*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Billen, kin of borst? Waar je acne hebt verraadt meer over je gezondheid dan je denkt!
mei 29, 2017 9150 Views

Billen, kin of borst? Waar je acne hebt verraadt meer over je gezondheid dan je denkt!

Acne is niet alleen iets dat tieners plaagt. Ook volwassenen kunnen aan huidproblemen lijden. De zoektocht naar een oorzaak die je kunt behandelen kan wel eens voelen als de zoektocht naar een naald in een hooiberg.

Dit filmpje schiet je hierin te hulp: de plek op je lichaam waar de acne voorkomt kan de echte bron van het probleem onthullen.

1. Billen
Als je puistjes op je achterste krijgt, kan het zijn dat je onderbroek gewoon te strak zit. Een andere oorzaak kan algehele hygiëne zijn: zorg dat je regelmatig een bad neemt en de streek van je anus en geslachtsdelen goed schoonmaakt met een beetje zeep!

2. Kin en hals
Meerdere mensen hebben hier last van acne, wat gerelateerd is aan de consumptie van teveel kaas, yoghurt of andere melkproducten. Probeer deze producten eens te vermijden en zie of je huid hiervan opklaart.

Soms is het ook een kwestie van overmatige productie van cortisol door je bijnieren. Dit kan gebeuren als je veel mentale stress ervaart. Als je de bron van stress oplost, bijvoorbeeld door het uitproberen van stress verminderende technieken zoals mindfulness en meditatie of gewoon meer beweging, krijgen je hormonen de kans om weer in balans te komen. Dan zou je een vermindering in je acne moeten merken.

3. Rug en schouders
Pukkels of puistjes op je bovenrug en schouders kunnen op maag- en darmproblemen wijzen. Probeer eens meer water te drinken, minder verwerkt voedsel te eten (minder geraffineerde bloem, zout en suiker) en juist meer groenten en fruit in combinatie met proteïne en vooral ook gezonde vetten.

Het kan ook de moeite waard zijn om je consumptie van alcohol en koffie een tijdje te verminderen om het lichaam te ondersteunen bij het verteren en absorberen van vitamines en mineralen. Als het probleem aanhoudt, raadpleeg dan je huisarts.

4. Borst
Acne op je borst kan een hormonale onbalans signaleren, vooral bij overproductie van mannelijke geslachtshormonen. Voor vrouwen kan het in dat geval helpen om kunstmatige hormonen te nemen, zoals de pil. Het is sowieso geen slecht idee om een arts te raadplegen (een gynaecoloog of een androloog).

5. Ellebogen
Zie je puistjes op je ellebogen verschijnen? Dat zou wel eens een teken kunnen zijn van een allergische reactie of schimmelinfectie. Probeer eens een tijdje om de beurt tarwe, melk en eieren uit je dieet weg te laten, één voor één, telkens een paar weken voor elk. Zo weet je met welke etenswaren er een verbetering optreedt als je het niet eet.

Als de acne jeukt, kun je het beste bij de dermatoloog langsgaan om het na te laten kijken. Wellicht hebt je er een medische zalf voor nodig.

6. Buik
Als je puistjes krijgt op je buik hebt, wees gewaarschuwd: dit kan een teken zijn dat je teveel suiker eet en kan zelf erop wijzen dat je bloedsuikerspiegel uit balans is. Daar wil je zeker niet te ver in doorslaan — het kan leiden tot diabetes. Probeer een paar weken suiker op te geven. Als de puistjes niet verdwijnen, raadpleeg dan een dokter.

7. Benen
Acne kan zelfs soms op je benen voorkomen. Dit is gewoonlijk een teken van een vitaminetekort of kan een allergische reactie zijn op een bepaald cosmetisch product.

Zoals je wel kunt zien, zijn er veel mogelijke oorzaken voor acne. Als de plekken groot, pijnlijk en hardnekkig zijn en niet vanzelf weg gaan (of na een paar van deze tips), zorg dan dat je een dermatoloog opzoekt.

Ongeacht hoe het met je huid gesteld is, het is altijd bevorderlijk om goed te eten — minder fastfood en meer zelf gekookte maaltijden, minder verwerkt voedsel en meer verse producten, minder sap en frisdrank, meer water en thee, etc. En voldoende beweging en slaap helpt ook!

Deel dit bericht met je familie en vrienden.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Met dit natuurlijke product kun je je oogproblemen natuurlijk oplossen en zo je zicht aanzienlijk verbeteren!
Next Bouillon-blokje, maakt groenten lichtverteerbaar !

About author

You might also like