wq2zan7
 8. Berberine benefits: https://tinyurl.com/wx9vue2
 9. Echinacea. https://www.medicalnewstoday.com/articles/252684.php
 10. Black seed oil. https://www.ideahacks.com/black-seed-oil-benefits/
 11. Vitamin D Protects Against Colds and Flus, Finds Major Global Study; Science Daily: https://tinyurl.com/j649e4v
 12. Rona, Zoltan P. Vitamin D, The Sunshine Vitamin. Tennessee, USA: Alive Books, 2010 https://www.amazon.com/Vitamin-D-Sunshine-Zoltan-Rona/dp/0920470823
 13. Dr. Jeffrey Dach, MD: Colostrum Three Times More Effective than Flu Vaccine. https://tinyurl.com/yapr3bpa
 14. Colostrum for Flu Prevention. https://tinyurl.com/yak8kzt6
 15. Clark, Daniel G. and Wyatt, Kaye. Colostrum, Life’s First Food. Salt Lake City: CNR Publications. 1996.
 16. Jensen, Bernard. Colostrum: Man’s First Food, The White Gold Discovery. Escondido: Bernard Jensen, 1993.
 17. Rona, Zoltan, P. Bovine colostrum emerges as immune system modulator. American Journal of Natural Medicine; March, 1998, pp. 19-23
 18. American Journal of Clinical Nutrition; Dec. 2001; 74(6): 833-9: Enhancement of immunity in the elderly by dietary supplementation with the probiotic Bifidobacterium lactis HN019.
 19. Levy, T. Vitamin C, Infectious Diseases, and Toxins: Curing the Incurable. Xlibris Corp. Philadelphia, PA, 2002.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Vreemde realiteit: Omicron-specifieke injectie gemaakt weken VOOR aankondiging van nieuwe variant
Next Ontdek de GEWELDIGE gezondheidsvoordelen van Echinacea

You might also like

Natuurlijk genezen

Vetrijke of ‘ketogene’ diëten kunnen hartfalen voorkomen of omkeren

Luister naar dit artikel Uit onderzoek van de Saint Louis University blijkt dat vetrijke of ‘ketogene’ diëten hartfalen, veroorzaakt door een metabolisch proces, volledig kunnen voorkomen of zelfs omkeren. Steun

Natuurlijk genezen

Voorkom kanker en verlaag de bloeddruk door DEZE groente te eten

Luister naar dit artikel Het beheersen, overwinnen en voorkomen van veel gezondheidsproblemen is voor veel mensen een voortdurende strijd. Zoals we allemaal weten, kunnen medicijnen ongewenste bijwerkingen hebben. Een natuurlijke

Natuurlijk genezen

Heb je een vitamine D tekort? Zo herken je de symptomen en behandel je een tekort op de juiste wijze.

Luister naar dit artikel Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine die een rol in veel belangrijke lichaamsfuncties speelt. Het is het best bekend voor doordat het goed samenwerkt