*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Combinatie van berberine en lage glucose remt maagkanker

Combinatie van berberine en lage glucose remt maagkanker

Intermitterend vasten als adjuvante therapie in de klinische praktijk is een opkomende behandelingsmodaliteit om tumorgroei aan te pakken door het gebruik van glucose te verminderen.

Van berberine, een alkaloïde gewonnen uit de traditionele Chinese geneeskunde Coptidis Rhizoma, is aangetoond dat het een veilig en effectief antitumormiddel is bij verschillende vormen van kanker.

Daarom was het doel van de huidige studie om de effecten van de combinatie van berberine en lage glucose op maagkanker te onderzoeken. Onze resultaten toonden aan dat de combinatie van berberine en lage glucose de levensvatbaarheid van cellen effectief remde, apoptose bevorderde en het migratievermogen van MGC803-cellen verminderde.

Bovendien bleek de combinatie de PP2A/GSK3β-signaleringsas te activeren, wat leidde tot de neerwaartse regulatie van het stroomafwaartse pro-overlevingseiwit MCL-1, wat leidt tot de dood van maagkankercellen.

Bovendien keerde de remmer van GSK3β het effect van deze combinatie op MGC803-cellen gedeeltelijk om.

In vivo experimenten toonden aan dat berberine de groei van xenograft-tumoren effectief verminderde, wanneer het werd toegediend tijdens intermitterend vasten (hypoglykemische omstandigheden), en goed werd verdragen door naakte muizen zonder het optreden van enige nadelige effecten.

Op basis van deze resultaten concluderen we dat de combinatie van berberine/lage glucose de groei van maagkanker kan remmen via de PP2A/GSK3β/MCL-1-signaleringsroute. Dienovereenkomstig kan deze combinatie van medicijnen en levensstijl een nieuw type veilige en effectieve antikankertherapie worden.

Bronnen: Science Direct

Previous "Klein maar krachtig" bieslook biedt een drietal belangrijke gezondheidsvoordelen
Next De ecologische keerzijde van elektrische voertuigen

You might also like

Natuurlijk genezen

Een vette maaltijd kan invloed hebben op hoe u CBD opneemt

Heb je een cheeseburger met dat CBD-geïnfuseerde product? Een nieuwe studie suggereert dat vettig voedsel de opname van cannabidiol (CBD) door het lichaam zou kunnen bevorderen. In 2018 kregen CBD-capsules

Natuurlijk genezen

Hoe maak je ananas & gember smoothies om te helpen met pijn en ontsteking

Smoothies zijn waarschijnlijk de beste manier om meerdere superfoods tegelijk te consumeren. Ananas en gember werken zo goed samen, dat je verrast zult zijn door hun effect. Smoothies zijn dé

Natuurlijk genezen

Dit eenvoudige voetbad zal alle gifstoffen in je lichaam elimineren!

De drukke levensstijl die we tegenwoordig leiden in de moderne wereld veroorzaakt grote problemen voor onze gezondheid. Het veroorzaakt vooral problemen op onze voeten. Elke minuut van de dag dragen