Bouw een vuurplaats in een middagje!
juni 7, 2020 3275 Views

Bouw een vuurplaats in een middagje!


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Er gaat niets boven een zomeravond. Nu de hitte van de zon is verdwenen, is het een mooie tijd om buiten te zitten en te ontspannen. Wat maakt dit nog beter? Een vuurplaats! De rook kan niet alleen helpen om muggen weg te houden (vooral afhankelijk van wat je verbrandt), maar ze zorgen voor een warmte die je laat zitten, zelfs als het weer wat koeler wordt.

Gelukkig is het veel gemakkelijker om te leren hoe je je eigen vuurplaats kunt bouwen dan je zou denken!

Hoe een vuurplaats te bouwen

Het bouwen van je eigen vuurplaats in de achtertuin is zo eenvoudig dat je deze vanmiddag kunt starten en ‘s avonds kunt genieten van een knetterend vuur. Volg deze stappen om de jouwe snel klaar te hebben.

Verzamel je materialen.

Om je vuurplaats te bouwen, heb je nodig:

(48) 25,5 cm x 18 cm betonnen muurblokken
(48) 7,5 cm x 18 cm betonnen muurblokken
6 zakken rivierrots
Een hark
Een tuinschoffel
Schep
3 ’- 4’ niveau
Onkruidverdelger (optioneel)

Bouw je fundament

Kies waar u uw vuurplaats wilt hebben. Maak vervolgens je eerste cirkellaag door de grotere stenen af ​​te wisselen met de kleinere. Zorg er met behulp van de leveller voor dat de cirkel niet meer dan 2,5 cm ongelijk is. Graaf indien nodig een deel van het vuil uit onder hogere blokken zodat alles waterpas is. Als je basis niet solide is, zal de hele put omvallen.

Bouw je kanten

Ga door met het afwisselende patroon met kleine stenen en grote stenen, maar zorg ervoor dat je de stenen stapelt, zodat de kleintjes bovenop de grote liggen en omgekeerd. Zorg er bij het bouwen van uw muren voor dat u elke keer controleert dat het waterpas en vlak is.

Maak de omtrek vrij

Maak met de schop en schoffel minstens een ruimte van twee inch rond de vuurplaats vrij. Als je wilt, kun je onkruidverdelger toepassen om te voorkomen dat onkruid tegen de muren en in je put groeit.

Leg de riviersteen neer

Verspreid de riviersteen rond het vrijgemaakte gebied zodat het het volledig bedekt. Dit is een belangrijke stap omdat de riviersteen zal helpen om de basis van je vuurplaats op zijn plaats te houden. Plaats ook meer rivierrots aan de binnenkant van de vuurplaats. Dit helpt ook om te voorkomen dat de basis verschuift, en helpt bij de afvoer en minimaliseert de groei van onkruid.
Nu je vuurplaats is gebouwd, hoef je alleen nog maar een paar stoelen eromheen te zetten en te genieten! Lees zoals altijd de brandveiligheidscodes in uw gebied om ervoor te zorgen dat uw vuurplaats de juiste maat en hoogte heeft en ver genoeg verwijderd is van gebouwen of constructies.

Oefen ook brandveiligheid:

Laat een vuur nooit onbeheerd achter.
Laat kinderen of huisdieren nooit alleen bij het vuur.
Gooi geen potentieel explosief materiaal in de vuurplaats.
Verbrand geen plastic of iets anders dat bij verbranding giftige chemicaliën in de lucht vrijgeeft.
Houd rekening met alcoholgebruik rond haarden om uzelf niet te schaden of uzelf in gevaar te brengen.

Meer een visuele leerling? Bekijk deze vergelijkbare maar verschillende tutorial hieronder:

Previous Het eten van appels en ander voedsel dat rijk is aan flavonoïden verlaagt het risico op kanker en hartaandoeningen, constateren onderzoekers
Next CO2-uitstoot bereikte recordhoogte ondanks emissiedip door coronavirus

You might also like

Bouwen en Verbouwen

MET DEZE 3 DINGEN UIT DE KEUKEN ZIET JE AUTO ER WEER ALS NIEUW UIT.

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Bouwen en Verbouwen

Zelf doen! Met deze 3 eenvoudige ingrediënten maak je niet-giftige gootsteenontstopper

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Bouwen en Verbouwen

8 natuurlijke manieren om onkruid te verwijderen

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar