Bevestigd: Kanker is een geheel door de mens veroorzaakte ziekte

Bevestigd: Kanker is een geheel door de mens veroorzaakte ziekte


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Het kan moeilijk te geloven zijn, maar uit een recente studie blijkt dat kanker 100 procent een kunstmatige ziekte is, en dat het wordt veroorzaakt door moderne verschijnselen zoals vervuiling en voedselopname.

Onderzoekers van de Universiteit van Manchester KNH Centrum voor Biomedische Egyptologie in Engeland, kwamen tot die conclusie in 2010, na het bekijken van overblijfselen en literatuur uit het oude Egypte en Griekenland, evenals eerdere perioden, een studie die ook de eerste historische diagnose van kanker in een Egyptische mummie meenam.

De studie, gepubliceerd op het moment in het tijdschrift Nature Reviews Cancer, merkte op dat onderzoekers slechts één geval van kanker vonden, tijdens het onderzoeken van honderden Egyptische mummies.

Bovendien vonden zij weinig verwijzingen naar de ziekte in literatuur uit die periode, waaruit blijkt dat kankergevallen uiterst zeldzaam waren in de periode.

Echter, na de Industriële Revolutie, explodeerden kanker gevallen, en in het bijzonder bij kinderen, waaruit blijkt dat de stijging van de gevallen niet uitsluitend gebonden is aan een langere levensduur.

“In de geïndustrialiseerde samenlevingen, is kanker alleen tweede aan hart-en vaatziekten als doodsoorzaak. Maar in de oudheid, was het uiterst zeldzaam, “aldus Prof. Rosalie David, van de faculteit Life Sciences.

“Er is niets in de natuurlijke omgeving dat kanker zou kunnen veroorzaken. Het is dus een kunstmatige ziekte, door vervuiling en veranderingen in onze voeding en levensstijl.

“Het belangrijkste van onze studie is dat het een historisch perspectief geeft aan deze ziekte,” vervolgde ze.

“We kunnen zeer duidelijke uitspraken doen over de gevallen van kanker in samenlevingen, want we hebben een volledig overzicht. We hebben gekeken naar millennia, niet honderd jaar, en hebben een massa aan gegevens. ”

moderne industrialisatie

Het onderzoek omvat de allereerste histologische diagnose van kanker in een Egyptische mummie, die werd gemaakt door Prof. Michael Zimmerman, een visiting scholar aan het KNH Center, die is gebaseerd op Villanova University in de buurt van Philadelphia. Hij slaagde erin om rectale kanker te diagnosticeren in een niet-geïdentificeerde mummie, een “gewone” persoon die tijdens de Ptolemeïsche periode (200-400 na Christus) in de Dakhleh Oasis woonde.

“In een oude samenleving ontbreekt chirurgische interventie, het bewijs van kanker moet dan in alle gevallen blijven bestaan. Het vrijwel ontbreken van maligniteiten bij mummies moet worden uitgelegd als een aanwijzing van hun zeldzaamheid in de oudheid, wat aangeeft dat de kankerverwekkende factoren zijn beperkt tot de samenleving die is beïnvloed door de moderne industrialisatie, “zei Zimmerman.

Het onderzoeksteam onderzocht gemummificeerde overblijfselen evenals literaire documenten en bewijzen uit het oude Egypte, maar alleen literair bewijs uit het oude Griekenland, want er zijn geen bekende menselijke overblijfselen uit deze periode.

Het team heeft ook gekeken naar de medische studies van dierlijke en menselijke overblijfselen uit eerdere perioden, de uitbreiding van de helemaal terug naar het tijdperk van de dinosaurussen.

Korte levensduur geen factor

In het algemeen, is bewijs van kanker in de vroege mens en dier fossielen, alsook niet-menselijke primaten uiterst zeldzaam. Er zijn slechts enkele tientallen voorbeelden in dierlijke fossielen bestaan, hoewel deze zijn meestal worden betwist.

Echter, is er een metastatische kanker ontdekking van onbekende primaire oorsprong gedaan bij een Edmontosaurus fossiel, terwijl een afzonderlijke studie verschillende mogelijke tumoren – nieuwe en abnormale groei van weefsel in een deel van het lichaam, vooral als een kenmerk van kanker aangeeft in fossiele resten .

Sommige wetenschappers en medische onderzoekers hebben gesuggereerd dat de zeldzame gevallen van kanker in de oudheid grotendeels het gevolg waren van de korte levensduur. Hoewel deze statistische constructie juist is, ontwikkelde de mens in het oude Egypte ook geen andere aandoeningen die vooral van invloed zijn op jongeren.

Een andere verklaring voor het ontbreken van kankertumoren in oude tijden is dat tumoren mogelijk niet goed bewaard zijn gebleven.

Zimmerman heeft een aantal experimentele studies gedaan waaruit blijkt dat mummificatie eigenlijk alle kenmerken van een maligniteit behoudt en dus moeten tumoren eigenlijk beter bewaard zijn gebleven dan normale weefsels.

Hoewel honderden mummies uit de hele wereld zijn onderzocht, zijn er nog maar twee publicaties die een microscopische bevestiging van kanker aantonen. Radiologische onderzoeken van mummies van het Cairo Museum heeft ook geen bewijs van kanker laten zien.

https://www.youtube.com/watch?v=G7MxnZpabEU

Previous Deze fatale voedingsfouten kunnen ervoor zorgen dat je meer dan 9 kg troep in je lichaam opstapelt. Zo kun je je dikke darm redden!
Next Alweer last van verkoudheid door de herfst? Dit zijn 4 goedkope wondermiddeltjes!

You might also like

Algemeen

Van agave tot sucrose: zo vind je toegevoegde suiker op het voedingsetiket

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Voortaan gooi ik NOOIT meer de schillen van mijn ananas weg om deze reden.

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

11 ‘gezonde gewoontes’ waar je beter mee kunt stoppen

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar