*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Bestrijd tandbederf en genees gaatjes vanuit huis in 5 eenvoudige stappen
mei 20, 2019 2673 Views

Bestrijd tandbederf en genees gaatjes vanuit huis in 5 eenvoudige stappen

Aan het einde van de 19e eeuw was de tandheelkundige gezondheid in Groot-Brittannië op een abominabel dieptepunt. Het proces van verstedelijking dat plaatsvond tijdens de industriële revolutie, veranderde de eetgewoonten van mensen volledig. Verse groenten en fruit waren schaars en de suikerconsumptie was op een historisch hoogtepunt. Het nieuwe stedelijke dieet was de bron van wijdverbreid tandbederf en tandverlies, vooral bij kinderen, legt de Royal Pharmaceutical Society uit.

Een studie uit 1932, gepubliceerd in het British Medical Journal, suggereerde dat een verandering in het dieet het tandbederf daadwerkelijk kan omkeren. De onderzoekers concludeerden dat een tekort aan mineralen en in vet oplosbare vitaminen, evenals overconsumptie van fytinezuur en verwerkte suiker tandbederf veroorzaken.

Spreker in het openbaar en auteur David Wolfe gebruikt de studie van 1932 om een ​​argument te maken voor een 5-stappenoplossing voor het bestrijden van tandbederf en het helen van gaatjes. Lees verder om erachter te komen waarom het 5-stappenplan van Wolfe werkt!

1. Elimineer suiker. Nova Scotia Dental Association legt uit dat suiker holteverwekkende plaque helpt zich snel te vermenigvuldigen tot een dikke, grote substantie die in het geval van sommige bacteriën eigenlijk als lijm fungeert. Met andere woorden, suiker maakt het moeilijker om de tanden van holteverwekkende bacteriën te reinigen.

2. Eet voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen. Deze regel is hetzelfde voor het bevorderen van de gezondheid en het genezen van ziekten in alle delen van het lichaam. Precision Nutrition herinnert ons eraan dat parodontitis gerelateerd is aan vitamine- en mineraaltekorten. Calcium, fosfor, zink, folaat, ijzer, omega-3 vetten, B-vitamines en vitamine A, C en D zijn allemaal essentieel voor de mondgezondheid. De beste manier om u tegen tandbederf te beschermen, is door een dieet te eten dat is gebaseerd op magere eiwitten en verse groenten.

3. Oefening oefenen met orale trek. Oraal trekken is een Ayurvedische traditie die drieduizend jaar teruggaat tot het oude India. Orale trekkingsbehandeling wordt uitgevoerd door zachtjes een eetlepel olie in de mond te laten zwellen gedurende ongeveer 20 minuten, of totdat de olie een melkachtige witte kleur krijgt. De olie moet dan in de gootsteen worden gespuugd en nooit worden ingeslikt. Olie trekken werkt door microben van de tanden te trekken. Volgens oprichter en eigenaar van Sugar Fix Dental Loft, Dr. Jessica T. Emery, in een artikel over IQ van tandheelkunde, zorgt olie trekken niet voor het omkeren van de effecten van tandbederf. Het is echter een nuttige therapie die holtes en tandbederf voorkomt wanneer het wordt gebruikt naast gewoon tandenpoetsen en flossen (tweemaal per dag).

4. Elimineer fytinezuur. Volgens de Stichting Alternatieve en Integratieve Geneeskunde blokkeert fytinezuur de opname van dergelijke mineralen als calcium, noodzakelijk voor een gezonde tandstructuur. Fytinezuur wordt aangetroffen in ongegiste granen zoals havermout, ontbijtgranen en crackers. Om gaatjes te voorkomen, is het het beste om alle ongegiste korrels die fytinezuur bevatten te vermijden.

5. Gebruik mineraliserende tandpasta. Mineralen zijn essentieel voor het bestrijden van gaatjes en tandbederf. Colgate legt uit dat wanneer het tandglazuur verzwakt, het mineraalgehalte verliest. De beste manier om het verloren minerale gehalte te vervangen (naast het eten van mineraalrijke voedingsmiddelen) is om mineraliseringstandpasta te gebruiken, die de verloren mineralen vervangt. Dit is de reden waarom veel tandpasta’s van het winkelmerk fluoriden bevatten, die het glazuur actief remineraliseren.

Dit eenvoudige 5-stappenplan is eenvoudig te starten en kan een buitengewoon verschil maken in uw mondgezondheid. Maar voordat u uw mondhygiëne aanpast, is het belangrijk om met uw tandarts te praten. Alleen hij of zij kan u vertellen wat de beste manier is om uw unieke mondgezondheid te promoten.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous 10 verrassende effecten van het dragen van hoge hakken op het lichaam
Next Zijn je nagels altijd aan het splitsen of breken? Dit is wat je lichaam je probeert te vertellen

About author

You might also like