Combinatie van berberine en lage glucose remt maagkanker

Combinatie van berberine en lage glucose remt maagkanker

Luister naar dit artikel

Intermitterend vasten als adjuvante therapie in de klinische praktijk is een opkomende behandelingsmodaliteit om tumorgroei aan te pakken door het gebruik van glucose te verminderen.

Van berberine, een alkaloïde gewonnen uit de traditionele Chinese geneeskunde Coptidis Rhizoma, is aangetoond dat het een veilig en effectief antitumormiddel is bij verschillende vormen van kanker.

Daarom was het doel van de huidige studie om de effecten van de combinatie van berberine en lage glucose op maagkanker te onderzoeken. Onze resultaten toonden aan dat de combinatie van berberine en lage glucose de levensvatbaarheid van cellen effectief remde, apoptose bevorderde en het migratievermogen van MGC803-cellen verminderde.

Bovendien bleek de combinatie de PP2A/GSK3β-signaleringsas te activeren, wat leidde tot de neerwaartse regulatie van het stroomafwaartse pro-overlevingseiwit MCL-1, wat leidt tot de dood van maagkankercellen.

Bovendien keerde de remmer van GSK3β het effect van deze combinatie op MGC803-cellen gedeeltelijk om.

In vivo experimenten toonden aan dat berberine de groei van xenograft-tumoren effectief verminderde, wanneer het werd toegediend tijdens intermitterend vasten (hypoglykemische omstandigheden), en goed werd verdragen door naakte muizen zonder het optreden van enige nadelige effecten.

Op basis van deze resultaten concluderen we dat de combinatie van berberine/lage glucose de groei van maagkanker kan remmen via de PP2A/GSK3β/MCL-1-signaleringsroute. Dienovereenkomstig kan deze combinatie van medicijnen en levensstijl een nieuw type veilige en effectieve antikankertherapie worden.

Bronnen: Science Direct

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous "Klein maar krachtig" bieslook biedt een drietal belangrijke gezondheidsvoordelen
Next De ecologische keerzijde van elektrische voertuigen

You might also like

Natuurlijk genezen

Vitamine-rijk ananasfruit heeft een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen waardoor het een ECHT superfood is

Luister naar dit artikel De ananas (Ananas comosus) is een tropisch fruit dat al eeuwen wordt gevierd, dankzij zijn unieke smaak en verbazingwekkende gezondheidsvoordelen – een enkele portie ananasbrokken kan

Natuurlijk genezen

Dit is wat er gebeurt met je lichaam als je 2 bananen per dag eet!

Luister naar dit artikel Wanneer je bananen toevoegt aan de dagelijkse voeding, zie je alle geweldige voordelen van deze tropische vrucht. Deze heerlijke en super gezonde tropische vruchten zijn niet

Natuurlijk genezen

Een glas selderijsap verlaagt hoge bloeddruk, suikerniveaus en vermindert jichtpijn bijna onmiddellijk

Luister naar dit artikel Selderij behoort tot de Umbelliferae-familie en is een zeer voedzame groente die uit twee variëteiten kan bestaan, wit en groen. Het kan tot 16 inch hoog